:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Алчни паяци изпълзяха на припек

 
Още първия ден след балотажа в София се появиха прословутите "паяци", които бяха изчезнали по време на предизборната кампания. "Те няма да се махат, но ще имат главно превантивни функции", обеща Софиянски по време на кампанията. Те щели да стоят на ключови места, за да плашат възнамеряващите да паркират.
25
718
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
04 Ноември 2003 09:19
Стефчо обеща на лапни шараните че , “До сега каквото било, било, от сега на татък ще е както до сега е било!”
04 Ноември 2003 09:25
Те няма да се махат, но ще имат главно превантивни функции

Кат гледам тоя как го е хванала превенцията...
04 Ноември 2003 09:25
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВИ ПАРИ СЕ ВЪРТЯТ В ТАЗИ ОБЩИНСКА ФИРМА " ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ". ГОВОРЕШЕ СЕ ЧЕ Е КОРМПИРАН СТЕФАН ОБАЧЕ МУХЛЮВЦИТЕ В ИМЕТО НА НЯКАВА ИДЕЯ ГЛАСУВАХА , А СЕГА ДА СИ ГО СМУЧАТ ( пръста де). А Стефан веднъж като е пуснала вече няма връщане назад БАТЕ!
04 Ноември 2003 10:26
Снощи им видях "превантивните" функции пред Руския културен център на ул. "Шипка" - пред очите ми 3 паяка вдигнаха 3 коли на зрители и участници в мероприятие в РКИЦ и в момента, когато отнесат колата, на нейното място се паркираше друга кола. Недоумявам с какво вдигането на тези 3 коли помогна, след като по цялата улица една след друга са паркирани десетки коли и дори да вършеят цяла вечер паяците и да ги вдигат, освободените места се запълват отново. В същото време и тротоарите по ул.Шипка са запълнени с коли, пешеходците не могат да минават, но тях паяците не ги вдигат, защото не могат да ги достигнат. Освен това, как е възможно да е забранено паркирането пред такива места като РКИЦ и други места, където се представят концерти, спектакли с много зрители. Паяците работят самоцелно само и в името на печалбата, без да допринасят с нищо са подобряване на условията за движение в столицата. Просто са само една касичка за Софиянски и сие.
04 Ноември 2003 10:38
Dano kolite da sa bili na hora, koito sa glasuwali za Sofianski
04 Ноември 2003 11:19
Така де, ако паяците си вършеха работата, бул. "Раковки" и "Ботев" щяха да са доста по-проходими.
04 Ноември 2003 11:30
Паяците трябва да са безпощадни и да отнасят наред - иначе центъра ще заприлича на грандиозен паркинг. А че в "Паркинги и гаражи" се въртят кинти - вярно е. Големи.
04 Ноември 2003 11:31
eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii TEQ GADOVE ME SKYSAHA OT GLUBI DA PARKIRAM IZ SKAPANIQ CENTYR!!!!SHTE SI VZEMA KOLELO..........EHHH TA NALI TOCHNO TOVA ISKA BATETO STEFCHO......VSLUSHAITE SE BRATQ I U S P E H S PAQZITE!
04 Ноември 2003 11:32
Съгласна съм с мнението по-горе, че т.нар. "Паркинги и гаражи" са безкрайно алчни. Не ми е ясно как се издават разрешенията за паркинг места. В центъра на града е невъзможно да вървиш без да правиш странни маневри между автомобили, които в явно нарушение са паркирали, но непонятно /а дали?/ защо паяците не закачат. На бул. "Черни връх" тротоарът срещу главния офис на "Петрол" е нон-стоп зает с паркирани автомобили. Има и табелка на "Паркинги и гаражи", която следва да покаже, че всичко е в реда на закона. И сигурно формално е. Само дето не е ясно след като колите са паркирани на тротоара, къде трябва да вървят пешеходците. И ако недай Боже някой пешеходец претърпи ПТП кого трябва да съди - този, който го е блъснал с колата си; "Паркинги и гаражи" или директно г-н старият-нов КМЕТ.
04 Ноември 2003 11:48
паяците не трябва да действат само превантивно, а и да вдигат коли, но не там, където паркиралите коли не пречат, а там където става задръстване заради спрели коли - като например Витошка м/у Патриарха и НДК или Ботев преди Петте кьошета; досега паяците вдигат коли от места, където е много широко и движението на коли или на пешеходци не е затруднено - има поставен знак Паркирането забранено, но е мястото е достатъчно да се спре заполовин-един час; достатъчно широко е паяка да спре и спокойно да прибере колата и "паркинги и гаражи" да реализира приход от 30 лева от нищото; говори се, че само от тази дейност брутните постъпления за година са в размер на 1, 2-1, 5 млн лева;
04 Ноември 2003 13:34
Za sujalenie nai-veroiatno paiatzite shte produljat da deistvat kakto dosega, i za tova ima edna prichina -- firmata pulni obshtinskia budjet. S ugovorkata, razbira se, che ne znam suotnoshenieto otkradnati sredstva kum vneseni v obshtinskia budjet. Moje i da sa po-malko, no vse e neshto.


Ot druga strana, samia Sofianski zaiavi publichno, che paiatzite shte rabotiat samo na Vitoshka i Pirotska. T.e., ako vi dignat kolata na drugo miasto, podaite jalba sreshtu g-n Sofianski che vi e podvel, pri tova -- publichno. Ako vi se rapzravia sus raionnia sud, estestveno.


Istinata e, che paizite prosto ne sa zudadeni s cel da vnasiat red v parkiraneto i dvijenieto, a da subirat pari. Tova e prostia fakt. Vsichko drugo e PR i prah v ochite.

04 Ноември 2003 14:33
Стадото само си избра пастира !
Яжте му гегата сега !
04 Ноември 2003 15:18
REDSTAR, до сега не съм виждал овце на избори, но щом казваш
04 Ноември 2003 16:15
Гошо, ако ти се иска да видиш овце на два крака, при това със черна вуна, мини насам към Филаделфия, няма да останеш излъган, не само тях ще видиш ами и пастира им - Джон Стрийт, обещавам ти.
04 Ноември 2003 16:29
Условията за писане в тоя форум ми смразиха кожата, но все пак се решавам да драсна две думи...
В средноголемия немски град Аугсбург местните власти се хвалят, че взимат по 100 хиляди евро годишно от неправилно паркирани коли, и смятат да увеличат дохода си от това перо. Тъй че нищо особено няма софийските власти да правят нещо подобно.
04 Ноември 2003 16:46
100 000 / 15 евро (толкова е тарифата на "паяка" = 6666 вдигнати коли.

Числото горе май повече прилича на седмичния норматив на "Паркинги и Гаражи", така че явно има нещо гнило, но вече не е в Дания
04 Ноември 2003 17:00
Поздррав, Случаен ,
Такива са условията на цензорите - да си спомнят: " Я тебя создал и я тебя убью!" - май нещо такова беше.
Убили са младеж в студентски град - автомобил, каращ с голяма скорост буквално го е смазал. Трябва да има дисциплина по отношение на движението, а то аман от джигити. У нас правилата са създадени каточе ли главно, за да не се спазват!
Така или иначе скоро в центъра проблемът с паркирането няма да се реши, така че най-добре, когато няма неотложна нужда, да се ходи там с гр. транспорт, колела или такси.
В ЦЯЛА ЕВРОПА пешеходецът е цар, а тука маса народ избиха само тези дни.
Скоро писах и пак ще повторя, че животът на хората е "по-евтин", отколкото поставянето на светофари. Тази година беше спестено и маркирането на големите булеварди и улици.
Паяците да вдигат яко, около паркинга им, а навсякъде!
Тротоарите да се освободят
!
04 Ноември 2003 17:37
Случаен минувач, проблема е, че в София и да искаш да си платиш не можеш да намериш място за паркиране. Ако не си си наминавал към София скоро ще ти кажа, че всички паркинги в центъра са пълни до последния милиметър.
Иначе не е лошо да се глобяват неправилно спрелите. Само че да няма изключения за никой - а това е невъзможно за момента в България.
04 Ноември 2003 17:38
Хак да ви е нали пак си го избрахте !!!
04 Ноември 2003 17:45
Случаен, абсолютно си прав, но едва ли в Германия паяците паркират точно там, от където вдигат автомобили /например за да могат паяководителят и другите помияроподобни да изядат по една баничка на крак/.
Паяците вдигат, но не докосват такситата. Там им била стоянката. Лентата пак не може да се използва, но стоянката не пречи.
Освен това като го правят в Германия да не би да значи, че е справедливо.
Хората навсякъде са еднакви.
И не ми говори за Германия, защото тамошната пътна полиция няма да допусне дори паяците да паркират където си иска. ДА не говорим, че по никакъв повод няма да може да си возиш с камиона пръст, чакъл, отпадъци, железа, кюмур, брикети, бетон, асфалт ............без да си ги покрил както е по закон. За България е ясно - само се огледай.
Така, че паяците са вредни в конкретния случай.
Те са били и винаги ще бъдат самоцелно средство за печелене на пари.
Затова предлагам/не че в България е възможно да стане/
ние шофьорите да си обявим един ден от седмицата под лозунга
"Да уморим паяците от глад"
и просто да не паркираме където не трябва.
***************************************** **************************
Мир и любов и между хората благоволение
04 Ноември 2003 17:48
Пише ли, че е забранено паркирането - пише...!
Що тогава да не ви вдигат колите...?
04 Ноември 2003 19:23
Приходите от "Паркинги и гаражи" не са толкова много колкото от "Чистота на София".
05 Ноември 2003 11:22
... как беше оня виц за блондинката - ... за нещо и беше ясно, но как паякът вдига колите не и е ясно ?!
05 Ноември 2003 17:18
PUKAM GUMI!
19 Ноември 2003 22:09
Като основен спонсор на "паяците", живея на Графа бих искал кмето да прочете моите оплаквания, но тъй-като сигурно няма да стигне до това бих искал да ви споделя най-съкровенната си мечта: за всеки паяк по един коктеил "Молотов"


apple
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД