:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,693,548
Активни 54
Страници 24,030
За един ден 1,302,066
Хроники на нашето време

Окупатори и окупирани

Бях забравил за политиката през този месец заровен в разкопките и експедиции в гъстите гори на Странджа. Но тя сама ме намери в един дълбок дол, обрасъл с гъст храсталак чрез звъна на джиесема. Млада репортерка от столично радио помоли за справка кога и колко пъти наши войски са били окупатори и как са се справили с окупационната си мисия. Учудено я попитах от какво е предизвикан този въпрос и тя ми отговори, че току-що се е научило, че САЩ желаят да ни натоварят с окупационна мисия в Карбала - града, в който бяха дислоцирани 480-те ни бойци, изпратени в Ирак. Това означавало батальонът ни да осигурява реда в града, докато бъде изградена местна администрация и полицейски структури.

В историята на Третата българска държавасме били три пъти окупаториВеднъж през 1915-1918 г. на Сръбското Поморавие, втори път пред 1941-1944 г. на източната част на Егейска Македония (Серес-Драма-Кавала) и Източна Сърбия и за трети път - на летище Рузине и едно градче в Чехословакия. Предварително искам да поясня, че под окупационна зона се разбира територията, населена предимно с чуждо население, към която държавата окупатор дори няма претенции, а окупацията е предизвикана от военна необходимост. В първите два случая, за да се освободят германските войски за Западния и Източния фронт, а в третия, за да подчертаем солидарността с братския Съветски съюз. Случаят с Ирак спада към третия случай. От батальона ни САЩ имат във военен аспект толкова нужда, колкото от ланския сняг. Но от политическа гледна точка САЩ имат нужда да покажат колко много страни по света споделят ценностите на днешната американска администрация. Затова батальонът ни е много нужен.

Не се притеснявам за ролята на батальона ни. След като напираме да се присъединим към военните, политическите и икономическите съседи на Запада, ще правим всичко, което ни поискат, а и правят самите те. От тази гледна точка, колкото и да звучи цинично, по-добре е петролът на Ирак да се експлоатира от фирмите на Буш и Кондолиза Райс, отколкото от шантавия Саддам Хюсеин.

Други неща ме безпокоят - ще се справят ли 480-те бойци и офицери с поддържането на реда в шестстотинхилядния град. Сигурно половината му жители са враждебно настроени срещу всеки окупатор, без дори да са привърженици на Саддам Хюсеин.Всяка окупация засяга националната чест на окупиранитеи създава прекрасна среда за появата и действията на конфронтационно настроени въоръжени групировки, движени при това от различни мотиви - от светско-политически до религиозни.

Практиката показва, че осигуряването на хляб, вода, ток, бензин, градски транспорт и работа не могат да осигурят симпатиите на повече от 50-60% от местното население. Останалите стрелят по окупатора при първа възможност и потъват в градската джунгла. Не бива да се заблуждаваме - в Карбала ни очаква точно това в следващите дни, седмици и месеци.

Как сме се справяли в подобни ситуации при предишните си окупационно мисии? Няма да си кривя душата - с безжалостни репресии не толкова срещу трудно уловимите стрелци, колкото срещу населението.

През 1916-1917 г. в Поморавието избиваме над 20 000 сърби, когато там започва въоръжена борба срещу нашите окупационни части. В т. нар. Драмско въстание през 1942 г. (всъщност няколко терористични нападения срещу наши военни части) избиваме 13 000 гърци (по гръцки данни) или 3000 (по наши данни). В Източна Сърбия през 1942-1944 г. избитите цивилни сърби също са хиляди. Само в с. Бойник - 1432. Както всеки може да се сети, въоръжените лица в тези цифри са малцинство.Репресиите над цивилно население не са наш патентИзползвали са ги всички държави доскоро (а някои още) в брутална или в по-лека форма.

Едно е сигурно - тази практика за усмиряване и въвеждане на ред днес е неприложима. Щото ние от западната цивилизация сме демократи и не убиваме мирни хора, а само виновните в плен ги съдим и не ги осъждаме на смърт, щото смъртното наказание сме го забранили.

Как ще се справят нашите момчета с отговорната си окупационна мисия, след като не могат да използват печално ефикасната практика на масовите репресии, акълът ми не може да измисли. Затова ще се моля на Господ Бог (може и да съществува) да опази и върне в България всички живи и здрави. А на тези, които ще възкликнат: "Но те са там по собствено желание и заради 60-те долара джобни", ще кажа - те са там поради немотията, на която бе осъден от политическия си елит българският народ.
206
1433
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
206
 Видими 
25 Август 2003 22:39
Признавам, този път националсоциалистът г–н Б.Д. определено ми хареса, но най–много се зарадвах, че в Странджа все още има гъсти гори. Дай Боже да ги опазим от циганската дървена мафия.
25 Август 2003 23:05
Да бе
За горите и аз се питам
Хръсталак ли се казват или просто храсти
А иначе
В Ирак и храсти няма
Камо ли гора
25 Август 2003 23:06
Абе там некаков семиотически кустарлък требе да е
25 Август 2003 23:08
А на мене не ми харесва, че предствя избора да сме съюзник на САЩ само като цинична сметка и мисли, че сме западна страна, демократи и противници на смъртното наказание, ама в кавички.
25 Август 2003 23:09
Р.С.
Не само политическият елит им е виновен
Ама те сами са го отгледали, избрали като народ.
И сега той им благодари по възможност
Както се казва
Пито-платено
25 Август 2003 23:11
Ето ти простата
Семиотлък
Зад храстите не се вижда ...нето-тотално
Както и това -кой кого и как
Всички в кюп и напълно демократично
25 Август 2003 23:11
Бе вие с тия храсти и гори нещо за шумкари да не намеквате?
Добре, че в Ирак е сухичко, та щеше да стане - българския окупационен корпус хвърлен срещу иракските шумкари...
25 Август 2003 23:12
А БД зад три станджански дъбчета вижда голяма антиимпериалистическа вълна от храстите
25 Август 2003 23:13
Там пясък бол, така че можем да кажем-
срещу иракските пясъкари!
25 Август 2003 23:14
Виж горемычная как се завърза семиотлъка
Храстите - шумкарите-.....
25 Август 2003 23:22
Ти па ме подсети за един семиотичен виц:
Седи Щирлиц у парко и чека свръзка.
Зад него група от детсад имени Прекрасной Армии изучава живото на букашките:
- Ой, как скачет кузнечик. Чем прыгает, а другарке?
- Ай, какие цветы! Синие-синие!!!
- Другарке, а пчелки-то как ебутся?
"Иванча" - падумал Щирлиц.
"Да те е..м у семиотико" - падумал Иванча. Вслух
25 Август 2003 23:24
Ето простата
намери се и кандидат за Ирак да го оправлява
Само че изборът е твоа
Иванчо или Щирлиц
Ама последния и сам може да се изскаже
25 Август 2003 23:53
Той Б.Д ма развесели !
Чудим се какво дири из Странджата , да не си е затрил дипломата при първото му отиване там !?!? Чудим се , щото се сещам че навремето навсекъде по БГ-то имаше разкопки , а тогава диреха дипломата на Тато !
За момчетата които са във Ирак само мое да се каже че са достойни българчета и не си търсят дипломите !
Бе я да ви кажем и това :
Чапай и Петка се разхождат из Цюрих и изведнъж срещу тях негър.
- Кой е тоя? - пита Чапай
- Не го ли позна, Василий Иванич? Солженицин!
- Тц тц, срамота, Петка! Така да очернят човека!
26 Август 2003 00:01
Боклук либертариански, пращай сина си да го утрепят за ционизма, не смърди из форума.
Като тръгнат насам кофчезите, ще си дойдем пак на думата. Ще мидим колко чинят Пърдянчо, Свиняров, Гейчо-еврейчо и Надка Гаражната.
26 Август 2003 00:04
nesnaecht,
ти като най-достойно българче, възпято от десетки форумци, що си предимно във франция и чат пат из нашенските кръчми?
ирак има нужда и от теб!
26 Август 2003 00:25
То че ще пращаме и администрация у Ирак не ще и съмнение. Ами др.Президент Стоянов и др.К.Станчев да земат да договорят у Мадрид направо да земем управлението на целия Ирак.
Щот нали на пофалиха че имаме опит
Че знайм как са демократизира една тоталитарна държава
Че имаме и кадри
##
А кои са най-добрите ни кадри в това отношение?
Естествено ЦЕЛИЯ кабинет на др.Иван Костов.
###
С един куршум два заека
- хем ша оправдаят милионите дет похарчиха на некои западни централи за обучение
- хем ша отърват кожата от предстоящите избори
- хем др.Костов па на бял кон /може и черен, арабски/
Какво? И Божков разбира се
А сещате ли са кой ша е консуль у мериката?
26 Август 2003 00:28
220033 ,
Не те знам приятелю, но не е интересно това което казваш , та даже и за кръчмите ! Плащам си ходя пия ям работя печеля си парите и не стигам дотам че да искам ! Та моя проблем си е решен откакто съм се родил , така съм възпитан " САМ ЩО СИ ЗНАМ " !
Всеки от нас е свободен да си избере пътя във живота по демократичен начин ! И ако си достоен и можеш да защитиш твоето АЗ ще го направиш независимо цената !
Не е ли така ??????
Така че моля първо се научете да четете и влезте във текста и след това се изказвайте ! Но помислете преди да кажете каквото и да е било !
Колкото до Франция или България никой не ме е викал , и ако ме извикат отивам без да се замислям ! А това че тези войничета са от специални войски си е така и са професионалисти , но моята квалификация не е същата ! Та има разминавания които трябва и да разбирате !
А не да плачете като СВЕЖАРКОВ на чужди гробища , който даже и в черква не е влизал ! Смятам да сте ме разбрали и ако не , все едно няма да се оправите !
Пийнете по едно за здраве на момчетата, те ще се оправят !

Редактирано от - nesnaecht на 26/8/2003 г/ 00:32:28

26 Август 2003 00:31
Новиот консул ке мора да е Соломонче Пасиевски, нали брате естете!?!
26 Август 2003 00:35
Ести, ами ако се случи че стане Министър-Председател ???
Овапцаха я ЕС - ще има преждевременно раждане , тоест приемане по бързи технически причини !
26 Август 2003 00:36
Нещо около темата, при това написано с вкус.


Всенародные ошибки


Сняли с работы президента. Настоящего. Всенародно избранного. И даже, собственно, на первый взгляд непонятно, за что именно его сняли. Работал себе человек, работал президентом. И вдруг – извольте, говорят, выйти вон, несмотря на всю свою всенародную избранность. За что? Президент искренне недоумевает. Ведь он старался. Радел. Хотел быть отцом нации. И на свои всенародные выборы даже пригласил иностранных наблюдателей. Чтобы все было демократично, а иностранный инвестор поверил в то, что страна, руководимая этим резидентом, есть действительно то самое место, куда нужно и можно заносить деньги.


Наблюдатели, между прочим, очень хотели найти на тех всенародных выборах хоть какие-то нарушения. Но не нашли толком ничегошеньки. С тех пор президент считался не только всенародно, но и демократично выбранным. А потом ему сказали, чтобы он шел вон. Пришли хмурые иностранные дядьки на танках, с автоматами и пушками – и уволили президента. Правда, перед тем у него еще в стране появились многочисленные повстанцы, которые почти уже взяли занимаемую всенародно избранным президентом столицу.


Повстанцы, наверное, и сами бы уволили всенародно избранного президента без помощи всяких иностранных дядек. Но с дядьками получилось менее кроваво. Всенародно избранного президента даже никто не стал убивать или требовать его к суду за совершенные прегрешения.


Прегрешение же у президента было, собственно, всего одно. Просто он довел страну до ручки. Речь, как вы понимаете, о Либерии. И теперь именно с этой даже для Африки заштатной страны начинаются едва ли не все выпуски новостей CNN. Тем самым Либерия стала как бы Ираком.


Сомали, Гаити, Босния, Мозамбик, Восточный Тимор, Конго, Руанда, Сьерра-Леоне, теперь вот Либерия – так называемых несостоявшихся государств в мире все больше. В таких государствах вроде все есть – президент (хоть сатрап-людоед, хоть всенародно избранный), парламент, даже партии политические, переходящие в повстанческие банды – но ничего толком не работает. Воровство, бандитизм, коррупция, нищета, общенациональное безделье. А люди живут, являя собой олицетворенный пример воплощения в жизнь марксистской идеи про отмирание государства. Оказывается, оно действительно может отмереть, и людской род на одном отдельно взятом ограниченном границами пространстве от этого не закончится. Хотя полноценной жизнью все это назвать уже нельзя. Но это – для большинства аборигенов. А вожди живут очень даже себе ничего. Поэтому им бывает особенно обидно, когда либо другие – потенциальные вожди – хотят порулить вместо них таким государством, либо когда приходят иностранные дядьки и просят выйти вон.


По большому счету, никто в мире толком не знает, что надобно делать с такими государствами. В ООН жаловаться – не на кого, Устав не позволяет. Они же это все сами у себя устроили.


В последнее время стало модно рассуждать в том смысле, что надобно в этих странах устраивать демократию. Проводить свободные выборы, уповая на волеизъявление аборигенов. Поощрять многопартийность. Сбивать аборигенов, словно в стаи, в неправительственные общественные организации, из коих уже, словно по божьему повелению, произрастут райские кущи гражданского общества. Ну а далее – вообще уже просто по Марксу и другим коммунистам-социалистам-утопистам: кто был ничем – тот станет всем, каждому по потребностям и т.д.


Не работает. Ни свободные выборы. Ни гражданское общество. Бардак, коррупция, бандитизм и развал всяческих экономических и социальных структур – это как раз все имеется. Кущи не произрастают.


Обнаружилось как-то вдруг и до обидного внезапно для человечества в начале 21-го века, что свобода и демократия в определенных частях света и на определенных территориях не работают и либо бесполезны, либо просто вредны.


Либерийский президент Чарльз Тейлор свои последние выборы выиграл с подавляющим преимуществом. Никакие наблюдатели не смогли найти никаких нарушений. Мог ли либерийский народ так ошибиться? А другой народ – может ошибаться? Весь? Всем своим несостоявшимся государством? Оказывается, да.


И вот в Либерии «проблему» теперь пытаются решить солдаты из соседней страны. А, к примеру, в Восточном Тиморе эту роль взяли на себя в свое время войска австралийские. Все это деликатно называется гуманитарной интервенцией.


Между прочим, очень даже оздоравливающая процедура. Может, попробовать ее применять и у нас в отдельных местах? Наверное, ведь не нужно ждать, пока где-нибудь ну в очень дотационном российском регионе тамошний – всенародно избранный, между прочим – губернатор, тамошний чарльз тейлор окончательно доведет свою местность до ручки или, не дай бог, до появления в местных лесах каких-нибудь повстанцев. И если все же на минуту допустить, что и наши люди способны «демократично» ошибаться не хуже либерийских, то к чему вручать судьбу сильно запущенной местности местному сильно опустившемуся электорату? Если местные, едва отошедшие от тяжелого похмелья «избиратели», избрали себе в губернаторы «Чарльза Тейлора», то почему они в следующий раз изберут более сметливого?


Так что все же – гуманитарная интервенция.


Самый главный, конечно, вопрос – а судьи кто? В Либерии – нигерийские солдаты под присмотром болтающихся на рейде на расстоянии артиллерийского выстрела 2 тысяч морских пехотинцев США. А у нас, как известно, не во всех регионах имеется прямой выход к морю.Автор – шеф-редактор газеты «Известия»

18 АВГУСТА 15:34

Ну и как вам?
litfond@gazeta.ru
26 Август 2003 01:19
Ух ты, ах ты, все мы космонафты...

Редактирано от - Myxa на 26/8/2003 г/ 02:00:55

26 Август 2003 01:44
Защо ли всички са на вълна, че нашите ще бъдат омразни окупатори като американците. Те могат да бъдат по скоро съветници и източник на положителен личен пример. Ако са български момчета (и момичета) на място, скоро Кербала ще се сдобие (без бой!) с битак, СИК и ВИС и т.н., а по улиците ще се търкалят Мерцедеси и БМВта. И голямото наличие на Калашници няма да е пречка, а по-скоро стимулиращ фактор на развиващия се бизнес. Те това е положително мислене!
26 Август 2003 02:41

Doktora otnovo uceli desiatkata.
Ima uset i znae kak da ulovi momenta, mnogo tochno i verno.
Shte se radvam ako pishe redovno.
I az shte se molia na Bog nashite soldati da se varnat jivi i zdravi ot Arabsko.
S.
26 Август 2003 02:50
*
26 Август 2003 03:04
Ficho, nakraia razbrah. V BGstan komputrite gi davat s belejka ot BKP ili tam kakto im se kazva partiata. Shtoto az govorih s niakolko dushi tam i takova peshterno pliuene na USA nikoi ne zaformi. A tuka v v.Sega li e Nintendo li e samo antiamerikanska paplach. Moje bi im kazvat: eto ti komputer ama ako ne napliuesh USA 10 puti na den ti go vzimame. Sledvat provokacii ot BD Dackov ivanov i tn. I se broiat pliunkite. Imam i dokazatelstvo: Niakolko dushi ot BG se opitaha da zashtitiat USA i vednaga mluknaha zavinagi. Dali sa im hardwera na po dostoini sinove na partiata. Tova ne e conspiracy theory brat mi a fakt za jalost
26 Август 2003 03:14
na parwo wreme ste pratim pastetkov. A moze i papazki
Taka de, cenni kadri, s uprawlenski opit.
26 Август 2003 03:27
Doctora,
що дразниш прогресивната международна общественост с тоя език?
И Джордж Буш, и Джордж Вашингтон да преведеш на руски, пак туй.
Тва реакцията е нещо трансмедицинско, неизлечимо. Неподатливо на терапия. Психосоматично ще е.
Поздрави
26 Август 2003 04:11
Shte izpratim pasivnata pederuga Sergeycho Stanishev v Iraq-s vechno razprania si gaz niama ot kakvo da se strahuva.
Moje i draskashtiat po gore-koito pliue navsiakade-dori na maika si v onaia rabota.
26 Август 2003 04:21
Странна е логиката на САЩ. Налагането на демокрацията става с разсипване на “недемократичната” държава – масирано бомбардиране, което напълно разрушава съществуващата инфраструктура на държавата, а след това “демократичното” й възстановяване за сметка на същата.
Безспорно е, че българската военна част в Ирак няма никаква миротворческа мисия, защото това не е мисия на ООН, а част от агресията на САЩ. Бойците в тази част, не са обикновени наемници, защото са изпратени там от българската държава и до голяма степен за сметка на българския данъкоплатец. Само дето са се полакомили за $60 дневно. Не е съвсем сигурно, дали всички ще са живи и здрави да си ги харчат.
Чий интерес защитават в Ирак? - Интереса на американците, които се осраха от всякъде и за да не са толкова жалки в очите на света, искат колкото се може повече държави да направят съпричастни в тяхното “демократично” престъпление. САЩ спечелиха войната в Ирак, но загубиха мира. Това вече е медицински факт!
Преди време писах, че е ясно от кое летище излита частта, но не е ясно на кое летище ще се приемат поцинкованите ковчезите и с какво ще бъдат обвити – с трибагреник или със stars and stripes*. Мисля, че не бива да се омаскарява националният трибагреник, а надлежно да се ползва американското знаме, в чийто интерес е жертвоприношението!

26 Август 2003 04:55
В интерес на истината днес Божидар е по-обективен от обикновено. Все пак не забравя на края да постави и със закъснител:
А на тези, които ще възкликнат: "Но те са там по собствено желание и заради 60-те долара джобни", ще кажа - те са там поради немотията, на която бе осъден от политическия си елит българският народ.

Ех, какво предизборно лозунгче, нали? Баш както народа си го иска: Управниците лоши, народа - добър. Този който е за народа ( Божидар, например) като дойде на власт ще ги свали лошите и тогава добрия народ вече няма да тъне в немотия, тъй като той ще им повиши заплатите и пенсиите (ами как иначе? ). Да де, ама от къде? Щото и аз мога така: Мили народе, само ме изберете и ще видите колко ще ви е гот! Аз ви обичам, а настоящия политически елит ви мрази. Върви, нали? Или си личи че лъжа, а?

Редактирано от - грациан на 26/8/2003 г/ 05:01:04

26 Август 2003 05:42
Аз съм съгласен с Естета.
прекрасна идея има човека.
Да пращат целия кабинет на Костов в Ирак.
И хич да ги не връщат обратно.


26 Август 2003 07:02
Здрасти Фичо, изпратих ви диска днес, ама понеже имах около десетина други там пратки (колетчета и писма ), та забелязах баш на гишето че съм забравил да взема (и съответно сложа вътре ) "обяснителни бележки" ( ще ви ги изпратя по-нататък по електронен начин, важното е че е на път )

*
Колкото до новият красавец, наистина е поизпълнен с искренно омерзение, чак гледам пяничка му излиза по устичката.
Само така Лю, явно ще си гукаме и в бъдеще с теб. Много си падам, да ти кажа, по таквиз кат' теб бойки комсомолци от китно селце. Вие сте ми, един вид, слабостта. Дай сега да видиме ти какво можеш ( все пак слабичко си се представил в онзи постинг, а можеше барем един фрак да ми сложиш, папионка, цилиндър, монокъл, гамаши там и изобщо как си му требе).
Какви са тия ми ти: "дришльо" и "мършо", ами че това са си, да ме извиняват "отворените", ама съвсем селскомегдански характеристики, които още дори преди 1970 спряха да се употребяват в градовете (е разбира се, останаха в репертоара на новогражданите, де ).
Ами вас не са ли ви водили в София от училище, а? Хайде, дори и да не си бил, ами че телевизия не гледаш ли? Не чуваш ли там някои по-завързани обидички, та вадиш онези от "движението"? Ами че то смешно даже не е: мършо, дрисльо...третокласник ще извади, дето викат нещо по-завързано...та: тц, не вървиш, брато...слааабичко ...айде в следващия постинг дай го по-релефно, та дано хванеш декиш).
Пускам ти, значи три постинга преднина*, пък тогаз ще почвам аз, щото иначе няма да е честно, де...като гледам хич и не си ми в категорията (аз съм си направо сумо борец за теб ), . Само ме е страх, че ще си разваля формата с такива елементарни "дискусионисти" като теб, ама пусто нали съм добра душа, та си викам...дай да не се обиди момчето, че не му обръщам внимание.
Айде, давай, чичовото. Извади там най-силните си козове, щото не те знам, честна дума...гледам те нова звездичка си (освен ако не си някой от онези които почват пак отначало, компрометирали се вече под няколко ника ) наблъскал си там няколко постинга, ама явно са били безсолни та си се слял с анонимния миманс в съзнанието ми. Виж, така, като се обърнеш персонално, вече мога да ти обърна повече внимание. Айде сега - ти си, моето момче и както казах: Давай направо с тежката артилерия ( наблегни повече на кебабчетата ).
_________________________________________ _________________________
* 'щото все пак си падам по джентълменски прояви и имам старовремски усет към фейър плея

Въх, то дакато пиша още един "остър" се е появил. Вчерашен. Или пък това си е обратната страна на монетата Лю...щото като гледам свежестта на изказа - ако не са един и същи човек, то със сигурност на една и съща козичка са се тренирали.

Редактирано от - грациан на 26/8/2003 г/ 07:06:47

26 Август 2003 07:25
Ами Гарци, скучно му е на едносричното в старата политика дето нищо не става.
Сега ще е я Лю, я мотичка, я още нещо. Чакаме.
26 Август 2003 07:25Грациане, този едносричен несретник е толкова нов, колкото е и оригинален - мен ако питаш.
Нека си бълва на воля простотиите, щом пасват на новите правила ...
26 Август 2003 07:58

Добре, че му е звъннал телефона на БД, защото иначе колонката му днес можеше да е празна ...
... Това означавало батальонът ни да осигурява реда в града, докато бъде изградена местна администрация и полицейски структури ...

Така му била казала услужливо обадилата му се репортерка от някакво си столично радио - което не е радио НЕТ, разбира се.
В никакъв случай.
И на БД веднага му се заформили окупации във фантазията, и масови избивания на цивилни деца, жени и старци къде (?) - в Егейска Македония.
В периода 1941 - 1944 година - във всеки случай преди светлия комунистически период в нашата история.


Е, след този негов коментар на ръце ще го понесат любимите му македонисти оттук.
В песен ще го възпеят.
26 Август 2003 08:06
Естествената еволюция на седераста е към отрепничество. И във Франция да пойде, и до манхатън да стигне - все си е отрепка.
26 Август 2003 08:09
Да, почти кат акад. Венко Марковски, крвава воjска бугарска дете во макja раcплака. Да не говорим, че летището нa Прага е Ружине, a не Рузине.
26 Август 2003 08:24
А зую май е партизанското име на хамстера
26 Август 2003 08:36
БД и днес - догматичен, схематичен, циничен. Ако поразместиш полярните знаци тук-там, все едно четеш ЧФ... да ма прощавате...


Редактирано от - Mitnicharъ на 26/8/2003 г/ 09:22:42

26 Август 2003 08:50
Бастард,
US върхушката въобще не я интересува никаква логика. Имат си материални цели и интереси и ги преследват най безпардонно. Само за най върлите идиоти се пробутват някакви софизми, може пък и да повярват, но не е кой знае колко важно... Грабежа да върви, империята да процъфтява.
В случая БД е прав в това че мизерията подтикна тези момчета, а за жалост и момичета, срещу жалките 60 долара на ден да приемат участта на наемника. Проблемите на батальона ще се увеличават с всеки изминат ден- тежък климат, враждебно настроено население, липса на опит за изпълнение на полицейски функции и особено монотонността на ежедневните задачи. Всеки който има представа от характера на такива експедиции знае какво следва от тях.
А Фичо защо счита че 16 години са пречка за участието на сина му като миротворец , може да се запише доброволец момчето, нека да поразрови в историята на Армията за Отбрана на Израел и ще намери много такива славни примери.
26 Август 2003 08:56
Б Р А В О !!!!!!!!!!!!!
26 Август 2003 09:09
Ами какво друго ще каже Пръмовия, нали крепи Пръмовица, нъл тъй Митни?!!!!
26 Август 2003 09:13
Много рано си запрела с хурката, интер-бригадистке драганово-тодорова. Изостанала си с плана за м. август май, трябва да наваксваш - иначе няма кинти? Просто създание...
26 Август 2003 09:19
Партизанското име на Фичо не е ли проф. Поповски?
26 Август 2003 09:34
Митни, трогна ме брате!Ех, де да беше жив дядо Пръмов да види ДС издънки във версията"Жив е той жив е, вечна му памят!"! И , че митничарите станали инТЕЛЕктуалния заряд на новото ни "демократично "общество.Ех, мечти , мечти...
26 Август 2003 09:48
На теб май на знак ти плащат - затова са ти толкова лишени от всякакъв смисъл "постингите". Сигурно обаче и заплащането е такова, каквито са те - ниско. Плувай, жалко създание.
26 Август 2003 09:55
Божо съзнателно е изпуснал една-две окупации.
Също - че армията ни е извършила изключителни зверства, които се помнят от съседите ни.
Но, питам се, не е ли нещо повече от окупация самото основаване на българската държава от хан Аспарух...
26 Август 2003 09:58
И още нещо - кво ше стане, ако ни гръмнат някой камион с 1 тон динамит на наште в Карбала, ще преживеем ли този ужас като нация и народ?
Сигурно тогава нашите soldiers of fortune ше ги обяват за мъченици на демокрацията и банковите сметки на Паси и Свинарчето...
26 Август 2003 10:00
Малиииии, не знаех , че и митничарите станали инТЕЛЕктуални и материални оценители на постингите в СЕГА! Що ли обаче, се срамуват от истинската си фамилия? Митни , обичам те!
26 Август 2003 10:01
Защо на БД му се обръща внимание, когато словоблудне нещо си? Защото е нагло и дебелооко представено онова, което се опитва да каже, а не защото сме дотам съгласни или несъгласни с него. Саддам бил "шантав". Еврика! Евридика също! Това си е направо откритие. Хем очевидно ненавижда американците, хем не му стиска да ги нахока. Иначе е мъж, та дрънка. Ама от дрънкането май мъжкото поизбледнява. Оправданието - такъв ни бил интереса. Да, бе. Тва ще да е. Естествено е всеки нормален българин да бъде загрижен за изпратените в Ирак воиници. Причината да са там обаче била немотията, до която политиците довели народа. Ами, че може да е нещо по възвишено, по-нематериално като мотив, това един материалист-ленинец недопуска. Забучи в устата на момчетата комат съсухрен иракски хляб, с който да се давят, и сигурно се почувства чист, волен, лекокрил, щото всичко вече си е обяснил. Да гракне и да полети към Позитано тогава.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД