Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Дизел или хибрид\"\" - въпросът във Франкфурт
Добави мнение   Мнения:8 1
Минавам от тук
19 Сеп 2005 23:59
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Интересно е колко би струвал един такъв хибрид втора ръка, а...
oIo
20 Сеп 2005 02:01
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
И аз карам хибрид, ама от един друг вид. Верно излиза по-скъпо, но густото е несравнимо. Начи моя хибрид гори бензин и гуми.
By_Ganio
20 Сеп 2005 02:50
Мнения: 398
От: Bulgaria
Който не го мързи да бута по баирите , да си купи хибрид , лошо нема
Gitcho
20 Сеп 2005 10:04
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
Ако трябва сериозен коментар по темата все пак да се направи, мисля че европейците са по-добре ориентирани към бедещето развитие на автомобилите. Първо, американците (поне според мен) за кой ли път проявяват типичния си инат в тази област. Когаото европейците разработваха наред с лимузините и малки т.н. градски автомобили, американците не я възприеха тази идея, ръководени от прословутата си грандоманщина. Второ, когато европейците започнаха да налагат дизеловите двигатили и в леките автомобили, на тях пак не им пукаше, защото икономичността бе на заден план, а пък замърсяването тогава бе наистина голямо. Обаче развитието на дизела показа много добри резултати. Съвременните дизели от типа Common rail, по нищо не отстъпват като динамика на бензиновите. Нещо повече, дори ги превъзхождат при определена скорост и обороти на двигателя. Другото голямо предимство е икономичността, която сега, при тази цена на петрола е нещо наистина важно. Като пример само: лимузина Volvo S80 с дизелов двигател, се прибрахме от морето, като на магистралата на моменти се движехме и с 200 km/h и компютъра отчете среден разход 6.5 л!!! И, последно, нивото на замърсяване при новите дизели е сведено до минимум. Вече пускат второ поколение дизели от типа Common rail, мисля че не са се изчерпали още. Колкото до американската еуфория за хибридните двигатели, не мисля, че ще се пренесе скоро в европата. Приключвам, защото като гледам, как съм я подкарал, коментара ми ще бъде по-дълъг от самата статия ...
emoto
20 Сеп 2005 12:13
Мнения: 1,585
От: Bulgaria
Gitscho, хубав коментар, ама има и някои НО - та.
И бензина и дизела произлизат от петрол и могат да се извличат само в определени пропорции. Кат преминаваш на много дизел ти остава излишен бензин и кво става. Увеличаваш цината на дизела, та да си продаваш бензина. Същото сега производителите си го правят и с пропан бутана. А акомулаторите също правят развитие. погледни GSM-то си и ти стига. А ток се прави и от непетролни източници. На съвременната световна икономика и трябва нов източник на енергия и особенно в транспортните средства. Кат се повишат още 2 пъти цените на петрола и пак не мож да го намериш, ще се извадят от под тезгяха и новите добре скривани технологии, а цената е въпрос и на обема на производството.
Gitcho
20 Сеп 2005 14:03
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
Emoto, така е прав си за тези НО-та. Но (пак но) те пораждат и други такива. Съгласен съм с повечето неща, които пишеш с изключение на новите технологии. Наистина сме свидетели, особено в областта на комуникациите, мобилни телефони и компютри, много тънки, а всъщото с по-голям капацитет батерии и т.н. и т.н. За това, че развитието в таз област е голямо, спор няма. Обаче себестойността на продуктите в тез областти се намалява и то в пъти благодарение на тези нови технологии, а при автомобилите тя не пада, а се качва. Говоря за хибридните такива. Много ще се радвам, ако това скоро се промени, не отричм, че не трябва да се правят тези разработки с алтерна-тивните източници на петрола.
sladka
20 Сеп 2005 20:11
Мнения: 536
От: Bulgaria
Такава кола само на картинка.
Old Emigrant
21 Сеп 2005 00:32
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
"...лимузина Волво С80 с дизелов двигател, се прибрахме от морето, като на магистралата на моменти се движехме и с 200 км/х и компютъра отчете среден разход 6.5 л!!!"
*
А, посмали манго, пардон Гитчо! Ако горното е вярно, аз съм склонен да вярвам, че си дух или призрак - във всеки случаи се радвам че си оцелял и прескочил трап-овете. Знаиш ли че дизела у Америката струва повече от наи-евтиния бензин? А наи-евтиния бензин със сигурност е по-добър от наи-скъпия поне у Бугарска. Та оттам и разход и динамика и т.н.
Добави мнение   Мнения:8 1