Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Португалия проверява бойците си от Косово за радиация
Добави мнение   Мнения:2 1
Danchev
30 Дек 2000 12:35
Мнения: 0
От: Bulgaria
Италианските медии съобщиха за дванайсет заболели от левкемия войници от техния контингент в Косово. Днес съобщиха за още един.
Народите на западноевропейските държави вече заплащат изключигтелно висока цена за безотговорната и цинична авантюра на техните правителства през миналата година. Президентът Клинтън, Олбрайт, министър-председателите на държавите, които участваха в това срамно и отвратително деяние трябва да отидат на междунареден съд за геноцид и престъпление срещу човечеството. В собствените им страни родителите на пожертваните деца трябва да ги подведат под отговорност за предумишлено убийство. Не мога да си спомня за по-цинично политически и човешко поведение и то от страна на тези, които би трябвало да олицетворяават цивилизования и демократичен свят, към който се опитваме да се приобщим.
Анонимен
31 Дек 2000 04:04
Мнения: 13,673
От:
Към коментара на Данчев, с когото съм напълно съгласен:

Трябва да се пита министъра на околната ни среда Евдокия Манева дали помни за тогавашното си изказване - дословно - "В урана, който се използва в бомбите, не може да има радиоактивно излъчване просто защото е стандартният природен уран, който се добива в мините, и който няма радиоактивни излъчвания...". Че щом е американска бомбата, и уранът й е полезен, това е ясно. Жалко само, че няма кой да прати министърката да поработи малко в една такава мина като осъдените на смърт.
Добави мнение   Мнения:2 1