:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Министерството на финансите има намерение да освободи Българската православна църква от данък добавена стойност върху свещите и църковната утвар. Договореност за това е постигната на вчерашната среща между министър Милен Велчев и българския патриарх Максим и владици от Светия синод. Русенският митрополит Неофит определи разговора като много полезен. Той обаче отказа да назове какъв е годишният оборот на Българската православна църква, тъй като това не е от неговата компетенция.
7
645
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
14 Януари 2005 01:54
Той обаче отказа да назове какъв е годишният оборот на Българската православна църква, тъй като това не е от неговата компетенция.

Някой знае ли за каква сума иде реч?!
14 Януари 2005 08:54
Ммммммдааааааааа....
Борбата между НДСВ и Новото време за гласовете на духовенството вече е безмилостно жестока. И двете партии дават пари, което означава, че поповете ще пиянстват още повече и далаверата ще им бъде по-голяма. Полза за обикновените православни християни няма да има.
14 Януари 2005 09:56
Добре че ни управляват толкова религиозни министри и цар - хубави хора "спазват" точно 10 те божи заповеди.Обичаме Ви !
14 Януари 2005 10:21
Ето сега е моментът за една свещоливница в Самара.
14 Януари 2005 14:51
Кво да прави? То нали мама и тате не вярваха. Греховете трябва да се изкупят по някакъв начин. Много се е навело момчето. Добре, че не е в джамия, че ще има големи гайлета!
14 Януари 2005 14:56
Владика даде под наем Чекотинския манастир
Превръщат храма в старчески дом срещу 2000 евро на месец

ЛОВЕЧ. Ловчанският митрополит Гавриил е дал под наем част от Чекотинския манастир, съобщи БТА. Килиите в светата обител ще бъдат използвани за създаването на луксозен старчески дом, съобщи владиката. Договорът за наем е сключен с частната фирма "Пашев фреш" на Михаил Чапанов.
Месечният наем за митрополията, чиято собственост е манастирът, ще е 2000 евро. Има специална клауза, че сумата ще бъде актуализирана след влизането на страната ни в Евросъюза.
Продадоха храма, скочиха жители от село Калугерово. Те са създали инициативен комитет, който подготвя протести срещу отдаването под наем на манастира. Сключеният договор изцяло защитава интересите на митрополията, твърди дядо Гавриил. Имахме предложения за създаването на ресторант и хотел, но ги отказахме, допълни той. Бизнесменът, наел манастирските помещения, е готов да инвестира 80 000 евро за създаването на старческия дом. В него ще бъдат приемани и бедни хора, изпращани от църквата, обясни дядо Гавриил. Стаите в пансиона ще са 20. В договора е записано, че се забраняват дейности, които променят духа на манастира. Ако те бъдат нарушени, споразумението може да бъде прекратено предсрочно, обясни владиката. Той е пратил документите в канцеларията на премиера, на парламента и президентството.
14 Януари 2005 15:32
Бе тия хора от БПЦ са живи за ореваване ! Преди време се чу че Кошлуков ще им оправя здравните осигуровки сега тоя Велчев ще ги освобождава от данъци ! Кво става мааму - на загуба ли работят при положение че не са организирали нито една благотворителна проява ? Абсолютно нищо не правят ! От кръстословици съм срещал думата Имарет - отделение към джамия за болни бедни и сакати , знам че католическите църкви хранят бедни и ги подслоняват - даже и имигранти , а тия дебели гъзови не си мръднаха пръста за да направят нещо за да остане История славянобългарска тука в България ......?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД