:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Американци обещават с 35% по-евтино парно в София

Новата централа, която ще се строи на територията на ТЕЦ София, ще произвежда топлоенергия с цена 30.80 лв. за мегаватчас вместо сегашните 40-42 лв. При това условие кметът Стефан Софиянски даде съгласието си за сделката. Това съобщи в Прага шефът на американската фирма "Хорайзън Енерджи Дивелъпмънт" Дуейн Уосън.

Американската фирма ще строи 100- мегаватова централа на природен газ, която ще замени пуснатата през 40-те години ТЕЦ- София. Общата стойност на проекта е $100 млн. 30% от тях ще бъдат на "Хорайзън", а останалите 70% ще са от Международната финансова корпорация и търговски банки. 15 години след старта централата ще стане собственост на столичната Топлофикация.

Очаква се всеки момент да стартират преговорите с НЕК, "Булгаргаз" и "Топлофикация", както и търговете за избор на главен изпълнител. Реалната работа по изграждане на мощността ще почне към края на 2004 г. и ще завърши през 2006 г.
5
570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
05 Декември 2003 06:40
Абе мамкати Софиска бе гадино кметска, колко ще ти платат комисионо ако ги избереш тях?каде ти зивеат и учат копелетата?колко комисиони си земал до сега?разнпстоиност на колко милиони долара е?
05 Декември 2003 08:01
Такаааа... Ето едно грамотно техническо решение което трябва да бъде приложено в цяла София и в големите радове в България, а не масовата газификация. ТЕЦ на комбиниран цикъл и природен газ. Няма нужда от масова газификация. Екологично чист. Енергийно ефективен - топлинната енергия е страничен продукт за него и за затова е с по-ниска цена от обикновенните ТЕЦ-ове. Произвежда електричество като основен продукт и двайсетина такива в България могат да заместят спокойно блоковете на Козлодуй.
05 Декември 2003 09:37
Това с обещанията сме го чували и друг път..Така беше и с "обещанията " на Концесионера на Водата в София - американска Бехтел ----водата няма да поскъпва и средната цена за целия период на Концесия ще бъде - 0.435 лв на метър кубичен. За сравнение в момента тя е 0.767 лв! И забележете ЕДНОЛИЧНО одобрена от Крадеца Софиянски...Така че Българино ти си знаеш - едно са приказките и съвсем друго- действителността!
05 Декември 2003 12:23
Абе не ме гледах какво върша, слушай ме какво говоря, а аз бих добавил не ми гледай комисионните, гледай ме как се усмихвам.
05 Декември 2003 13:07
Че защо, мислите, беше зор на Софиянски за трети мандат, въпреки, че се кълнеше, че няма да се кандидатира повече? Щото хубавите неща бавно стават и като не успя тоя договор да го уреди през втория си мандат, му притрябва трети. А останалите от коалицята като надушиха плячката, побързаха да се присъединят, щото видяха, че Надка келепири не може да им осигури, нито пък Орешарски
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД