:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,997,004
Активни 179
Страници 7,197
За един ден 1,302,066

 
Полски евродепутати, които се противопоставиха вчера в Страсбург на приемането на Евроконституцията, издигнаха плакат с надпис "Тази конституция е смърт за Европа" и размахаха снимки на Маркс и Ленин, които според тях биха гласували с "да". Въпреки протеста Европейският парламент одобри документа с 500 гласа, 137 бяха против, 40 се въздържаха. Вчера стана ясно, че България и Румъния ще подпишат договора за присъединяване към ЕС на 25 април. Още - в "Чужбина"
19
567
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
13 Януари 2005 00:54
Стоп!
Я върни малко назад! Как така - "ще подпишат"? Народа кога каза "ДА"? Къде ни е правото на глас? Къде ми е "референдума"?
13 Януари 2005 01:06
Тея пък поляци кога ги поканиха в стаята, кога се качиха на одъра? Но те поне са били винаги с независимо мнение. За разлика от нас. Иначе Европейският Съюз е единствената организация до този момент от която България с нейната плачевна икономика и жалък жизнен стандарт би имала полза. Досега се присъединявахме към погрешни организации като Троен Съюз, Варшавски Договор, НАТО и др., от които страната ни нямаше никаква полза а само вреди. Щеше да е много хубаво, ако имахме стандарта на Норвегия или Швейцария за да кажем "Не" на Европата. Реалностите обаче са други и те изискват нашето вписване в ЕС колкото се може по-скоро. Примери: Гърция, Португалия, Испания и други, някога бедни европейски държави.
13 Януари 2005 01:13
Да, великите поляци! Тъкмо влязаха и всеха да критикуват. Лоща била конституцията, като е лоща да създават нов Варщавски д/р и да си гласуват друга конституция. Само се бунтува тая паплач. А иначе това дето не им харесва е че губят голяма част от суверенитета си, много от рещенията се възмат от европейския парламент, създава се конфликт на компетенциите и пр. А що се отнася до референдум, такова нещо няма да има! Поне в голяма част от държавите в ЕС. Във ФРГермания референдум не е имало никога от 47ма насам! Не се и предвижда от конституцията! Претставете си! Великата дем. република! Еми, страх ги е от народа, щото прост. Като гледам какво става в България разбирам ги...
13 Януари 2005 03:14
За бедните и изостанали страни Европейският Съюз е като локомотив.С помощи, инвестиции и главно - с налагането най-после на някакъв РЕД.
Но за Развитите и богати страни е като топуз на краката - заради тежката бюрократична машина и именно поради същия този РЕД , който вече е тясна дрешка за Швейцария, Норвегия , а открай време - и Англия. Поляците , които протестират , малко са се изсилили- разбира се Европа няма да загине под ботуша на Брюкселските бюрократи. НО , в протестите (бъдете сигурни, че не са само поляците ) има много рационални зърна - и именно те ще бъдат в основата на бъдещото развитие на Европа.
13 Януари 2005 08:50
Полqк - това е дягноза
[имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/спинъ.г иф[/имг]

Редактирано от - bot на 13/1/2005 г/ 11:25:52

13 Януари 2005 09:08
Chicho Dr. - Примери: Гърция, Португалия, Испания и др. някога бедни европейски държави.
Докторе, то на това ако му викаш "богати" е доста странно?!
България преди 89г. беше много по-богата от тях. Във всяко отношение. В много отношения, особено в сощиалната сфера, здравеопазването, мед.обслужване, образованието, сигурността и др. бяхме по-добре и от елитните европейски държави, за което ни завиждаха. А сега къде сме?И защо? И кой е виновен?
13 Януари 2005 09:22
По последни данни България и Румъния няма да подпишат на 25 април, а на 1-ви април!
13 Януари 2005 09:27
ТАПА, как би аргументирал изказвеането си? Какво обхваща "социалната сфера"?
Каква е разликата между здравеопазване и мед. обслужване?
13 Януари 2005 09:44
Голям страх гони голяма група политици и техни близки, които вече са разпределили топлите места с високи заплати по Евроструктурите, прицелили са се в присединителни фондове и вече работят проекти, за които само посветените си знаят. И други такива работи -скрити, покрити много има.
Ако, се състои референдум тези работи ще се рзчуят и може граждански движения да се пръкнат и убъркат схемата за разпределение на Гювеча от ЕС.
13 Януари 2005 10:15
ТАПА, защото 5 млн. души работеха и имаше ред, за това. Защото имахме осигурени пазари в арабския свят и Русия. Защото понятията "организирана престъпност" и "симбиоза между власта и престъпността" бяха отвлечени изрази от американските екшъни.
Социализма е тотално погрешна система за държавно устройство - така е, но поне имаше някаква система.
А сега имаме само частично овладян хаос, в който малкото правилни политически решения се налагат отвън, а не са плод на българските политици и законодатели.
За това кой е виновен - ами всички сме малко или много виновни!
Дори този форум е просто начин да успокоим гражданската си съвест, удобно седнали зад мониторите.

Редактирано от - Amazon на 13/1/2005 г/ 10:20:19

13 Януари 2005 10:58
Благодаря за "тази стабилност преди 1989", сега плащаме дълговете отпреди, защото се е създавала изкустгвено стабилността и никакви икономически правила не са се следвали! А за свободата на индивида да не говорим, както и правото на избор, ето това е смисъла на ЕУ - свободно движение на хора и капитали!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
13 Януари 2005 11:12
Amazon,
не мислиш ли, че този хаос бе провокиран отвън? На тези външни сили не им трябва свободна, силна и мислеща България, а смазани, манипулируеми и слугуващи българи. Това е експанзията на Западния Капитал, който облагодетелства себе си, за сметка на Новите земи. Начините за това са много и добре разработени: чрез брутална война, унищожавайки градове и мирни жители; икономически - подривайки стопанството на набелязаните жертви, чрз умишлени аварии, революцийки, а така също вплитайки ги в мрежата на МВФ и други еврейски финансови акули; подкрепяне и поддържане на марионетни режими, които за дребни подаяния вървят срещу народа си; комплоти, заговори, машинации, развиване на наркопазари - все отработени методи на ЦРУ.
Нека сега да видим, какво беше срещу нас приложено:
1) издигане по върховете на родоотстъпници, като правило с чужда кръв - цигани, евреи, турци и др.;
2) вилката на МВФ - сега дългът ни вместо да е намалял е нараснал с нови $ 5 милиарда, а уж непрекъснато изплащаме;
3) програмирано се разруши образование, култура, селско стопанство, промишленост и каквото си помислите още - станахме паплач.
13 Януари 2005 12:39
Абе тия поляци са големи юнаци!
Ръководят интернационална дивизия в Ирак!
И сега ще поучават и Европа - кога влязоха кога разбраха кое е живот и кое смърт за Европа!
Ами като не им харесва да си събират парцалкитеи кой от където е!
13 Януари 2005 12:59
Niko,
Аргументите са всички тези излъгани българи през 89г., които повярваха на лъжите на крадци и престъпници и сега една част измряха от участта си, други емигрираха да слугуват трети, едва съществуват. Никой не може да ме убеди, че т.н. преход не беше планиран и всеки /крадец/ си знаеше какво ще лапне.И най-жестоката гавра е, че продължаваме да ги избираме, а те продължават да нахълтват през екрана в домовете ни с мазните си оядени физиономии от всички цветове.
Amazon също се е опитал да ти помогне. А ако имаш близки и познати, живяли през времето на бай Тошо, но да са достатъчно честни и почтени - също ще ти кажат какво беше. Разбира се имаше простотии. Но с тях целият народ си майтапеше. Нещо повече, мисля си, че сега , дори само "лошото" от ТОШО да върнат , само лошото, повтарям, това от което се дразнехме, пак ще бъде многократно по-добре от сега.
Сократ казва, че човек прави лошотии от незнание. За съжаление това не се отнася за управниците ни. Те абсолятно всичко знаят и ни унищожават по програма.
13 Януари 2005 13:15
За да успокоя цялата комунистическа паплач, ще ви кажа че референдум за ЕС ще има, защото това е изискване на ЕС за всяка нова членка. Най- вероятно той ще се проведе заедно с изборите тази година, и там народът ясно ще си каже къде червените бабички и дядовци могат да си заврат мнението!
13 Януари 2005 15:11
Чичо Докторе,

Не съм ходил в Испания и Португалия, но в Гълция ходя редовно. Не виждам да е цъфнала и вързала.


13 Януари 2005 15:41
Поляците винаги са били много по-силни и свободни от нас.Не забравяйте къде живеят-между немци и руснаци, а там никак не е лесно.
Полските диаспори навсякъде по света са големи и силни.И могат да си позволят такова поведение.За нас слушкането...
И не зная защо е това отношение към поляците.
13 Януари 2005 16:57
Ако някой е чел тази европейска конституция да я разкаже на другарчетата си. А до тогава да не коментираме!
Ако не знаете, да ви кажа че СУВЕРЕНИТЕТЪТ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА. Управниците са само негови пълномощници. И най-умният управник няма право да се разпорежда с суверенитета, пък даже и народът да е най-глупав. Влизане в ЕС без референдум би било незаконно. /Аз съм за влизане, но това си е само мое мнение/
13 Януари 2005 21:19
Тапа, не зная колко пъти и докъде си ходил, но да се присмиваш на Чичо Д-р за мнението е най-малкото непочтено. Както и да се съмняваш дали Испания, Португалия и Гърция, или Ирландия са бедни или богати и колко сме били ние по-добре от тях преди 89-та.
Както и друг път съм го казвал, от доста време съм точно в една от тези бедни държави. И те наистина са бедни, но... в сравнение с кого?
С Америка, Англия, Германия, Франция, а и с доста други - да.
Но в сравнение с нас уверявам те, тия са толкова далеч, че само можем да мечтаем кога ще стигнем тяхната беднотия. И при това там има много и то истински богаташи. А не като нашите - или мутри, или партийни муцуни излезли от старото котило и за мимикрия боядисали се с различни цветове.
Както има и реално съществуваща средна класа, която живее почтено и спокойно. И мога да те уверя, трудно ще видиш някой да наднича в канчето на другия. Просто не е прието. Проява е на лош вкус.
Колкото до ограбването у нас, да така е. Само не забравяй, че точно от другарчетата от високите етажи на ЦК и ДС излезе цялата тая мръсотия. И ако изобщо е имало заговор от страна на лошия западен капитал, той по много странен начин се бракосъчета с нашите уж червени другарчета.
А на такива като теб и много от тоя форум, пробутаха оглозгания кокал на уж партийното противопоставяне.
Мислех си, че тая тема вече е изветряла, но явно вие там, в нашата България си нямате работа и затова си чешете така езиците. Още повече, като ви погледна писанията в колко часа са записани...
P.S. Извинявам се ако съм засегнал някого, но наистина е добре човек да знае малко повече, а и да помисли преди да си даде компетентното мнение
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД