:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Любен Дилов обвини Софиянски в предизборна лъжа

Скандал с дясното мнозинство в СОС

Кметът изключи гергьовеца от групата на десните в съвета
Снимка: Емил Иванов
Скандал избухна с прокламираното от Стефан Софиянски дясно мнозинство от 38 съветници в Столичния общински съвет. Бившият кандидат-кмет на коалицията "Гергьовден"-Народен съюз Любен Дилов-син обвини Софиянски в лъжа. Той отсече, че не са водени преговори нито с неговия съюз, нито със СДС за общо мнозинство в СОС.
Веднага щом бяха обявени резултатите от първия тур, СДС и съюзът на Дилов, Мозер и Праматарски сключиха принципно споразумение за съвместни действия на 23-мата си общинари.
След като Софиянски получи подкрепата на сините и на гергьовци за втория тур на изборите, той обяви, че в СОС, където най-голяма е червената група общинари, ще има дясно мнозинство от 38 съветници. Софиянски отхвърли обвиненията на Дилов, като преповтори твърдението си. "Ако г-н Дилов се изключи от това мнозинство, то ще е от 37 съветници", отсече Софиянски.
"Кметът отново смята, че хората могат да бъдат купени и местени като крепостни", коментира Дилов. И добави: "Стефан Софиянски беше свикнал да работи така, ще трябва да отвикне." Лидерът на ДП Александър Праматарски застана зад гергьовеца. Той заплаши, че без Дилов в групата на десните няма да влязат и останалите съветници на коалицията. Коалирането трябва да е подчинено на принципи, всичко останало е пазарлъци, отсече Дилов. Гергьовецът заяви, че тепърва ще разговарят със Софиянски за новото мнозинство. Той трябвало да приеме принципите на взаимен контрол в районните кметства и общината, разделение на отговорността и поемане на политическа отговорност. Софиянски е поканил лидерите на 3-те партии от съюза на среща днес следобед, разкри Анастасия Мозер.
От общо 61 съветници в новия СОС левицата има 19, СДС - 16, ССД - 15, "Гергьовден"-Народен съюз - 7, а НДСВ - 4. По закон областният управител Росен Владимиров трябва да свика СОС на първо заседание до 14 дни след изтичането на мандата на предния съвет.
ОИК обяви имената на новите общинари на 29 октомври, т.е. до средата на месеца ще има заседание на СОС. 2 седмици след тържествената сесия, на която ще се избере шеф на съвета, трябва да се свика ново заседание за избор на зам.-кметове и районни кметове. Председател на СОС вероятно ще стане синият Владимир Кисьов. Иван Гечев отново ще е зам.-кмет по строителството, обяви Софиянски.

КАРЕ Окончателни резултати в София - 34 587 гласа разлика

Стефан Антонов Софиянски- 246 161 гласа
Стоян Илиев Александров- 211 574 гласа
5
688
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
04 Ноември 2003 08:34
34, 600 души повече; гласували за Непромяната...
04 Ноември 2003 10:01
Софиянски показа че може да прави пазърлъци и да отстъпва щом интереса налага. Затова трябва да се обуздае и да му се турят ясни и твърди условия ако иска да има мнозинство в СОС - ако не ще трябва да ходи по гайдата на БСП.
04 Ноември 2003 10:47
Гепардът веднага показа, че смята всичко да си продължава по старому...
04 Ноември 2003 11:33
Този наглец гнусен дори не изчака да обявят окончателните резултатаи и вече взе да си прави пак както преди.
И хората го подкрепиха с един лозунг протев комунизма, който мирише на мухъл.
04 Ноември 2003 19:24
Хич не мирише на мухъл - вижте какво направиха с уважавания проф. Ф ...../не цитирам имена - виден социолог, учител на всички видни социолози днес/, след като го интервюираха в "Труд", от виден представител на "немухлясалите". Далеч сме от демокрацията!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД