:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

8 села без кмет

и след балотажа



В 8 от 1322-те кметства в страната не е избран кмет и на балотажа. Там и двамата кандидати са получили абсолютно равен брой гласове.

Избори ще има отново в селата Казашка река, Поповци, Скобелево, Отец Кирилово, Татарево, Церово, Шаново и Върбово. Според закона новият вот трябва да бъде насрочен с президентски указ. Технологично нови избори в тези кметства ще могат да се организират не по-рано от края на тази или началото на идната година, обясняват от ЦИКМИ.



ВАС отмени изборите

във Веселие



Върховният административен съд касира изборите за кмет на с. Веселие в община Приморско. Сега ЦИКМИ трябва да поиска от президента да насрочи нов вот.

Проблемът във Веселие е, че между първия и втория тур почина досегашният кмет и кандидат за нов мандат Тодор Чакъров. Чакъров трябваше да се яви на балотаж срещу Стойчо Карабинов от БСП. След кончината ЦИКМИ отказа да допусне до надпреварата класираният на трето място Найден Найденов от ССД.

Тепърва ще се съберем и ще решим какви са правните последици от решението на ВАС, обясни говорителят на ЦИКМИ Александър Александров. Той обясни, че изборът вече е проведен и не може да се касира.



Симеон обеща материален

комфорт за общините



Материален комфорт на общините, а оттам и на всички

граждани в страната обеща вчера премиерът в нарочно обръщение след края на балотажа. МС ще следва политиката си, насочена към обезпечаване и ефективност на работата на местните органи и финансова децентрализация. Важна стъпка в тази посока ще бъде приемането на бюджет 2004, чиято цел е да осигури възможния на този етап комфорт, съобщи правителственият говорител Димитър Цонев.



Запалиха колата на

секретар на БСП



В нощта на изборите на 2 ноември е бил откраднат личният автомобил на международния секретар на БСП Кристиан Вигенин, съобщиха от "Позитано" 20.

Оттам обясниха, че колата е била паркирана пред дома на Вигенин, вчера сутринта тя е била намерена в покрайнините на София напълно изгоряла. За инцидента са били информирани служители на Второ РПУ на МВР, където са започнати следствени действия. Лидерът на БСП Сергей Станишев е информирал за инцидента в личен разговор по телефона директора на полицията ген. Васил Василев, като е поискал да бъде обърнато специално внимание на случая, за да бъдат проверени съмненията за възможни политически мотиви в извършеното престъпление.
502
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД