:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Лице извън Русия поема дела на арестанта

Ходорковски напусна ЮКОС

Акциите на компанията веднага поскъпнаха
Арестуваният преди 10 дни шеф на руския петролен гигант ЮКОС Михаил Ходорковски напусна ръководството на компанията, съобщи неговият говорител Александър Шадрин, цитиран от руските медии.

"Сегашната ситуация ме принуждава да се откажа от плановете за по-нататъшно лично участие в развитието на компанията ЮКОС/"Сибнефт". Като ръководител съм длъжен да направя всичко, за да спестя на нашия трудов колектив удара, насочен срещу мен и моите партньори. Излизам от компанията. Уверен съм, че високопрофесионалното и сплотено ръководство от най-опитни мениджъри при подкрепата на директорския съвет успешно ще се справи със задачата за глобализиране на бизнеса на ЮКОС/"Сибнефт", пише Ходорковски в декларацията си. Тя бе огласена след вчерашната среща на задържания с адвокатите му.

В документа Ходорковски прави също преглед на постигнатото от ЮКОС, която според него е "най-ефективната компания в страната", и обявява, че остава начело единствено на благотворителната организация "Открита Русия".

След декларацията цената на акциите на ЮКОС скочи нагоре. Според експерти оттеглянето на Ходорковски от компанията я освобождава от политически рискове.

От групата МЕНАТЕП, която притежава 61% от ЮКОС, обявиха, че акциите на Ходорковски ще преминат у друго лице. "Сънди таймс" писа в неделя, че тези акции вече са прехвърлени на Джейкъб Ротшилд, представител на прочутата банкерска фамилия и председател на Еврейския институт за политически изследвания. Според РИА Новости обаче по-вероятно акциите ще отидат при Леонид Невзлин, който е втори по дял в ЮКОС. Невзлин, който е извън Русия и е кандидат за израелско гражданство, бе споменат и от "Файненшъл таймс".

Нает от ЮКОС адвокат вчера лобира пред ЕС в Брюксел в защита на Ходорковски и предупреди, че в Русия се разраства "ракът на авторитаризма".
7
476
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
04 Ноември 2003 09:17
Путин постигна своето.Безусловна капитулация на Ходорковски.Естествено, че акциите ще скочат.Въобще както казах вчера, много шум за нищо.Акциите на Ходорковски ще отидат там където трябва.Т.е при хора които няма да се бъркат в политиката, а ще си гледат бизнеса.
След Березовски и Гусински сега и Ходорковски беше отстрелян.Абрамович се скатава, а Потанин и Алекперов минаха към партията на Путин "Единна Русия"
Титаничната битка за това кой ще управлява Русия завърши с разгром за олигарсите.
И още нещо интересно.Вчера Deutshe Bank официално потвърди новината , че купува 40% от руската банка United financial group(UFG).
Сега се сещам за "фундаменталния" коментар в рубриката Наблюдател на вестник'"Сега", в който коментар един анонимен автор едва ли не виждаше някъкъв пълен крах и паническо бягство на инвеститорите, като Наполеон през 1812г.Deutshe Bank е символ в европеската икономика.Символично е че такъв играч решава да инвестира точно в този момент.....

Редактирано от - ЗИП на 04/11/2003 г/ 09:29:02

04 Ноември 2003 09:42
ЗИП - политиката и бизнеса винаги са вървели ръка за ръка. Бъди сигурен, че някой по света е направил големи пари от това което се случи с ЮКОС.
04 Ноември 2003 10:09
Адски си прав.Бизнес и политика вървят ръка за ръка.Само, че Ходорковски не протегна ръка за здрависване, а точно обратното .Зае поза на бокьор.Това, че някой е спечелил няма съмнение.Някой който е знаел за ареста, и е купил акции на ниска цена.Кои са тези хора можем само да гадаем.По скоро са бизнесмени които симпатизират на Путин и по този начин ще придобият влияние в Юкос.
Ще ти съобщя една новина от последния час.Юкос е оглавен от Семьон Кукес.Човек с американско поданство от руски произход.Същия който е ръководил ТНК(Тюменска нефтена компания) при сливането и с BP.Това беше сделка на която Путин и Блеър акушираха по време на посещението на Путин във Великобритания по рано през годината.
Това е знаменателен факт.Анализаторите предвиждат сега Юкос да продаде част от своите активи на Еxxon-Mobil .Като човек с американско гражданство Кукес е абсурдно дори да се помисли, че може да се бърка в политиката.Така , че битката Путин-Юкос не беше битка за връщане на "сталинизма" в Русия, както някои повъхностни анализатори твърдяха.Това беше битка за основните правила на играта.Политиците управлява държавата.Бизнеса сътрудничи с политиците но не се меси директно.Я само си представи каква власт би имал Ходорковски едновременно като президент и бизнесмен заедно.Президентския пост в Русия има почти неограничени пълномощия.И Иван Грозни едва ли е имал такава власт някога.Може би само Сталин.
04 Ноември 2003 13:01
За всичко е виновна световната еврейско-масонска конспирация






п.п ама па кво ли ми пука по добре е да пием и забравим, защото познанието е страдание.НАЗДРАВЕ
04 Ноември 2003 14:07
Доколкото ми е известно Хадорковски трябваше да се кандидатира на изборите през 2008, защото е нереално да победи Путин на следващите избори. Неясно защо стартира клеветническата си кампания точно сега, при посещението на Путин в САЩ, но резултатът от нея е очевиден, въпреки воят на американските евреи че Путин е антисемит понеже всички арестувани от встъпването му в длъжност насам олигарси са евреи.
При всички положения обаче едва ли Русия е страната в която може да има президент-евреин, пък бил той и олигарх-милиардер, защото в Русия поне на най-високо държавно ниво се съобразяват с националните интереси.
04 Ноември 2003 16:06
04 Ноември 2003 19:52
Путин е патриот и 6те спе4ели отново изборите ако освободи руския народ от евреиска експлоатация.Има моита благословия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД