:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

6 организации и сдружения на превозвачи ще

 
протестират с тежкотоварни камиони пред министерството на транспорта днес. Те искат фирма СОМАТ да бъде лишена от СЕМТ разрешителни за 2005 г. и да й се отнеме лицензът за дейност. СЕМТ е многократно разрешително за превозвачи от страни извън ЕС, което освобождава фирмата от плащане на пътни такси в страни от общността. "Ще предприемем съдебни действия заради уронване на доброто ни име, което правят фирмите от т. нар. сдружения на превозвачи", каза търговският директор на СОМАТ Димитър Николов. Според председателя на Асоциацията на автомобилните превозвачи Александър Чакъров турските власти са заловили фалшифицирани документи на СОМАТ. Източници от транспортното министерство казаха, че шофьори от СОМАТ са използвали един и същ СЕМТ за два камиона - при влизане на камиона в държава от ЕС, друг ТИР на същата фирма излиза, при което единият водач предава на другия разрешителното. Транспортното министерство одобри 150 разрешителни за СОМАТ вместо исканите от тях 290. "Няма случай турските власти да са заловили наши камиони нарушители. Всеки ден в Турция влизат или излизат между 60 и 100 наши камиона", каза Николов.

Снимка: Велислав Николов
1
1106
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Януари 2005 11:47
Абсолютно прави са превозвачите. Снощи по НТВ тая зам.министърка беше най-жалкото същество, което съм виждал напоследък, журналистът направо я размаза! Крушкова направо гледаше като ПУКАЛ, когато се наложи да обясни защо за многократно по-големи нарушения СОМАТ и "Меридиан 21" не са наказвани, или се наказват символично? Ако са невинни защо все пак са наказани, ами ако се окаже че са наказани несправедливо /както често става с бандитските фирми/ кой ще плаща обезщетението?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД