:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Депутатът и крупен хлебар Енчо Малев ще разследва себе си

Комисията за проверка на зърното в резерва се роди след скандал

"Няма хлебна криза, има недоимък", обобщиха фермери
Временна анкетна комисия ще провери как се купува, съхранява, обменя и продава зърно от Държавния резерв. Това реши Парламентът вчера след близо 3-часови спорове в пленарната зала. Предложението за създаване на комисията бе внесено от ОДС. По настояване на депутати се реши тя да провери и как държавните органи контролират наличните запаси от зърно.

Скандал в залата предизвика предложението на НДСВ в комисията да влезе жълтият депутат Енчо Малев. "Искаме НДСВ да оттегли тази кандидатура, защото ще има конфликт на интереси. Малев е един от собствениците на "Добруджански хляб", заяви Петър Мутафчиев от Коалиция за България.

Дребните хлебопроизводители атакуват "Добруджански хляб" и "Симид", че нелоялно ги конкурират, тъй като са злоупотребили със зърно от резерва и това им позволява да държат ниски цени.

От Левицата заявиха, че жълтият депутат има ясен бизнесинтерес и ще го защитава, ако влезе в комисията. "Чувствам се дискриминиран депутат. Излиза че бизнесмените не могат да бъдат народни представители", заяви в отговор Малев. Той увери парламента, че няма да използва позицията си в комисията за далавери. От ОДС не възразиха срещу включването на Малев с мотива, че той не може да повлияе върху цялата комисия и щял да бъде полезен в работата й, заради познанията си. Накрая мнозинството включи Малев в комисията. За нейн председател бе избран Пламен Моллов от НДСВ, а за заместници Владислав Костов от ОДС, Касим Дал от ДПС и Васил Калинов от БСП. В комисията има общо 17 депутати - 5-ма жълти, по 4-ма сини и червени, 3-ма от ДПС и 1 от НИЕ. Проверката на зърното в резерва трябва да приключи до месец.



РЕАЛИЗЪМ

"В момента няма зърнена криза, има недоимък на зърно", обяви шефът на Асоциацията на фермерите Стефан Стефанов. Според него производителите имат достатъчно зърно, но то се пази за фураж. "Фактът, че половината от зърното, което отпуснаха от резерва не е изкупено, означава, че производителите имат суровина", допълни Стефанов. "Фермерите нямат мотивация да работят, защото продават продукцията под себестойността й", обявиха братята Ненко и Даниел Ненкови, обявени за Агробизнесмени на 2003.
3
790
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
04 Декември 2003 20:54
Почтеният г-н Малев, вместо сам да си подаде отвод по логични за всеки нормален, сам се натиска с пиниза: "Ама защо ме дискреминирате мен, честният бизнесмен"... Оттук нататък без коментар
05 Декември 2003 09:52
Ами това е както министър Калчев да е шеф на комисията за борба с корупцията или антимафия! - нали традициите трабвя да се спазват!
05 Декември 2003 14:29
Годината е 1996, някъде по това време...
Въпрос на журналист:
"Вие влизали ли сте в магазин за хляб, за да видите дали го има, или не...?"
Отговор на тогавашния Министър на земеделието:
"Случва ми се, отвреме-навреме...?!?"
НЕЩО ДА СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТТОГАВА??? Същото е, че отново министрите отговарят на такива въпроси на Аерогара София, при поредното отпътуване или пристигане (за малко)...
Оставям коментара на ВАС
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД