:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Продължава сагата с македонския посланик

Сагата около евентуалното определяне на Джеват Адеми за посланик на Македония в България продължава. Ден след като премиерът Владо Бучковски прекрати процедурата около назначаването му съобщенията от Скопие са противоречиви.

Според "Утренски вестник" предложеният Адеми е приключил посланическата си кариера, преди да я започне, тъй като партията му решила да го изтегли и да предложи нов човек.

Друг вестник - "Вест", твърди обаче, че партията на Адеми, участващата в управлението - Демократичен съюз за интеграция, не се отказва от кандидатурата му. Предложението Адеми да бъде посланик мина през правителството и няма защо да се променя, казва пред вестника депутатката от албанската партия Теута Арифи.

И в. "Дневник" отбелязва, че в ДСИ вчера не са имали информация процедурата да е прекъсната и за тях Адеми остава кандидат за посланик. Вестникът твърди, че на следващото правителствено заседание външният министър Илинка Митрева ще поиска от ДСИ да посочи нов кандидат за посланик в България. Според пресата дори от кабинета на президента Бранко Цървенковски са се намесили и са препоръчали друг за дипломатическия пост.

Коалиционното споразумение между управляващите партии в Скопие е разпределило посланическото място в София именно на албанската етническа партия.



Коментар - на 11-а стр.
2
595
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Януари 2005 09:15
Много думи, а се пропуска най-същественото. С този ход Македонското правителство си решава наколко проблема. Най-вече ще се отърве от един краен националист в страната си. Този националист ще се огледа в новите си одежди и ще научи нещо от света. Ще се създадат на България проблеми, защото по всяка вероятност това лице ще стане резидент на работещите за албанската кауза и в България. Създава се отлична възможност за заразяване на България с албански проблеми и евентуално тяхно развите на мосюлманска база с други малцинства.
Македонската хватка сигурно ще мине, защото България няма собствена външна политика. Такова положение, че нещо е добро само за България не интересува тези, които определят външната ни политика.
Разлайват се кучетата да се чуе дали САЩ са съгласни да се поразмъти етническата обстановка в България(прекалено спокойна е в момента и това дразни "демократичният свят". Най-вероятно съобщението за нашето мнение ще направи заместник на г-н Пардю, понеже самият той за Македония е Персона нон Грата.
14 Януари 2005 14:06
Makedoncite са закъсали яко с албанците но въпреки това не спират по коминтерновски да плюят най яко по братята си българи! Това се дължи ина сръбската дезинформация и фалшивициране на историята и създаването на искуствена нация с искуствен език след 2 св. в.откъснат от плътта на Българският народ с активното участие на Сталин и Тито и помошник Георги Димитров!!!!Това не трябва да се забравя!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД