:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стигат ли помощите до жертвите в Азия?

Стигат ли помощите, изпращани от целия свят за жертвите на на вълните цунами, запита вчера вестник "Нойе вествелише цайтунг", цитиран от БТА. Вестникът посочва, че в Индонезия по летищата се трупат камари от пратки, тъй като корумпирани военни трябва да задоволят първо своите нужди, преди войниците да пристъпят към разпределението им сред нуждаещите се.

Загриженост за съдбата на помощите прояви и лондонският "Таймс", който предупреди, че парите, които светът отпуска за пострадалите, трябва да отидат при бедните, а не в швейцарски банки. Вестникът предупреждава, че не трябва да се дават пари на политици, които държат народите си в мизерия. Той също обръща внимание на опасността корупцията да погълне голяма част от международните дарения.

Поради проливните дъждове в индонезийската провинция Ачех спасителните екипи все още са затруднени да стигнат до обширни райони, предаде Ройтерс. Има опасност, докато се доберат до нуждаещите се, броят на загиналите, който според последни данни в Индонезия достигна 96 000 души, да стане още по-голям. На спасителите в Ачех помагат американски морски пехотинци от самолетоносача "Ейбрахам Линкълн".
4
396
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
07 Януари 2005 04:18
Тези държави, които искат НАИСТИНА да помогнат на пострадалите могат да го направят единствено като изпратят там материaлна помощ заедно с екипи , които да помагат в лечението, разпределянето на храна и вода, възстановяване на инфраструктурата.Изпращането на пари е купуване на чиста съвест, защото парите ще бъдат присвоени от корумпираните правителства и чиновници.
07 Януари 2005 11:44
Основна предпоставка корупцията да погълне голяма част от международните дарения е те да се разпределят под егидата на ООН и администрацията на Кофи Анан.
07 Януари 2005 16:39
Колкото стигнаха и помощите у нас.
09 Януари 2005 17:49
Радио"Ереван" попитало:
Стигат ли помощите до жертвите в Азия?
ЦУНАМИТО отговорило:
Стига(т) помощи(те)!!!
Жертвите недостигат, малко са!!!

Редактирано от - Чарли Дарвин на 09/1/2005 г/ 17:52:16

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД