:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"България ер" ще се приватизира по две стратегии

Парламентът ще трябва да избира между две различни стратегии за приватизацията на "България ер". Това бе решено вчера на съвместно заседание на транспортната и икономическата комисия към Народното събрание. След дълги спорове депутатите от двете комисии гласуваха два различни проекта. Според стратегията на транспортната комисия съотношението между критериите, по които ще се оценяват офертите на кандидатите за националния въздушен превозвач, ще е 40:40:20. С 40% тежест ще са цената за 100% от акциите и програмата за инвестиции, а 20% - програмата за трудова заетост. Икономическата комисия обаче реши съотношението да е 60:30:10 - 60% да са тежестта на цената, 30% - на инвестициите, и 10% - за програмата за трудова заетост. Всички останали текстове на стратегията съвпадат.
3
639
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Януари 2005 21:37
Авиокомпанията не притежава нищо, осен трудова заетост. Съотношението трябва да е 0:0:100, защото трудовата заетост може много бързо да се заеме някъде другаде. Свят голям, компании много
14 Януари 2005 09:36
Трудовата заетост ваó бще не би следвало да е критерии.Единствено цена и инвестиции.Хора така или иначе ще и трябват за да функтзионира, а колко да бадат те това трябава собственика да реши според нуждите си.

Редактирано от - bot на 14/1/2005 г/ 10:07:12

14 Януари 2005 10:15
Не това са важните неща при приватизацията. Най-важното е, че тя не трябва да се приватизира от европейска фирма. Това ще бъде гаранция за нейното унищожаване. Американска, руска, китайска или каквато и да е друга разбира се сериозна фирма, но такава която да е извън Европа. Чрез България Еър приватизатора ще може да влезе на свободния европейски авио пазар и по-лесно да се конкурира с европейските авиокомпании мастодонти. Това би гарантирало работата на авиокомпанията и нейното развитие, работните места и най-важното развитието на туризма в страната.
Е хайде приятен ден!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД