:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

US конгресмени в Либия за първи път от 1969 г.

Делегация на американския Конгрес пристигна вчера в Триполи със самолет на американския военен флот, предаде АП. Това е първият самолет с американски флаг, който каца в Триполи от 1969 година, когато дойде на власт полковник Муамар Кадафи. "Тук съм, за да затвърдя положителните стъпки, предприети от либийския лидер", заяви републиканецът Кърт Уелдън, който е начело на американската делегация.

Очаква се конгресмените да бъдат приети от Муамар Кадафи. Визитата им става в момента, когато американски и британски експерти се готвят да започнат работа за унищожаване на либийската програма за създаване на ядрени оръжия. През декември либийският лидер обяви, че страната му е решила да се откаже от програмите си, свързани с оръжия за масово поразяване.





Франция отпразнува китайската Нова година



Със зрелищен парад на Шанз-Елизе с акробати, жонгльори и гигантски модел на дракон Франция вчера отбеляза китайската Нова година. Това стана два дни преди визитата на президента на Китай Ху Цзинтао, предаде Ройтерс. Между 100 и 200 хиляди души по данни на полицията наблюдаваха пищното шествие със 7500 участници в пъстроцветни костюми и 54 платформи. Кметовете на Пекин и Париж присъстваха на официалната трибуна. 2004 година е обявена за година на китайската култура в чест на 40-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Франция и Китай.

В събота вечерта Айфеловата кула смени обичайния бял цвят на осветлението си с яркочервен, което бе посрещнато с възторжени викове от хиляди зрители. Специалният светлинен спектакъл ще продължи до 29 януари, за да може да му се полюбува и президентът Ху Цзинтао, който пристига днес на 4-дневно посещение.



Кубински дисиденти търсят

съдействие от Вартоломей



Вселенският патриарх Вартоломей, духовен водач на православната църква, който е на посещение в Куба, бе призован от кубински дисиденти да постави пред кубинския лидер въпроса за нарушаването на правата на човека в страната. Патриархът прикани за отмяна на американското търговското ембарго, наложено преди повече от 40 години, съобщи Ройтерс.

В петиция до Вартоломей кубинските дисиденти го помолиха да поиска от Фидел Кастро освобождаването на 75 неговите политически опоненти, които от миналата година излежават присъди. Вселенският патриарх обаче не прие поканата да се срещне с кубински дисиденти в резиденцията на един от висшите американски дипломати в Хавана. Вместо него в срещата участва архиепископът на Америка Деметриос, който прие посланието до Вартоломей.
1
578
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Януари 2004 15:51
[/и]Кукерския фестивал който се проведе в гр. Перник през миналата събота и неделя не е отразен никъде, а отразявате китайския фетсивал в Париж??? Би трябвало да имате информация, че фестивала "сурва" се провежда веднъж на 2 години и че това беше 15-тото му показване. В събота и неделя, въпреки минусовите температури, няколостотин групи се представяха от 09.00 до 17.00ч. Два дена без да се повторят, и пред позорна, за мен, публика от около 500 човека. Информация за провеждането на фестивала липсваше - нямаше нито една публикация ПРЕДИ фестивала. Отразяването - под всякаква критика - 3 минути по Канал1 и още толкова по бТВ???? А пък за такъв вестник като СЕГА - според мен беше почти задължително да отрази това събитие.
Бях там с чужденци, които останаха прехласнати от красотата и самобитността на Българската култура.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД