:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

8 и 9 години затвор за ученичките, убили приятелка

Пловдивските ученички Антония Матева и Мария Дръндарова бяха осъдени съответно на 8 и на 9 г. затвор заради жестокото убийство на 14-годишната Маргарита Гергененова. Пловдивският окръжен съд произнесе присъдите на двете момичета, умъртвили с особена жестокост съученичката си. Двете са признати за виновни и в закана за убийство, за което получиха по 1,4 г. затвор. Третата присъда - обществено порицание, им бе наложена за кражбата на мобилен телефон от убитата. Двете ще бъдат порицани, като се прочетат присъдите им пред техните съученици.

Максималното наказание за убийство, извършено от непълнолетни, е 10 г. Окръжният съд присъди и 75 000 лв. обезщетение на майката на Маги - Цветана Петрова. Искът бе за 100 000 лв., но не бе уважен в пълния му размер. Щом чуха присъдите си, осмокласничките се разплакаха.

Адвокатът на Мария - Наум Китанов, каза, че ще обжалва присъдата. До последно Мария не призна участието си в престъплението. Тя се е опитала да прехвърли цялата вина върху приятелката си Антония, заяви защитникът на другото момиче - Чавдар Петров. За него присъдата е очаквана и справедлива.
12
1113
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
14 Януари 2005 01:36
Максималното наказание за убийство, извършено от непълнолетни, е 10 г. Окръжният съд присъди и 75 000 лв. обезщетение на майката на Маги - Цветана Петрова. Искът бе за 100 000 лв., но не бе уважен в пълния му размер. Щом чуха присъдите си, осмокласничките се разплакаха./////Горките, колко ли им е било мъчно!Сигурно и докато са я душали и били с бухалката по главата също са плакали.И сега, какво?Ще полежат, пък ще излязат.И ще живеят.А другото дете?След време ще си го спомнят само родителите му.И ще плачат горчиво и истински, цял живот.Ама че отвратителна, гадна история.
14 Януари 2005 09:43
За добро поведение убийките / извинете ученичките/ след три, четири години ще са на свобода и ще могат да се запишат да следват право !
Майките им напразно се безпокояха, че изродчетата им не ще могат да си завършат образованието.
14 Януари 2005 09:52
Дано това дело бъде като камбана са събуждане за заспалия дълбок сън български народ. Крайно време е да разбере, че даже да си зарови главата в пясъка (както го прави досега) няма да реши и да решава пълноценно проблемите си. Някои неща не се решават от само себе си или да се оставят да оттекат с времето си - те се трупат като боклука и след това причиняват епидемия!
14 Януари 2005 11:28
Тъжна присъда...мъка ми стана как затриха още два живота тъпите копеленца, за да се направят на велик съд! Питам: ТОВАЛИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В ДЪРЖАВАТА? Защо не се направят на такива мъже на Георги Илиев? То в пубертета може да се случи такова нещо, но на дете шанс трябва да се даде! [/b]

Редактирано от - bot на 14/1/2005 г/ 12:14:07

14 Януари 2005 12:07
Шансът е даден- според възрастта и наказанието. Сега ще го обжалват, може и да го намалят още. Настина след няколко години тези "деца" ще излязат на свобода, за да потърсят момичето, което ги е предало, и да му видят сметката. Девойче, бягай някъде, сменяй самоличност и адрес, иначе си загубено. Те убиха заради едната завист...и нищо няма да ги спре. Плачът им не е от разкаяние, а от злоба, че са ги хванали. Жалко, но е факт.
14 Януари 2005 12:13
Това е резултатът от 60 години атеистично образование - цинизъм, духовна пустош, пълно загубване на равствени ориентири и ценности. А може би точно това е целта. Стадо от говеда се управлява най-лесно.
14 Януари 2005 13:37
па то освен от говеда, от друго може ли да е съставено едно стадо ?

...а да бе -и от овце става!
14 Януари 2005 15:52
Плачеха, но бяха гримирани, поне едната. Дали от разкаяние плачеха? Ако не ги бяха хванали щяха да си гледат кефа. Тези заслужават най-тежко наказание и нека и другите келеши се замислят за ценността на човешкия живот.
14 Януари 2005 15:59
Възмущаваме се, но всичко това се получава защото:
1. Никъде в тази държава не е казано, че децата първо имат задължения и
чак след това права.
2. Оставихме всичко в ръцете на училището, но в изсконната си част на първо място стоят образователните цели и чак тогава възпитателните!
З. Родителският контрол е под всякаква критика. Влезте в най-близкото барче след 22.00 часа и ще видите за какво става въпрос! Алкохол, цигари, наркотици, чалга, рап. Представете си 28 фена на Мишо Шамара или Ванко І.
То последният е на топло в затвора.
4. Къде е полицията? Къде е Детска педагогическа стая? Кой контролира кметските заповеди? Спомняте си каква "КЕРБАЛАДА" беше по Коледа и Нова година. Навсякъде цари пълна БЕЗНАКАЗАНОСТ! Какво да очакваме след това?
Кога ще се оправим ли? Ами когато весеки понесе кръста на своята отговорнос и престанем да се обвиняваме. Родители, учители, общественост и държавни органи. Децата са на всички НАС!
БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
15 Януари 2005 01:00
Malki sa im prisudite.No izlezat li edin den 6te budat ubiti ot roditelite na zhertvata.Taka 4e da ne obzhalvat ako iskat pone o6te 8 godini da sa zhivi.Izrodi smurt za vas.
15 Януари 2005 07:19
Arhiman, страната, в която живея, е пълна с истински религиозни хора. (Даже аз, въпреки че съм върл атеист, поне веднъж месечно посещавам местната православна църква, нищо че е гръцка.) И въпреки това подобни случки има и тук, че и в по-лош размер, например преди 2 години едно хайванче вкара АК 47 (хеле пък той колко е забранен!) в гимназията и изпозастреля сума дечурлига въпреки металодетекторите на входа. (В някои от гимназиите се влиза по-трудно, отколкото в съда, да кажем.) На всичкото отгоре, добре известно е, че нигросите са по-религиозни от белите. А гимназията беше черна. От твоя гледна точка, от какво е предизвикано подобно поведение, от многогодишно атеистично или безбожно възпитание? Или от нещо друго?
За момичетата и леките присъди - просто нямам думи. Тук биха си лежали в панделата (отначало в детския, после в големия) доживот или в най-лекия случай 50 години без право на помилване.
15 Януари 2005 11:33
Най-лесното е да се каже - ето докъде ги доведе демократичното възпитание през последните 15 години. Те са родени, израснали, възпивавали и убили след 1989 година. Но не е само това - целия ни народ без мутрите и мутроподобните политици-мафиоти е докаран до там, че често се случва да излива натрупаната злоба към мафията, върху възможно най-беззащитните, дали ще са бездомници, деца, старци, кучета или други животни все тая.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД