:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Накратко

Антивирусната компания McAfee

открива онлайн система за продажба на музика. Както е обяснил президентът на McAfee Шриват Сампатх, първоначално чрез тази услуга ще могат да се купуват дигитални музикални файлове, а впоследствие и да се продават. Новият музикален портал Mercora ще бъде открит в началото на следващата година. Освен информация за новите албуми на популярни изпълнители и download Mercora ще предлага възможности на лейбълите да продават музикалните албуми, които продуцират. Интернет аукционът на Mercora ще бъде отворен за неизвестни музиканти, които ще продават чрез него авторски композиции и билети за концертите си.



Компанията Softinform



представи нова програма за игнориране на банери и рекламни прозорци. AdsCleaner /www.adscleaner.com/ "чисти" страниците от банери, рекламни прозорци и графични връзки към други сайтове. AdsCleaner разполага с обширен черен списък с адреси на генератори на реклами. Потребителят може да попълва сам списъка, като добавя досадния банер с "влачене" чрез мишката до полето с адресите. При второ зареждане на страницата този банер вече няма да се появява. Програмката е особено полезна за хора със слаба Интернет връзка, чието време, прекарано онлайн, е изключително ограничено.



Microsoft потвърди,



че ще внесе промени в браузъра Internet Explorer според изискването на съда по патентния иск на компанията Eolas. Още през 2004 г. ще бъдем свидетели на корекциите в IE. Софтуерният гигант бе съден от Eolas за нарушаване на патентни права с незаконно използване на плъгини за използването на ActiveX, Java и други модули в браузъра Internet Explorer. Решението на съда в полза на Eolas сe отрази и на другите компанииq производителки на Rнтернет браузъри - Mozilla, Netscape, Opera и Safari, тъй като те също използват подобни плъгини. Microsoft трябва да заплати 350 млн. долара за нарушение на патента.
431
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД