:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 563
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Потребителската федерация зове да не се плаща такса "мощност"

Потребители, които са махнали радиаторите си от жилищата и не са абонати на топлофикационните дружества, не са длъжни да плащат такса "мощност". Това обяви вчера изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. Той обясни, че това е заложено в Закона за енергетиката и не може с подзаконови разпоредби да се променя.

"Федерацията води дело в Страсбург", обяви Кърлев. 781 българи се жалват в Международния съд по правата на човека от Топлофикация. Кърлев обяви, че приема десетки жалби, че топлофикациите отказват да демонтират радиаторите. "В присъствието на трима съседи могат да се разкачат радиаторите, да се подпише протокол и да се изпрати до топлофикационните дружества", препоръча Кърлев.

От организацията протестират и срещу увеличението на цената на електроенергията. "Отоплителните предприятия получават електроенергия на цени, много по-ниски от тези, на които я продават в момента", обяви Кърлев. По този повод Федерацията на потребителите води дело във ВАС. "България плаща една от най-високите цени за ел.енергия за бита сред европейските страни и САЩ, ако се гледа съотношението със средната работна заплата", твърдят от федерацията.
2
586
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Декември 2003 11:44
Фактурите на Топлофикация представляват документи с невярно съдържание и като такива не подлежат на плащане.
05 Декември 2003 12:22
Интересно защо изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите Павел Кърлев защитава непотребителите, а не тези, които трябва да защитава, т.е. потребителите на парно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД