:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Призив към ООН да инкриминира клонирането



Група учени и юристи се обърнаха към ООН тази седмица с призив да се консултира с Международния съд и да обяви клонирането на хора за престъпление срещу човечеството. "Международният съд е върховната инстанция на международното право и изразеното от него мнение по въпроса ще бъде много сериозна законова и морална сила срещу всякакви бъдещи опити за клониране на хора", заяви Бернард Сийгъл, адвокат от Колорадо и водач на групата, отправила призива към ООН. Сийгъл заведе дело срещу фирмата "Клонейд", която обяви през декември миналата година, че е клонирала първото бебе.



Ранно

диагностициране

на Алцхаймер



Лабораторията "Берлекс", филиал на германската фармацевтична групировка "Шеринг" в САЩ, оповести, че е идентифицирала молекула, която позволява да се диагностицира болестта на Алцхаймер в ранен стадий, предаде АФП. Въпросната молекула, кръстена CCR1, обикновено присъства на повърхността на белите кръвни телца, но беше открита също в мозъка на пациенти, засегнати от болестта на Алцхаймер в нейния ранен стадий, се казва в комюнике на Мередит Хокс-Милър, директор на фармацевтичния отдел на "Берлекс". Броят на тези молекули изглежда се увеличава с развитието на болестта, отбелязват от лабораторията. Групировката "Шеринг" е започнала първите клинични изследвания, които имат за цел да бъде създадена нова система за диагностициране, базирана върху откритието.



Сменят амбулаторно

тазобедрена става



Британка е първата пациентка в Европа, която е напуснала болницата 27 часа след нов тип операция за смяна на тазобедрена става, предаде ПА. 68-годишната жена била оперирана с минимален разрез в минимално травмираща процедура в болницата "Чейс Фарм", Северен Лондон. Средният болничен престой при традиционна операция е 11 дена, уточнява ПА. При новия тип хирургия стандартни имплантанти се внасят през два 4-сантиметрови разреза (традиционните са по 30 см.). Друга отличителна черта е, че мускулите не се режат, а само се отместват настрани, което води до по-малки операционни ръбци, по-малка кръвозагуба и по-бърза рехабилитация.
669
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД