:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Доган: Следващият кабинет ще е съставен от 3 партии

ДПС е във възход, няма нито лява, нито дясна вълна, твърди Сокола
"В идния парламент нито СДС, нито БСП ще имат самостоятелно мнозинство. Вероятно следващият кабинет ще е съставен от 3 политически сили, ако не се овладеят процесите в лявото и дясното пространство, за които даде индикация избирателят на местния вот", предупреди Ахмед Доган в изборната нощ.

Лидерът на ДПС обясни, че под "овладяване" има предвид да се създадат условия за управляване на процесите вляво и дясно, защото инак 2 партии в идния парламент могат да са недостатъчни за съставяне на мнозинство. Според него в бъдещия парламент СДС и БСП ще имат под 80 депутати.

"Тези местни избори бяха синтез между местен и парламентарен вот и дадоха важни индикации", заяви Доган. Според него ДПС е във възход - класирала се като втора сила след местния вот. ДПС вече не било балансьор, а фактор, преобразуващ двуполюсния модел по европейски модел. Броят на общинските съветници на ДПС на тези избори бил с 65% повече в сравнение с 1999 г. Партията присъствала в 147 общини и в 50 от тях била първа политическа сила. Тя имала кметове в 553 от всичките 2553 кметства. "Не само разширихме участието си на местно ниво, но и доказахме, че сме национална партия", заяви Доган.

Според него няма нито лява, нито дясна вълна. "На езика на политиката говори ли се за вълна, значи от общия брой съветници - 5281, трябва да се съберат над 2500. Такъв резултат няма нито една политическа сила", подчерта той.





ДИАГНОЗА

Няма нужда от предсрочни избори, защото и вляво, и вдясно не е налице субектът, който може да поеме отговорността, отново подчерта лидерът на ДПС. Все още нямало субекти и формули за обединяване на дясното. В този контекст новото в местните избори бил центърът. "Ако досега центърът бе балансьор в местната власт, сега генерира поведение и позиция, създава промяна - преобразуване на двуполюсния модел в европейски модел", обясни той.
5
693
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
04 Ноември 2003 10:20
Dogan weche gleda da se namarda kato balansior. Nadiawam se na BSP i SDS pak i na NDSW im be dostatachno da razberat che turchin da stoi zad garba ti nikak ne e priatno.

Uwajaemi gospoda ne e priatno i na nas turchin da stoi zad washite garbowe stoto taka stoi i zad nashite a az sam osobeno chuwstwitelen po waprosa za zadnite mi chasti.
04 Ноември 2003 11:17
Доган знае много добре и за "принципа на махалото".Да го видим сега на следващите избори, то баласьор всеки може да е...
04 Ноември 2003 16:24
slu6ai kakvo 6te ti kaja az na teb be ba6 balgarin ti niama6 pravo da se izkazva6 za turzite po tozi na4in i te kakto teb sa 4ast ot darjavata i te kakto balgarite imat pravo na glas a za6to ne i na upravnik, no ne balgarite sa rasisti za6to nikade drugade go niama tozi rasuzam za6to v edna amerika kadeto ima tolkova negri naprimer ima tolkova upravnizi i nikoi niama protiv i ne plue po tiah, da sigurno sega 6te kaje6 istoriata ama istoriata e "istoria" vse pak nie jiveem za bade6teto a ne za istoriata , neka poglednem i ot druga strana ako dogan ne e dobar upravnik za6to pitam az e tolkova godini na vlast
04 Ноември 2003 19:11
Баш Българин,
Навсякъде цвъкаш недоообмислени изказваня. Кажи ми ти лично какво имаш против мен. Говориш толкова общо срещу турците. Кажи нещо конкретно. И запомни, може всичко да сме, но не сме подли. И още - аз съм преди всичко български гражданин. И след това турчин. И още - в този смисъл, убеден съм че съм по-българин от теб. Няма ли най сетне да се събудите...Ай сиктир...
04 Ноември 2003 21:08
Ау....Йа гледаи как Ба6 ба6 гузбеи се мерактосал на на6ия 4ис булгарин.....Каква страс....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД