:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

100 лева е началната цена за акциите на БТК

На 27 януари започва продажбата на акции на БТК срещу компенсаторни инструменти, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Атанас Бангачев. За приватизация срещу компенсаторки са обявени 34,78% от капитала на компанията, или 2 869 573 акции. Минималната обявена цена на книжата е 100 лв. номинал на компенсаторни инструменти. Очакванията на инвеститорите беше началото на търговията да започне на 1 февруари.

Продажбата ще продължи до изчерпване на количеството акции или до 28 февруари (ако книжата не бъдат продадени по-рано). Цялото количество ще бъде пуснато на борсата още от първия ден. Един лот ще е една акция.

Търговията с компенсаторки на фондовата борса вчера беше спряна, за да не може новината за предстоящото предлагане да повлияе върху цената им. В началото на седмицата слуховете около скорошното пускане на акциите изпрати цените на компенсаторните инструменти над номинала им от 1 лев. Експерти прогнозират компенсаторките да поскъпнат още преди пускането на акциите. Очакванията на посредника по приватизационната сделка - консорциума ОББ-"Булброкърс", са, че чужди инвеститори може би ще изкупят повече от половината акции.
1
523
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Януари 2005 04:14
Внимание! И първата емисия от акциите на немския телеком беше със завищена цена! Само след година цената се срути за дни и достигна смешна част от това което беше в началото. След огромни рекламни кампании, уж държавата не можела да фалира и цената била гарантирана. В момента никой не им ще акциите! Внимавайте с акции на телекомуникационни компании, само за олегнали спекуланти в краткосрочен план са изгодни. Истината е проста, съществува значителна конкуренция в бранша, повечето от услугите се копират лесно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД