:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

До 30 дни втори съд казва законни ли са парите на Костадин Таушанов

Снимка: Борислав Николов
Столичният апелативен съд ще каже до 30 дни дали ексшефът на пътищата Костадин Таушанов и съпругата му Юлия имат нетрудови доходи. Вчера втората инстанция гледа дело по протест на прокуратурата. Обвинението оспорва отказа на градския съд да конфискува 109 057 лв. от фамилията в полза на държавата. В сумата влизат и 21 000 лири в Барклизбанк, разкрити от "Сега" през 1999 г.

След като първо отказа разследване за лирите, в края на 2001 г. прокуратурата заключи, че доходите на Таушанови са натрупани незаконно от 1995 г. до 2000 г., сравнявайки заплатите, заемите и влоговете на семейството. Отнемането на 109-те хил. лв. се иска по Закона за собствеността на гражданите (ЗСГ), който почти не се прилага.

На 20 март т. г. градският съд отхвърли претенцията като недоказана. В прокурорската жалба до апелативния съд се твърди, че правилата на ЗСГ задължават само Таушанов да докаже, че парите му са законни. Обвинението смята още, че делото незаконно е гледано от трима съдии, трябвало да е само от 1 съдия.
499
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД