:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Нисан" изтегля 2,56 млн. дефектни коли

Японският автомобилен гигант "Нисан" изтегля за ремонт 2,56 милиона свои коли от цял свят заради дефектни заварки на два сензора в двигателите, съобщи говорител на корпорацията, цитиран от АФП. Това е най-голямата ремонтна операция, предприемана от фирмата за 70-те години на нейното съществуване.

"Купените автомобили в България няма да се изтеглят", заяви за "Сега" експертът от "Продажби" в представителството на фирмата в София Владимир Димитров. Според него дефектът не е голям.

Акцията по изтеглянето ще струва 120-130 милиона евро до края на март догодина, когато трябва да приключи. Констатираният дефект досега не е предизвикал катастрофи, но може да влоши работата на сензорите и при високи температури да предизвика спиране на двигателя.

"Нисан" вика за ремонт 25 модела и модификации коли, произведени между април 1998 и май 2003 г., сред които са "Микра" и "Кюб", а също "Леоне" на марката "Субару" и "Фамилия" на модела "Мазда", разработени от "Нисан" по поръчка на "Мазда" и "Фуджи Хеви" (за "Субару").

147 нови автомобила "Нисан" са продадени от януари до август 2003 г., сочи статистика на Съюза на вносителите на автомобили. Моделите на "Нисан" се нареждат на 18-о място по внесени автомобили у нас.
9
2185
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
31 Октомври 2003 11:15
как 6ефа на Продайби , а не някой инйенер взе компетентното мнение, 4е това не е голям дефект? за цял свят вайи - колите се изтеглят, а за бг не???

takvor onik bodurjan
达可沃尔 奥尼克 保多利昂
31 Октомври 2003 11:56
Eкспертът от "Продажби" в представителството на фирмата в София Владимир Димитров е пълен НЕПРОФЕСИОНАЛИСТ!!! (След малко подробности...)
31 Октомври 2003 13:12
Имаме служебна кола Нисан, на която от половин година не можеха да открият причината, поради която двигателят прегрява ("Големите специалисти" от фирмения сервиз на Нисан). След смяна на термостати, капачки на радиатора и какво ли още не, смениха главата на двигателя, само срещу 4200лв. Тук не са калкулирани изброените предходни опити за ремонт и времето, през което колата не можеше да се ползва, а това за една фирма никак не е малко. И сега излиза някакъв мним специалист от НИСАН България и казва, че дефектът не бил сериозен. Ако бяхме в една "бяла" държава, експертът щеше да е уволнен незабавно, а нашата фирма би получила солидно обезщетение за вредите и пропуснатите ползи по Вина на Фирмата производител и на нейното представителство в България!
Изводите оставям на Вас!
31 Октомври 2003 14:28
Дефектът може да не е голям, но последствията може и да са...
Според Нисан: "The problem stems from the faulty soldering of two engine sensors that can malfunction when heated, possibly causing the engine to halt while driving." Демек, заради лоши спойки (не заварки) два сензора (производство на Hitachi) може да дефектират, когато се загреят и да предизвикат спиране на двигателя...
Ако да ти спре мотора докато караш (особено по тъмно) из нашенския countryside рискуваш:
а) да те убият или изнасилят
б) да те оберат
в) да ти откраднат колата
г) всичко заедно
Ако имаш късмет остават само разправии по ремонт, загуба на време, пари и прочее...
Ако това е малък проблем за горния търговец, по добре не си купувайте коли от него...
Нисан България са продали 768 автомобила от '98 година до сега.
Ако всичките трябва да се ремонтират, това прави около $45000... (Ремонта на един излиза около $5 Не е кой знае каква сума, още повече, че Нисан ще им я плати.
Според мен причините са други...
Първо, не им се занимава...
Второ, те незнаят къде са и кои са собствениците на поне 75% от тези 768 автомобила... Такива данни в България има само милицията, а тя не ги дава даже и за пари...
Трето, връзката търговец-клиент в България е еднопосочна...
И т. н...
31 Октомври 2003 15:14
В ницшианския "Файт Клуб" има интересно представяне проблема с дефектите по автомобилите
31 Октомври 2003 15:19
Ехехе гейска история.
Ми не си купувайте японски торшляци бе
Немско му е майката.
Айде със здраве да се набутвате за ремонти като купувате южнокорейски чикии и японски подобия на абтомобили.

На чайчето - лимончето.
31 Октомври 2003 15:19
МНОГО ТО4НО МУХА

takvor onik bodurjan
达可沃尔 奥尼克 保多利昂
31 Октомври 2003 15:42
Ngoro,

аз също бих препочел немско пред азиатско, но сещаш ли се, че преди 3-4 години OPEL също изтегли от пазара N на брой автомобила, поради опасност от възникване на искра при наливане на гориво - нещо си там по капачката на резервоара беше. Извод - всеки може да сгреши, важното е да си хване бързо грепката и също бързо да я отстрани.
А търговския им представител за БГ ако наистина е казал това, което пише, че е казал, е тиква ...
31 Октомври 2003 20:07
DVG sa moralno ostariali i e vreme veche da se proizvejdat avtomobili s electro dvigateli na koito po im priliaga electronika
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД