:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Антимафиоти арестуват в Сливен заподозрян за атентата срещу аптекарката

Нов задържан за взривената преди 1 година Христомира

Прибърза се с информацията, поръчителят не е открит, казват спецполицаи
Снимка: Велислав Николов
Има още един задържан за взрива срещу аптекарката Христомира Атанасова и съществен напредък по разкриването на извършителите на убийството, съобщи вчера зам.-шефът на Националната следствена служба Румен Андреев на пресконференция в НСБОП. Той отказа да даде каквато и да било информация за него и дори призна, че още се работи по доказване на вината му.

Началникът на антимафиотите ген. Румен Миланов пък уточни, че това не е поръчителят на покушението срещу Атанасова. "Той трябва да се намери, задържи и т. н.", каза Миланов и също не пожела да каже повече.

Задържаният е от Сливен и е бил арестуван там. Смята се, че той е съучастник при поставянето на бомбата, най-вероятно е следял жената и е казвал на друг човек кога да задейства с дистанционно бомбата. Следен е от дълго време и умишлено не е задържан.

Спецполицаи признаха обаче, че изнасянето на тази информация за ареста му е била прибързана, защото все още случаят не е разкрит напълно. Имаше провал и с друг задържан по случая.

Миналия ноември беше арестуван бившият военен Йордан Колев, за когото ген. Бойко Борисов каза, че човекът, приготвял бомби с мобилни телефони. С такова устройство, задействано с GSM, бе взривена и Христомира. През май обаче Ловешкият окръжен съд пусна Колев от ареста срещу 10 000 лв. гаранция. Той и още двама бяха заловени в началото на ноември 2002 г. в района на Ловеч-Троян с кола, пълна с взривно вещество и незаконно оръжие. Колев беше обвинен само за незаконно държане на оръжие и боеприпаси в големи размери и досега не му е повдигнато обвинение за взрива срещу аптекарката. Разследваните имаха GSM-и, но апаратите не бяха вързани с взрив, нито са налице данни за подобни опити, казаха тогава следователи.

39-годишната Христомира Атанасова бе взривена в колата си на 9 октомври м. г. на метри от сградата на МВР, пред входа на 7-о училище - "Свети Седмочисленици", в София.
428
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД