:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Кабинетът пише стратегия за правата на децата на улицата

Намаляват безработицата под 10% за петилетка

В МС чакат бизнесът да отвори нови работни места с освободените от корпоративния данък милиони
Безработицата да падне трайно под 10 на сто, както е в страните от ЕС, предвижда стратегия по заетостта за периода 2004-2010 г., съобщи правителственият говорител Димитър Цонев. Стратегията ще бъде одобрена от министрите в четвъртък. Целта е да се осигурят възможности на всяко лице в трудоспособна възраст за свободно избрана и продуктивна заетост, обясни Цонев.

Една от мерките за намаляване на безработицата вече е предприета в бюджет 2004 с намаляване на корпоративния данък, обясни говорителят. Според него тези освободени около 150 млн. лв. щели да се завъртят в реалната икономика за създаване на нови работни места.

В четвъртък кабинетът ще одобри и стратегия за защита правата на децата на улицата за 2003-2005 г. В специална наредба пък ще се определят стандартите за социалните услуги за деца.

Тези три документа за разрешаване на проблеми преди 2007 г. символично ще бъдат приети точно в четвъртък, поясни Цонев. Тогава шефът на делегацията на Еврокомисията Димитрис Куркулас ще връчи на премиера доклада за напредъка на България в преговорите с ЕС. Според Цонев правителството било амбицирано този доклад да е последният. В МС обаче нямали категорични знаци, че в него ще бъде записан ангажимент, че ще получим финансова рамка през декември, за да финализираме преговорите през 2004 и да станем членове през 2007 г.
3
744
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
04 Ноември 2003 11:21
След тази "стратегия" за петилетка очаквам и нови "тезиси" за да я решим в съкратени срокове.Доколкото си спомням едно време бяхме навлезли в "РСО"
04 Ноември 2003 17:53
Дай боже!
Не ми се вярва, обаче, това да сторят хора, които нямат ясна визия за състоянието на нацията и държавата си.
Не мога да вярвам на човека проявил такова безочие и лакомия при "връщането" на имоти, които никога де факто не са притежавани от фамилията му.
Такъв човек не може да мисли за народа си, още повече пък лакеите с които се е оградил.
На времето, когато комунистите взеха властта през 1948 г. България беше в следвоенна разруха. Комунягите, обаче не започнаха да рушат рухналото, а успяха с шамански заклинания да мобилизират народния ентусиазъм, в резултат на което след 10 години /през 1958 г./ България излизаше от кризата.
Нищо подобно не се случва откак взеха властта техните деца /СДС/. Четиринадесета година потъваме, сега сме на дъното и рием в калта още надолу.
Така че, царю дерзай по въпроса, но ще има ли кой да ти повярва?
04 Ноември 2003 20:41
Ot tiahnoto govorene za namaliavane na bezraboticata, za uveli4avane na zaplati i pensii mi se povdiga ve4e
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД