:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прогноза

Ще успее ли заверата срещу Батето

Ако искат да спечелят битката за футбола у нас, Лечков и компания ще трябва да привлекат на своя страна малките клубове и МОК
Снимка: Велислав Николов
Числото 17 се превръща в сакрално за българския футбол. На 17 ноември 1993 г. България победи Франция и започна похода си към върховете на световния футбол. Стоичков, Лечков, Балъков и компания стигнаха до 4-о място в света, накараха и най-големите футболни сили да се съобразяват с тях.

Сега съдбовната дата е 17 януари 2005. На нея същите тези легендарни играчи в един глас и публично да защитят идеята си - "Иван Славков вън от футбола".

На пръв поглед това изглежда лесно. Все пак всички те са големи имена, познати на цял свят. Спечелили са много битки и трофеи и не би трябвало да имат проблеми с БФС. Още повече че на тяхна страна е и вторият най-силен човек във футболната централа - Борислав Михайлов, който от лятото на 2004 г. получи много голяма част от функциите на шефа си Иван Славков.

Каквото и да правят обаче, четвъртите в света са загубени без подкрепата на малките клубове от провинцията. Защото "Левски", ЦСКА, "Литекс" и "Локо" (Пд) имат по един глас на предстоящия конгрес. Точно с толкова разполага и всеки един от близо 400-те клуба у нас. И именно



малките отбори са в желязната хватка на Батето



и компания. Неслучайно Славков вече уволни някои от шефовете на регионалните футболни централи, които плахо се осмелиха да се изправят срещу него. И ги замени със собствени хора, които отсега започват да "работят" с непокорните.

Всъщност, както винаги, Батето държи всички козове. С него не успяха да се справят Стефан Софиянски (по времето, когато имаше най-високия рейтинг от всички политици в България) и Николай Гигов (шеф на мощна компания, ползващ се с подкрепата на всички грандове в родния футбол). Сега битката ще бъде с любимците на народа, но и тя изглежда предрешена.

По ирония на съдбата за настоящото положение с гласовете е виновен именно най-големият от бунтарите - Христо Стоичков. През 1999 г. на 5-ия извънреден конгрес на БФС именно той предложи от трибуната да се гласува решение, с което всички клубове в България да имат право на еднакъв брой гласове. И то бе прието единодушно. Така "Топлика" (Минерални бани) се поставя редом с "Левски", а "Шехеразада" (Згориград) е равен на ЦСКА. При стария вариант двата аматьорски отбора щяха да имат по 1 глас, докато "сините" и "червените" - по 5. И професионалните клубове от "А" и "Б" група щяха да решават бъдещето на БФС.

Минус за опозиционерите е и фактът, че досега те не успяват да убедят публиката в своята сплотеност. Единствено кметът на Сливен Йордан Лечков си позволява да говори за готвената промяна. От думите му се разбра, че е имал среща с вицепрезидента на БФС Борислав Михайлов и селекционера на националния отбор Христо Стоичков, на която е обмисляна стратегията. Самият Михайлов обаче упорито мълчи и не желае да коментира събитията. Не е ясно дали той ще се наеме да бъде човекът, който ще опита да събори Славков.



Не е за пренебрегване и моралният аспект на ситуацията



Именно Батето вкара Боби в управата на БФС и дори му делегира ръководни функции, докато беше в отпуск покрай олимпийския скандал за корупция в края на лятото. Самият Славков не крие, че един ден Михайлов ще го замести, но този ден може да бъде след година, две или пет - когато шефът реши.

Голям удар на заговорниците нанесе и техният бивш треньор Димитър Пенев, който обяви, че подкрепя Иван Славков. Стратега не спря дотук - той се разграничи от заверата и дори да бъде поканен на срещата на 17 януари, няма да отиде. "Не е коректно да се обърна срещу човека, в чийто екип съм. Не вярвам и че Боби Михайлов ще го направи", категоричен бе треньор N1 на България за ХХ век.

Винаги резкият Стоичков също не желае да се намесва пряко, като се оправдава с предстоящите световни квалификации. То на него това му е работата - да готви отбора и да го класира на световното. Пък и е малко странно - само преди 6 месеца той се прегръщаше и целуваше с Батето при подписването на договора си, а сега изведнъж се обръща срещу него.

За



евентуалното разцепление сред четвъртите в света



намекна Красимир Балъков, който обяви, че не знае за намеренията на бившите си съотборници. Друг от тях - Николай Илиев, пък направо си каза, че с него никой не е говорил.

Опозиционерите още не са се разбрали и кои ще са хората, които ще поемат властта в БФС. Любослав Пенев се спряга за вицепрезидент, а Емил Костадинов - за изпълнителен директор. Те обаче засега не са обелили и дума. А и двамата вече веднъж се провалиха като управници по времето, когато бяха начело на ЦСКА.

Друг коз на Батето е и настоящата номенклатура във футболния съюз. Там е пълно с чиновници, които със зъби и нокти ще се борят да запазят постовете си. Изпълнителният директор на БФС Стефан Капралов едва ли е съгласен да си тръгне само защото Емо Костадинов претендира за мястото му. Подобно е положението с още куп хора, които предпочитат да си получават заплатата, да ходят в чужбина с командировъчни от БФС или да бъдат наблюдател на мачове от първенството (което впрочем също се заплаща нелошо). Именно те ще се стремят с всички средства да спечелят и следващия конгрес.

Сред минусите на Славков на първо място е отсъствието на Иван Вуцов. С бившия изпълнителен директор се съобразяваха абсолютно всички във футбола ни. Сега "сивият кардинал", както някои го наричаха, е извън играта. Макар че със своите връзки и контакти пак може да помогне на Батето.



Вариантите за развитие на ситуацията



не са чак толкова много.

Най-лесният е Иван Славков да бъде изключен от МОК на сесията в Сингапур през юли. Тогава той ще трябва да напусне и поста си в БФС. Борислав Михайлов е първи вицепрезидент и ще заеме мястото му директно. Смяната ще стане безболезнено и всички ще са доволни. А след като Батето си тръгне, от футболната централа ще изхвърчат (по една или друга причина) всички негови близки съратници.

Има обаче и вариант, при който Славков успява да получи над 1/3 от гласовете на колегите си в МОК и да запази мястото си. Тогава ще трябва да се изправи срещу опозиционерите на предстоящия конгрес. Там почти сигурно ще е победител.

Не е за пренебрегване и схема N3 - Иван Славков остава почетен президент на БФС, т.е. оттегля се с достойнство. За да стане това обаче, той ще постави някои условия и не е ясно дали четвъртите в света ще ги приемат.

Каквото и да се случи, никой не си прави илюзии, че промяната ще мине лесно. Ако Славков и съратниците му наистина бъдат победени, тогава техните наследници ще трябва да започнат от нулата. Те ще имат много по-голям кредит на доверие от предшествениците си в БФС, но не е ясно докога. Впрочем в Англия, Испания и Германия футболът се управлява не от бивши футболисти, а от богати хора, които не се съобразяват с никакви имена. А всеки от четвъртите в света по някакъв начин е свързан с клубовете у нас и техните началници. Което е сигурна бомба със закъснител. Защото всяко решение ще предизвиква догадки защо е взето, кой е повлиял, кой на кого е кум, приятел, враг и т. н. И всичко ще започне отначало.
 
Единството на четвъртите в света се пропука, когато бе поставен въпросът за съдбата на Батето. Пенев открито го защити, Стоичков и Михайлов засега загадъчно мълчат.
 
Бившите футболисти толкова са свързани с клубовете у нас, че всяко тяхно решение ще предизвиква бурни спорове и обвинения.
 
Йордан Лечков единствен се осмели открито да застане срещу Батето.
51
1242
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
13 Януари 2005 23:38
Погледнато във времето напред, т.н. "Батето" е бита карта. Победата на Лечков и Со. е залог и за постепенното прочистване на спортната номенклатура. От гледна точка на международните организации, въпросният господин също става неудържимо нетърпим.

Ерго: Всичко е въпрос на време.

А за "Батето" няма какво да се ронят сълзи - той отдавна си е подсигурил "Коматчето" с достатъчно сиренце, не че да трябва да дръгне сух хляб...
14 Януари 2005 00:19
Само по бутилка на ден? И то "Джони"?
Садист.
14 Януари 2005 01:11
Дали МОК ще махне Славков - ще се разбере в Сингапур през това лято!
Засега е ясно само, че никой в Изпълнителния комитет на МОК НЕ оправдава Славков по отправеното му от медиите "обвинение" /?!/ в Корупция!!! Толкоз!!!
Но тъй като "КОРУПЦИЯ" е Престъпление, а Престъпник има САМО СЛЕД ВЛЯЗЛА В ЗАКОННА СИЛА ПРИСЪДА НА СЪД- значи, засега НЯМА престъпление "Корупция" извършено от Славков, тъй като Славков нито е подсъдим, нито е осъден за "Корупция" !!!И понеже ми изглеждате на "демократи", ще напомня, че при Демокрацията "ВСЕКИ Е НЕВИНЕН- ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО В СЪД!".
НО, ИМА И ДРУГО- от което "демократите" тук/ и НЕ само тук!/ бягат, като дявол от тамян!
ЗАЩОТО има и такъв ВЪПРОС:

Ако , поради Филчев или поради българската Съдебна система, както някои тук и там твърдят, Славков НЕ е изправен пред тукашен Съд- за "Корупция", НЯМА пречки г-н Рох-председателят на МОК, да заведе срещу Славков такова дело, от името на МОК, в Съд по месторегистрацията на МОК, а тамошните прокурори /да сеСАМОсезират/ и да поискат екстрадирането на Славков там!!! А защо г-н Рох и тамошните прокурори НЕ искат и НЕ завеждат такова дело- НЕ питайте мен, а питайте г-н Рох и тамошните прокурори! Той и те сигурно си знаят защо!!! И аз знам!!!
И ЗАЩО НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА ФАКТА, ЧЕ МОК НЕ ПОКАЗВА НИКАКВО ЖЕЛАНИЕ И ДЕЙСТВИЕ ДА СЪДИ СЛАВКОВ ЗА "КОРУПЦИЯ" И НЕ Е СЕЗИРАЛ ТАМОШНАТА ПРОКУРАТУРА ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ/?!/ НА СЛАВКОВ, ЗА ДА БЪДЕ ТОЙ СЪДЕН И ОСЪДЕН?!? Още повече, че в демократичните страни по света НЕ било /?!/ забранено да се използват СРС/СТС !!! НО... медиите- тук и в чужбина- мълчат по този НЕПРИЯТЕН и НЕУДОБЕН въпрос!!! Защо ли мълчат и в ВВС, тоже?!?
КАЗАХ!



Редактирано от - paragraph39 на 14/1/2005 г/ 01:23:51

14 Януари 2005 02:52
Параграфчо се е омотал в параграфите си като пате в кълчища.
Гонят го заради нарушаване на хартата и морала на олимпизма.Друг въпрос е че Духът на Олимпизма умря още 36та в Берлин.
Едва ли батето е най-корумпирания, но е един от най-алчните и прости "олимпийци".Затова се и нахака така здраво на дебелия.
Битият си е бит, а е-аният си е е-ан.
14 Януари 2005 05:39
Слушай кво ти казва Аврам, параграфе....Не се излагай.Моля ти се от сърце.
14 Януари 2005 05:56
Аврам е прав, нема кво да се добави. Параграфе, слушай и Бай Хасан. И зeми се стегни, че напоследък много си свалил нивото.Даже не е интересно да се спори с тебе.Можеш повече.
14 Януари 2005 06:15
Айде Бато при Тато!

Sine qua non
14 Януари 2005 08:15
Нормално би било да се изчака решението на МОК за Славков, пък тогава да се иска поста му, който най-вероятно щесе освободи автоматично. До тези няколко месеца ли опряха нещата в БФС? Не, разбира се. За какво е тази завера тогава? За да се удари Славков в гръб и в България преди фаталното заседание на МОК. Значи заверистите или са глупаци, или копелдаци, или и двете.
14 Януари 2005 08:34
Да се чака решение, че тогава да освободи поста “автоматично”?!? Защото така, както го гледате, не можаха да го свалят нито веднъж (Софиянски не се ли опитва и той?) и има опасност да не успеят и сега ли?
Дали ще го изключат от МОК или не в случая няма никакво значение. От БФС той трябва да си отиде, защото отдавна му е време, а не заради тази история. Какво, без нея щеше да продължава ли?
А кой знае какво в БФС след него не очаквам. Ще стане “ангелска” институция? А кой избираше Славков до сега – да не би аз?
14 Януари 2005 08:46
В статията има некомпетентни елементи. Изключването на Славков от МОК по никакъв начин няма връзка с позициите му в БФС. МОК не може да издаде забрана на някой да се занимава със спортни дела. МОК се занимава само с олимпийски въпроси. А футболът дори е доста ограничен и слаб олимпийски спорт. Така че дори и Рох и Ко. да успеят да се отърват от Батето, в БФС ситуацията си е съвсем отделна. Може дори Славков освободен от МОК да се вкопчи още по-здраво в БФС - като последна значима позиция, която има.
14 Януари 2005 09:03
Васуки,
Тази завера е за кокала, който в БФС е много голям. А от тази година (с новите премии, които FIFA ще даде само за класиране на световно - няколко милиона долара) е огромен. Затова борбата е била винаги жестока. Виж само кои искаха да вземат престола на Батето : Софиански, Николай Гигов. Момци-юнаци. А кои искат сега ? Наско Сираков, Лечков, Костадинов, Танев - още по-голям отбор юнаци. Осопбено Бате Насо. За Батето не знам, но за тези съм сигурен, че няма да оправят футбола в България. Защото всички до един провалиха или са забатачили клубните отбори, на които бяха или са шефове.
Само два примера са достатъчни : Наско Сираков (който завлече милиони от Чорни) и Любо Пенев (който не знам по какъв начин, за да си върне борчовете към Черепа, му продаде за жълти стотинки ЦСКА). За Лечков, който три години не може да вкара отбора си в Б група - няма да говоря.
Много се възгордяха "ЧЕТВЪРТИТЕ В СВЕТА", откакто взеха да ги правят почетни селяни и да четат лекции в икономически институти !?
14 Януари 2005 09:09
Прав е графът! Лешоядите (около т.н. Сливенски кмет Лечко-в) надушиха мърша и повдигнаха глави да докопат по-голям пай! Но не бива да си правят илюзии, че Славков ще си свали гащите и ще им се надупи! Все пак той е направил нещо за спорта в "тази" страна, а какво е направил онзи интригант Лечко-в! Със свиняров правят някакви комбинации със спортната база на МНО-то (пак за далаверата) и той самият - някои дребни провинциални сделчици на махаленско ниво, с които да може да издържа семейното си западащо хотелче и ресторантче, от които пропищя цял Сливенски кнартал! Демек докато е кмет на Сливен трябва да си натопи човчицата, тъй като след това го чака старческа демеския и ..... пълна забрава! Този Лечко-в никога не ми е бил симпатичен! Няма излъчване! Чуйте го само как говори - като каракачанско овне блее!!
14 Януари 2005 09:31
Нещо подраниха с атаката Лечков и групата около него. Трябваше поне да изчакат решението на МОК. Както е казал народа - Бързата кучка слепи ги ражда!
Това, че Лечков стана постоянен гост в политическото шоу на Бареков в bTV, го главозамая и той ще повтори грешката на Ст.Софиянски, който в най-силното си време и това на СДС, не можа да свали Батето и да стане шеф на БФС. Лечков в сравнение със Софиянски е едно нищо в областта на мениджмънта и политиката(не говорима за ритането на топка). В БФС става дума за мениджмънт и междинародно влияние!
14 Януари 2005 10:45


заверата или далаверата щот ако няма далавера едва ли щяха да правят завера нали ?


14 Януари 2005 11:08
Стремски, съгласен съм с теб.За тези постове е нужен човек с размаха на Батето. Поне за сега няма такъв. Стоичков , може би, но много простее. Личи си че е от провинцията. Батето е голям играч. Мога да го сравня единствено и само с Иван Костов. Но с тази подробност, че не е стиснат и , че направи много, страшно много и за спорта и за телевизията. И е в истинския смисъл на думата "ПИЧ".
ШУМЕНСКО ПИВО,
гледам, че си ми писал нещо. Съгласен съм с теб само при условието което и ти пишеш " с какво сравняваш ". Познавам хора които получават 600 лв. заплата и се смятат за богати в сравнение с тези които получават 200! Но аз не съм привърженик на принципа " от двете по-доброто". Значи, има добро, другото е лошо. Не ще предпочета от две лайна по-малкото. Та искам да кажа, че и Испания и Гърция са бедни страни. И то много. Че има по-бедни не ги прави богати. Прави ги само "по-" Дори и в богатите страни които цитираш има такива трагедии и такава бедност, че няма да повярваш че е истина.
Точно това искам да кажа - че това го нямаше при социализма. Имаше някаква уравниловка, но мизерстващи, онеправдани, бедни, нелекувани, гладни и т.н.
НЯ-МА-ШЕ. А че можеше да е по-добре - да, но точно тези "демократи" не го позволиха. Колкото до пътуванията - толкова съм пътувал и работил в тези страни, че ми е омръзнало. И едно разбрах, най-хубаво е в България.
14 Януари 2005 11:21
Струва ми се, че звездите'94 рано тръгват на атака срещу Славков. По-достойно и морално е да го подкрепят в битката му срещу англо-американския компромат в МОК и да не се допусне да загубим членство или пък познат ни нам принц да заеме мястото. След конгреса на МОК състоянието в БФС може да се разгледа и да се вземе добре обмислено решение.
От друга страна съм склонен да се доверя на усета на треньор N 1 Димитър Пенев, който е доказал, че трудно се подвежда.
14 Януари 2005 11:35
Проблема на българския футбол е , че стана част от мафията.
С Батето или без Батето-ще става още по просташки и престъпен.
Проблема на Лечков е, че мисли , че това дето се прави с краката се прави и с главата.Лумпен е Лечков.Боби Михайлов е безкруполен.
Проблема на голяма част от българите е че са запалянковци-че си мислят как с главата се прави пък нещо с краката.
Проблема и на МОК и БОК е че е СМОК.
Циганска кръчма , с цигански питиета –за цигани.
Поне Стойчков да се опази от тази гадост.
Благодарение на него тези селски играчи са звезди.
Прослави България.Да не я и посрами.

14 Януари 2005 11:51
Макар че Батето е несломин,
накрая ще изчезне яко дим.
14 Януари 2005 12:06
хунвейбин, .
14 Януари 2005 13:25
Е не мога да се сдържа от това:
..............................
    Все пак той е направил нещо за спорта в "тази" страна, а какво е направил онзи интригант Лечко-в!

................
И какво е направил за спорта? МОЛЯ!! Посочете едно значимо нещо ако обичате???
А "интриганта" ЛЕЧКОВ- е той е скромно момче! Само ЧЕТВЪРТИ В СВЕТА ПО ФУТБОЛ!!!!!!
.........
Алооооо граф Стремски или Олимпийски, *****, оди си при Батето, тамо е г....т му. Като ти омръзне ела тогава да вписваш "умни мисли".
Най-големият мафиот следва да си ходи по живо, по здраво, щото...................

Редактирано от - bot на 14/1/2005 г/ 13:28:10

14 Януари 2005 13:31
Българския футбол винаги е бил мафия, а не част от мафията. Още при социализма управляващите бяха снвързани с тази мафия, на местно и национално ниво.Що се отнася до Лечков положението е сложно избран с циганските гласове в Сливен , а се знае, че в Сливен има само един български квартал, Лечков се заблуждава, че и БФС мафията е от ромски произход, но не би. Та работата ще бъде трудна, считам даже невъзможна, като глезам, кои са му поддръжници и "кандидати на славата".
14 Януари 2005 13:32
Ще оцелее и не защото е направил много за спорта, а защото е направил много за хората от които зависи неговото оставане на поста. Не забравяйте, че имаше момент, когато почти на година се правеха опити да го махнат и опреше ли до гласуване той печелше. На едно от тия гласувания даже Стоичков се обади от Испания.
14 Януари 2005 13:47
AVRAM BAKALINA,
BAY HASAN,
VOCI,
НЕ СПОРЕТЕ с мен-Paragraph39 !
ОСПОРЕТЕ, ако можете, тезите на Paragraph39 !
АЗ ви казвам тук, че 2+2 = 4 ! Вие какмо ми отвръщате?!...
Славков, към днешна дата, НЕ е изключен от МОК! Славков само е предложен - от Изпълнителния комитет на МОК! -за изключване! Предложен е с мотив, че е НАРУШИЛ Етичния Кодекс на МОК / понеже е осъществил НЕрегламентирана среша с бизнесмеви!/ ! Но , вече СТАВА ЯСНО, че за тази среща Славков е уведомил ПРЕДВАРИТЕЛНО ръководството на МОК , а и се е мотивирал пред това ръководство, че ще направи тази среща ТЪКМО заради БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА в МОК ! НЕ твърдя, че това е 100% истинското намерение на Славков, но ДРУГО негово намерение за тази среща, засега, НЯМА БЕЗспорно ДОКАЗАНО!
Ерго, Славков НЕ е предложен за отстранение от МОК нито поради това, че е извършил Престъплението "Подкуп" /защото МОК и тамошни прокурори НЕ са го дали на Съд и НЕ е "следствен", и НЕ е осъден !/ ! А за нарушаване от Славков на Етичния кодекс на МОК вече е [b]НЕетично да се говори, дори- щом ръковоството на МОК е било предварително уведомено за срещата на Славков с мнимите "бизнесмени" от ВВС ! [/b] Сиреч, НЕоснователно Славков е обвинен от ИК на МОК за нарушение на Етичния Кодекс на МОК! И трябва да бъде РЕАБИЛИТИРАН в Сингапур !!! Или да се иска изключването /и съденето !/ на Славков на някакво друго основание/ако има такова и се намери/, но НЕ и на основание филма на ВВС "Да купиш игрите"!!! Това, че Славков е зет на Т.Живков НЕ е основание! НЕ е основение и това, че тук някои много силно искат да бутнат Батето! Да го бутат- ама НЕ защото ВВС е направила и излъчила този МАНИПУЛАТИВЕН и НИЩОказващ и нищо НЕдоказващ филм!!!
ПАК повтарям най-важното: НИТО МОК, НИТО ТАМОШНИТЕ ПРОКУРОРИ /сезирани от МОК или САМОсезирали се/ НЕ СА ПОВДИГНАЛИ ОБВИНЕНИ СРЕЩУ СЛАВКОВ - ЗА ИЗВЪРШЕНО ОТ НЕГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ "КОРУПЦИЯ"/"Подкуп"/ !!!- на и/или от длъжностно лице в Международна организация!!! А и МНОГОзнаещата "стара дама"- ВВС, НЕ е поставила този ПРОБЛЕМ и този ВЪПРОС така пред съответните Прокуратури в България и по Света!!! А, ако за Славков наистина има данни, че е извършил това престъпление- всеки прокурор по местоседалището на МОК трябва да повдигне обвинение срещу Славков, да го изпрати на Съд и Съдът да го осъди, или да го ОПРАВДАЕ ! Досега НИКОЯ Прокуратура по Света и у нас, също, НЕ е направила това! Но, щом е така, значи, че СЛАВКОВ Е НЕВИНЕН! И НЯМА основателна причина да бъде изключен от МОК и БОК!!! При Демокрацията е така: НЕВИНЕН- ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО В СЪД!"Всичко друго е КРЯКАНЕ на демоКРЯКИ- псевдоДЕМОКРАТИ, и МАНИПУЛИРАНЕ на Общественото мнение в България и по Света! И, за съжаление, успешно МАНИПУЛИРАНЕ-засега! Така си мисля, като ви чета!
И, все пак, 2+2 = 4- и няма значение дали става въпрос за "НЕдемократа"/?!/ Славков или за някой демократ! КАЗАХ!


Редактирано от - paragraph39 на 14/1/2005 г/ 14:03:40

14 Януари 2005 13:53
феноменът "Батето", съществува и се крепи благодарение на българския робски манталитет !!

Не ми харесва, ама друго обяснение нямам.



14 Януари 2005 14:23
Параграфе,
А какво ще кажеш за ПРИГОТОВЛЕНИЕТО за извършване на деянието подкуп?
И друго - Не е важното дали ще му бъде или не повдигнато обвинение тук във България при нашият НК И НПК. По- важното е, че според международните норми и нормите на Олимпийската харта, Батето е показал "ГОТОВНОСТ" да съдейства за нещо. А това според тях е равносилно на "ИЗВЪРШЕНО" такова деяние. Оставам настрана моралната част от въпроса и моралните вреди нанесени на България.
14 Януари 2005 14:30
Лечков не е феномен и никога няма да бъде феномен в българският футбол.

Същото важи и за Б.Михайлов.

Друга е величината на Стоичков.
Бие Лечков със светлинни години.Включително и по морал.
Пък и все още има и други феномени който са живи и здрави.
И живи и здрави да са.
На мерзавеци като Лечков и Михайлов няма кой да повярва.
Да се позори Стоичков , че не споделя мерзоста на Лечков- си е чиста мерзост.
Да Батето трябва да бъде сменен.
Начина обаче не е тоя.
И не е Лечков този който трябва да го направи.
Даже най малко е той.Да клати ромите в Сливен с неговите простотии.
Бизнес с футбола да не се опитва да прави.Има дефицит в главата.
14 Януари 2005 14:32
Но , вече СТАВА ЯСНО, че за тази среща Славков е уведомил ПРЕДВАРИТЕЛНО ръководството на МОК , а и се е мотивирал пред това ръководство, че ще направи тази среща ТЪКМО заради БОРБАНА С КОРУПЦИЯТА в МОК !


И откъде по-точно "СТАВА ЯСНО" че в горното твърдение има нещо вярно? Напротив, още от август месец е ясно че това са абсолютни глупости. След като Виталий Смирнов отрече да е чувал каквото и да е за подобен "антикорпуционен подвиг", батето заряза тази версия и подържаше тезата че на срещата не е бил правил нищо нередно, даже си бил тръгнал като разбрал че става дума за пари.
Останалото са безобразни лъжи на Такач, на когото никой освен уважаемият г-н Параграф би обърнал внимание.
14 Януари 2005 14:50
Колеги, Вие дискутирате на принципа глухи - слепи. Проблема със Славков е етически, но Вие го превръщате в политически и в тази плоскост, да изпишете тонове мастило няма да се разберете. Друг е въпроса ако имаше манги, дали някой от Вас нямаше веднага да ги прибере... за последното се майтапя, бе Уили... Ха -Ха .Ха...
14 Януари 2005 15:06
Що бе Милчо?
Ти не знаеш ли, че дават пари за участие във форума. Ооооо?
Всеки вторник и четвъртък, от 15 до 16 часа в счетоводството на вестника си получаваш хонорара. имаше някакви условия, ама ги заправих пък и не мога да си намеря договора. Подсети ме да отода да си взема копие, щот нали трябва да ги декларирам получените доходи от хонорар. Малко, малко ама от сърце и кой ти ги дава иначе?
14 Януари 2005 15:08
...тия посерковци намат памет в главите си или просто не са знаяли, че във Вашингтон Батето оправи нещата в посоката - я махнете Марадона (за допинг)и ние ще излезем напред за да елиминираме когото трябва...
14 Януари 2005 15:16
НЕ ПЕЙ МИ СЕ,
"ОПИТЪТ" за извършване на Престъпление НЕ е престъпление, ако този ОПИТЪТ НЕ е посочен ИЗРИЧНО в Наказателния кодекс , като отделна част от Престъпление и като Наказуемо деяние- отделно от завършеното Престъпление!!!
И свиркането с уста- че и заглеждането подир красиви/или подир грозни/ жени!- могат да са Престъпление- ако е посочено в Наказателен кодекс, че са Престъпление !!! И" Опитът за свиркане или заглеждане може да е наказуем, сам за себе си, ако това е изрично посочено в НК!
Но, явно, НЕ само Филчев и българската Прокуратура, но и европейските и световните прокуратури /ксакто и моя милост!/, са преценили, че в Казусът "Славков- "бизнесмените"от ВВС" НЯМА ДАННИ за извършено от Славков Престъпление!
И поради това, НЕ само Филчев и българската Прокуратура, но и европейските и световните , НЕ ПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЕ срещу Славков! А и ВВС си мълчи за подобно набедяване и НЕ твърди, че Славков е извършил Престъпление! Това са ФАКТИТЕ !!!
Добре правиш, че "оставяш настрана Морала" в този случай! Прави го и винаги, когато става въпрос за /не/НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИ- там Моралът/кой от многото?!/ няма място, защото мястото му/им!/ е в Душата на човек, в Църквата, Джамията Синагогата, Пагодата и т.н., но НЕ и в Съда! КАЗАХ!
14 Януари 2005 15:31
ORACLE,
ОТ МЕДИИТЕ стана ясно, че Славков е предупредил ръководството на МОК ПРЕДВАРИТЕЛНО! От същите медии, които "обвиниха" Славков в "Корупция"- във връзка с филма на ВВС !!! Колкото има доказателствена стойност един редактиран, монтиран и орязан /НЕПЪЛЕН/ филм, толкова има доказателствена стойност и писмото на Батето/под което той се е подпикал и НОСИ ОТГОВОРНОСТ за изнесеното в него !/ до МОК- с копие до медиите!!! Законът /НПК/ третира/трябва!/ в този случай ЕДНАКВО и двете публикации! Нещо повече: българският НПК НЕ признава излъчен в елекронните медии материал за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО основание за предварителна Проверка и Производство- признава само "материали, публикувани В ПЕЧАТА" ! И с основание- защото снимков или звуков материал може да има "доказателствена стойност" САМО ако е ЦЯЛ- неорязан, немонтиран, "автентичен" и е предаден такъв на Следствието или Прокуратурата!!!
И това НЕ са "глупости", а ЗАКОНОВИ положения!!! КАЗАХ!
П.П. Всъщност, кажи ми ти и напиши тук: КОЙ, КОНКРЕТНО/име на човек или на орган/ е ОБВИНИЛ -пред Прокурор или друг орган!-към този момент, Иван Славков в извършване на Престъплението "Подкуп" или в "Корупция" ?!?
Защото, аз за такъв човек или орган НЕ съм чувал или чел!!! И ВВС НЕ го е направила!!! Нито пък Рох !!! Правили са го досега- при това, НЕ пред Прокурор- с носене на евентуална отговорност за "Набедяване"!- само разни никому известни "демоКРЯКИ" и лаладжии!!!

Редактирано от - paragraph39 на 14/1/2005 г/ 15:38:55

14 Януари 2005 15:33
Причината за изключването на Славков от международния олимпийски комитет няма нищо общо с олимпизма, с демокрацията, с корупцията, с правото, с кривото, с дъщерята на Тодор Живков или с брадата на Ленин. Нищо общо. Славков си позволи на няколко пъти публично да се подиграва с американския посланик и с неговата държава. Доколкото си спомням, дори го нарече "пръдлю". За това са му намерили начин да му скроят клопка. Което се оказа доста лесно, между другото. Е, сега ще трябва да си плаща за безхаберието. Което също понякога се случва, дори и в най-добрите семейства. А, ако има повече късмет и положи достатъчно усилия, може и да му се размине. Това също се случва. Така, че предстои да видим.
14 Януари 2005 15:42
Параграфе,
Очевидно си ме разбрал само за моралната страна на въпроса!!
А как ще кометираш "замразеното му членство" в МОК и евентуалното му изваждане за"Винаги" от там.
Искам да кажа, че не е необходимо за МОК образуването на наказателно производство по законите на Швейцария/където е централата/ или България/където е осъществен контакта с журналистите/ за да се изхвърли Батето от тази структура. Нали! По-важният, очевидно за МОК факт е нерегламентираният/забранен от хартата на МОК/ контакт с "бизнесмени" от страна кандидатка за олимпийски игри. Така че, има или няма престъпление не е съществено. Същественото е, че Батето е нарушил гласуваните и от него Правила за поведение на МОК.
Надявам се, че съм бил ясен!!!
14 Януари 2005 15:44
ЛАМБЕН,
Това, което твърдиш ТУК и СЕГА ти, НЕ го твърди МОК, Рох или Осама Бен Ладен!!! Може и да си прав, може и да е вярно това, което твърдиш! Но без представени тук /или там- в Прокуратурата/ ДОКАЗАТЕЛСТВА- това си остава едно "голо твърдение", което е БЕЗ стойност извън този Форум !!!
14 Януари 2005 17:09
Леко възражение срещу думата "завера" в заглавието. Да не караме Велчо Атанасов да се обръща в гроба! Едно е да въставаш срещу империя, друго е да вадиш нож на умряло куче. Много "въстаници" срещу едно Бате, на когото не съм фен, държа да отбележа.
14 Януари 2005 17:14
НЕ ПЕЙ МИ СЕ,
ЯСЕН СИ!
НО НЕ МИ СА ЯСНИ тези тук / и НЕ само тук!/, които продължават да твърдят и МАНИПУЛИРАТ, , че Ив. Славков е бил РАЗОБЛИЧЕН- като "ПРЕСТЪПНИК"?!- чрез филма на ВВС !
Единственото, в което го уличи този филм беше, че Славков, най-вероятно, е бил в този момент на няколко уискита!!!
ЯСЕН ЛИ СЪМ?!
14 Януари 2005 17:19
Не само Параграфке, не само!
14 Януари 2005 17:24
Ето, дойдохме си до най-важният аргумент, каманист пък пий марково уиски, и то по мноогооо, те затова, немедленно трябва да бъде отстранен.... Безобразник!
14 Януари 2005 17:38
Ама той НЕ го пий! Той го УНИЩОЖАВА !!! Един вид... комунистическа САМОЖЕРТВА !!!
14 Януари 2005 17:39
Попитали радио Ереван:
"Каква е разликата между алпинист и алпинистка ?
- Алпинистката може да стигне до върха още на базовия лагер !
14 Януари 2005 17:40
Понеже за въстание и дума не може да става, препоръчвам на автора да помисли върху замяната на "завера" със "заговор" или "конспирация"
14 Януари 2005 17:42
Ами, щом искат да го "ЗАВРЪТ" в кюшето на Спорта и Историята- що да НЕ е "Завера" ?!?
14 Януари 2005 18:14
Моля да ме извините, че не се изказвам по темата, но ако имате желание и до тоя момент не сте гласували за Ибряма-Иво Папазов, то можете да използвате сайта поместен в днешното издание на "Стандарт".
14 Януари 2005 18:37
ДОБРЕ, де! АМА дай го този сайт ТУК, де!!!
14 Януари 2005 19:13
Re Paragraph39,
http://www.bbc.co.uk|radio3|awards2005|audiencea ward.shtml
14 Януари 2005 21:10
Ей, Параграф по гръб не пада, ей.
Прокурори, разобличения, сезирания и кво ли още не не му дава мира. Тука сума хора обясниха за какво точно ще изгонят батето от МОК. За нарушаване на вътрешните правила на въпросната организация. Това обаче минава покрай ушите на Параграфа и той пак на прокурори зацикля. МОК не е длъжен да сезира никакви прокурори за да изгони Славков, нещо повече, самите прокурори трябваше да се самосезират заради излъчения филм на ББС, ама видяхме какво стана.
-
Твърденията че Славков бил информирал Виталий Смирнов преди срещата с "бизнесмените" бяха отхвърлени от самия Смирнов. Твърденията на Такач че и Жак Рох бил знаел пък изобщо не си струва да се коментират.
За сметка на това изявленията на батето че в МОК имало "бизнесмени които имат инереси" и други които "вярват в спорта" както и че той бил "готов да преговаря" бяха чути от всички. Той не оспори казаното от Такач че положението му в МОК му давало възможност "да заобикаля правилата". Е, за някои и след туй не е никакъв проблем да се направят че нищо не е станало.
-
Батето е пътник от постовете в България. Дали ще е след изгонването му от МОК, дали още преди това ще престане да бъде шеф на БОК и БФС, дали просто алкохолът ще си вземе своето, не е чак толкова важно. Единственото важно което остава е какви хора ще ръководят спорта оттук нататък. И нашето достойнството след резила на Славков, разбира се.
15 Януари 2005 13:24
ORACLE,
ЗАДРЪЖ малко, бе! Стига с прибързани ЕМОЦИИ !
АЗ НЕ оспорвам правото на МОК да изключна свои членове, които са НАРУШИЛИ някакъв параграф от Устава на МОК ! Напротив, аз бих оспорвал едно НЕизключване , ако има такъв случай!!!
Въпросът е: такъв ли е "Случаят Славков" ?!? Но този въпрос НЕ ме засяга- той си е вътрешна работа на МОК!!!
Но ме засяга, когато екип на ВВС безцеремонно НАРУШАВА българските закони и прави филм с НЕпозволени В БЪЛГАРИЯ Специални разузнавателни средства! А после, го излъчва в световния ефир, вместо да предаде този филм /НЕорязан, НЕредактиран, автентичен и ЦЯЛ/ на българската Прокуратура или на ШВЕЙЦАРСКАТА Прокуратура- за да бъде повдигнато Обвинението срещу Славков в "Корупция", което филмът МАНИПУЛАТИВНО ВНУШАВА, но БЕЗ да го НАБЕДЯВА директно!!!
Аз ИСКАМ да има Обвинение на Прокуратура/българска или швейцарска/ срещу Славков и съд , в който да се ДОКАЖЕ /или НЕ!/ това обвинение!!! Аз искам Славков ДА Е ОСЪДЕН или да е ОПРАВДАН! Аз НЕ искам Славков да е нито едното, нито другото!
ЗАСЕГА, Славков НЕ Е ПРЕСТЪПНИК !!! А, очевидно, че и в ВВС, и в Швейцарската Прокуратура/както и в българската!/ са преценили, че Славков НЕ е извършил Престъплението, за което се внушава във филма на ВВС- иначе биха го ОБВИНИЛИ и предали на Съд !!!
Колкото до изключването на Славков от МОК- вече съм писал тук, че в МОК действа "Законът МОК-Омерта", "МОКМЕРТА"- сиреч, който НЕ мълчи- ще бъде изключен! По аналогия със Закона на Мафията: "Който НЕ мълчи- ще умре!". В този смисъл въобще НЕ е учудващо, че ръководството на МОК е взело решението/което ти и други приветствате!?/ за изключването на Славков!!! Но, нека изчакаме развоя на гласуването в Сингапур това лято! Добре ще е и българските спортни организации и фактори да изчакат!!! Заради демократичния принцип, че "ВСЕКИ Е НЕВИНЕН- ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО В СЪД!". А ако си и ти демократ- ще ти приляга и на теб да изчакаш и да оставиш временно емоциите настрана! КАЗАХ!
16 Януари 2005 12:07
16 Януари 2005 12:14
Стига вече с тоя Славков! И да е виновен и да не е виновен, трябва да си ходи вече!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД