:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутати отказаха да задължат общините да харчат за туризъм

Общините да бъдат задължени да харчат приходите от туристическа такса само за поддържане на пътищата в комплексите, за зелени площи, за реклама и за информационно-туристически центрове. Тази промяна в Закона за местните данъци и такси предложи изненадващо вчера Мирослав Севлиевски от НДСВ. Бюджетната комисия отказа да я гласува, тъй като текстът се предлага извънредно и данъчните закони вече са приети. Финансовото министерство се противопостави, въпреки че финансовият министър първоначално подкрепил идеята. Мотивът за отказа бе, че общините са събирали 8 млн. лв. от туристическите такси и ги харчели за свои дейности. Ако се приемел текста на Севлиевски, държавният бюджет трябвало да отдели още 8 млн. лв. за общините, обясниха от министерството. Хората на Велчев не приеха за столичната община да се дадат още 25 млн. лв., за доизграждане на метрото.

Комисията прие БНТ да вземе 49 млн. лв. субсидия от хазната догодина, а БНР - 31.9 млн. лв. Стана ясно, че в Комисията по медиите е постъпил сигнал, че в радиото се правят нарушения и се източва бюджетът чрез неизгодни договори за доставка на компютри и консумативи. Шефовете на БНР заявиха, че Сметната палата не е открила нарушения.
470
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД