:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Свободните демократи мечтаят да са първата дясна сила в 40-ото НС

Софиянски иска кабинет на ССД, СДС и НДСВ

Той нямало да взема сини и жълти парашутисти за депутати с изключение на Диляна Грозданова
В следващия парламент ще има 5 партии, заяви вчера в Русе лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски. Според него най-голямата партия в 40-ото НС ще е БСП, а най-малката - ДПС. В средата Софиянски предвижда да са СДС, НДСВ и ССД. ВМРО и Народен съюз сигурно щели да влязат чрез коалиция чрез някоя от големите партии. "Надявам се, че БСП и ДПС няма да съберат заедно 51%. Тогава СДС, ССД и НДСВ ще трябва да намерят начин и да направят заедно новото правителство", смята столичният кмет.

"Ще се радвам, ако сме втори от трите десни партии по депутати в парламента, но това не променя амбицията ни да сме първи сред тях", размечта се Софиянски. "Не ми се мисли за вариант, в който БСП и ДПС правят следващото правителство на България. Смятам все пак, че в момента у нас има определена стабилизация на макрониво в икономиката на страната и затова НДСВ ще влезе с повече доверие от хората в следващите избори, отколкото има в момента, каза лидерът на ССД.

Софиянски изключва възможността партията му да влезе в предизборна коалиция със СДС или НДСВ и да има общи листи с тях. "Аз държа на хората, с които съм тръгнал и които се представиха успешно на местния вот. Затова ще разчитам на своите и няма да вкарвам в парламента настоящи депутати от НДСВ или СДС, които да са "парашутисти" при нас, с изключение само на Диляна Грозданова", обяви Софиянски.

Лидерът на свободните демократи е убеден, че никоя партия няма интерес от предсрочни избори и затова такива няма да има. ССД бил поел курс към агресивно политическо разширяване. Щял да бъде увеличен съставът и на Управителния, и на Политическия съвет на партията. Вече се работело по програмата и платформата за следващите избори.

"През април 2003-а бяхме готови с листите си за Общински съвет в София и до вота те не с промениха, надявам се така да стане и сега", заяви Софиянски.
8
562
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
26 Януари 2004 05:46
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш.Де да му имах оптимизма на този утопист.
26 Януари 2004 06:06
Софиянски е прав!
ДПС и БСП са враговете на България - Аут!
Кой ще е лидер не е важно
СДС без сегашните си лидери + НДСВ това е бъдещето!
26 Януари 2004 06:41
Вида се вече кой струва и кой не. Има още малко време до изборите. Съмнявам се, че изобщо НДСВ и ДПС ще се появят в политиката, особено ако се вдигне малко бариерата, например 7%......
26 Януари 2004 10:03
Да, хубаво би било да вдигнем бариерата над "лимита" на Доган, ама Големият Брат няма да ни позволи,

Редактирано от - Бахур на 26/1/2004 г/ 10:04:02

26 Януари 2004 11:25
До болка познатото "против". Обявява се против БСП и ДПС, като на това отгоре ги свързва заедно, сякаш това се подразбира от само себе си. Казвайки аз съм като СДС и НДСВ си прави самореклама с една проста цел - тези дето са разочаровани от СДС и НДСВ да гласуват за него - тактиката на НДСВ на предишните парламентарни избори.
Ех, Софиянски има балами в България, за София вече го разбра.
26 Януари 2004 13:20
Стефчо най-вероятно е прав че най-голямата партия ще е БСБ и най-малката ДПС, ама да се надява ССД да е в парламента???
26 Януари 2004 13:36
Малоценните не притежават комплекс за малоценност.
Те си въобразяват за единствени, предопределени, Наполеон, Стамболов, Помияр... А всъщност те са просто едни малоценни отрепки и големи обирджии на народа и страната си. Това се видя от всички през последните 15 години и у нас и в света. Сега е важно, по време на следващите избори, народът да им каже открито в лицето, че те са МАЛОЦЕННИ ЗА ОБЩЕСТВОТО И ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.
26 Януари 2004 17:22
Важното е да се създаде такава формация, която да отреже пътя на доган и кукловодите му към властта и политиката.Време е да се даде възможност на турскоезичните българи, свободно да избират за кого да гласуват и кого да избират.Докато ДПС и слугинажа на Доган са ухажвани, тези хора ще останат
в капана на репресиите на това антибългарско, антинародно образование.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД