:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Буш-муш?

Преди дни зависимият "Индипендънт", дъщерно издание на бомбайския "Инди Пейнт Донт" - сборник рисувани комикси от "Слонът, моят приятел", - обяви, че сме източник на производство на фалшива виагра. Заплашиха ни със санкции, ако не вкараме инспектори на ААН (Асоциация на американските народи) за оглед на място. Сравниха го с производството на оръжия за масово поразяване, сякаш става въпрос за поразяване на шведски маси от неизвестни нам жълти депутати.

У нас виагра се произвежда в азотно-торовия завод "Виагрохим" - конгломерат между агроинститута в Пловдив и завода за автомобилни гуми "Видахим", който осигурява превенцията срещу СПИН по време на път по Околовръстното. Спонсор на изследванията бе фалиралата неотдавна пловдивска банка "Виагробиохим". Тя прибра парите на хората, но в името на науката, защото въпросът с виаграта е именно такъв. Като пестицид на хапчета може да послужи за тектонично оръжие, ако някой реши след употреба да се направи на Пако Рабан. В една своя трилогия той споделяше как често-често яхал земята и в усърдието си успял да си натърти макарите, които с мъка влачел някога на гръб като войник, свързочник в Индокитай. Ентусиазираните му японски читатели последователи започнали масово да разкопават плитки дупки. Полагат в тях мераклийски и без свян голи самурайски мечове в трепетно очакване на земетресение, та да си доставят краткa наслада в откраднатите мигове от обедната почивка. След набезите им по земната гръд остават следи, сякаш къртици са изровили игрището на Масако Оя. За разлика от тях ние не чакаме да дойде земетръс, а сами го предизвикваме с настървението на мандрил самец. Един познат се беше увлякъл дотам, че както си разглеждали една сателитна снимка, американците заподозрели, че земята се е сдобила с нова ос на въртене, щръкнала като пилон от ученически глобус по география. Пробил някъде чак около Аляска. Добре, че не ударил в района на Ню Йорк - биха пощурели милиони местни жени по новата американска мечта. Настанал смут и помислили, че идва новият Армагедон. Успокоили се чак когато нашият си свършил работата и се закопчал. Така че нашата виагра никак не е фалшива! Америка тъпче земята с какви ли не препарати на фирмата "Монсанто", катооо... див мустанг домашно пони как тъпче. А моят познат беше от Монтана и се патентова като "Монтанто".

Използваме виаграта и в областта на виагронавтиката - едно, че между бедрата изучава на земята недрата, но тя е и поднаука на енергокосмонавтиката. В открития космос, където корабът е в безтегловност, достатъчно е само екипажът да глътне по едно хапче и от рязкото потегляне на нагона да се получи веднага необходимата тяга.

Виаграта е стока с двайсет и двойно предназначение - точно кое ли от тях издирват американците? Или им трябва за тяга до Марс, който наскоро ги покани на гости, или ще ни крадат патента "Монтанто", или треска ги тресе от страх, че ще замеряме НАТО с виаграНATOмет родно производство от несъществуващия покрив на "Фея"-та... Искат да съсипят нашия ВПК - Виагро Промишлен Комплекс. Ако Чаплин въртеше в "Диктаторът" глобуса на пръста си, дали пък тия не са новите рицари, решили да го надянат на шпагата си?

Буш-муш?
30
543
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
26 Януари 2004 08:14
26 Януари 2004 08:43
Шантавото си е шантаво, аферим И тъй като е дЪрт софист, днес във форумО чЕкаме да се разкритикува, опровергае, разобличи, самонатакова и размартапляцка, хлъц!
26 Януари 2004 09:07
Дърт софРист
26 Януари 2004 09:19
Направо си е дърта сОфражетка - въртя-сука, докара темата до Темата...



Аз пък, обаче, да бях на мястото на директора Беремски, такъв съдебен иск щях да прасна на малолитражката заради името на "банката", че свитки щяха да им излезнат...и от очите, вкл.
Но не съм.


*


Dude, Kill Bill vl.II due out in Feb.2004!
26 Януари 2004 09:22
Странна днес ми се струва Шант Зализе.. позализана.. понатъманена.. липсва й рошавост.. иначе си е същата улица..
26 Януари 2004 09:24
Ви вил вейт
26 Януари 2004 09:56
Буш-муш и хи-хи-хи. Възмутително! Това ли е темата на днешното сексплоататорско време. Нима оня Клинтор, дето достигаше до възбуждение при вида на всяка пура, беше по-малко муш? Свирили му на хармоника люлинска дори, четох някъде. Вероятно са му я дарили, когато беше у нас. Нали много обичаме да се подмазваме. Три дни, спомням си, тогава минерална вода не можех да налея - всичко бяха блокирали, затова и ми беше паднало нивото на флуора. А какъв флуорентинец само бях преди това! Нямах нужда от полови симулантки. Само пащърнак закусвах. С три филии ръчен и мармалад от шипки. Цял ден после вършеех из цеха за заготовки. Като змей-загорянин бях. Те и Змея ми викаха булките в комбината даже. И сега да питате ще се сетят. Ако не ги е пипнала склерозата вече, щото много течност изтече оттогава.
26 Януари 2004 10:05
Колко ли от бабите, работещи в редакцията, са се олигавили от поднесената ни днес стилистика?
26 Януари 2004 11:00
Отново не е лош Шантавият, пък гледам, че вече ги е засилил като чикагска конвейрна линия... Чакайте сега да се появи Сибила, да видите каква аПОЛогетика ще настане
26 Януари 2004 11:25
А, чакате ли ме, чакате меееее, знам аз. Апологетика, а? Има нещо пресилено в това определение, другарю Форца. Другарят Перемянов ще ти каже.
Той освен всичко друго е и много добър стилист и с усет за значението на употребата на точно една дума, вместо друга. То е огромно.
Нали другарю Перемянов? И не се разсейвайте с тези пури, подобни еротически символи. Не ви отива на бригадирската младост, некак си.
Как е Вашата толубма?
А Вашите романтични морени?
Една нощ ги сънувах.
Буш-муш ли?
Направо се позачервих.
26 Януари 2004 11:46
Скандално е, че вече няколко седмици на страниците на вестник "Сега" се допуска името на мосю Шатобриан да бъде използвано за смешки. Смешки, лишени от присъщата ни френска изисканост и шарм, от европейско намигване и евроатлантическа добронамереност. Предлагат ни се груби, профанни, цинични образи и словогаври. Някакъв тъмен балкански субект, който няма куража да се подпише със собственото си балканско име, се гаври с името на един културен колос. Оскърбена съм, защото си мислех, че още от времето на Карл Велики българо-френската дружба е положена на здрави темели. Уви, лъгала съм се.
26 Януари 2004 11:49
Я па тоя какво е писал - потече ми кинескопът. Ми да беше споменал, че оттук две витошки морени са те запъвали, иначе си щял да стигнеш още по-далеч. Че щеше направо на Марс да ги пратиш, ама трябва да се научат преди това да го пилотират. Нали така, другарю Перемянов? Но пилотният център ще бъде у нас - на "Морените". Има да ги газят тия витошки морени, доде осъществят мисията. И сега да отидете там, ще видите, че е пълно с туристки, предимно от Скандинавия. Посядат тук, посядат там - почерняло е от народ. Мъхът по огромните камъни е рижав, никога не става зелен. Истински природен феномен е това. Някой виждал ли е рижав мъх? Само на "Морените" го има.
26 Януари 2004 12:22
Дори и мязаща на немски дирижабъл, една толумбичка изглежда унило, ако не бъде сиропирана периодично, нещо повече - обилно и с много сладост. Вярно е, че има колеги-пенсионери, които се въздържат от сладки неща, но те и без това отдавна потракват със зъбни протези, на които сладкото не влияе. Аз не успях да се отуча от този порок. Може и един зъб да ми остане, но ще стърчи гордо в двете устни, мислейки за нещо сладко.
26 Януари 2004 12:23
Косвени улики:
Винаги в менютата Шантобрианът е за двама (респективно-за две).
26 Януари 2004 13:00
Със своя дирижабъл, другарю Перемянов, вероятно дирите жаби де що има. Бодвате го в някое блато и чакате всички дружно да закрякат на него. Те нямат зъби, независимо че не го сиропирате преди това. Но рискувате да ви прогонят щъркели, защото те пък си доставят удоволствие на клюна. На клюна или на дирижабъла - за жабите е все едно. Но като станат много жаби на клюна и може да се счупи. Понеже и жабите, и бабите нямат зъби, за едничка радост на третата възраст, не можете ли да се направите на дирибабъл?
26 Януари 2004 13:30
Вижте, господин Шантав, понеже нямате нищо общо с онзи упадъчен елемент, написал тази уж смешна статия, на Вас ще Ви отговоря. Мъхът по морените е риж, поради това че същите са ползвани преди векове от славянското племе драгалевити, създатели на днешно Драгалевци, за облекчаване, наложителна процедура след гуляи с медовина. Панорамата към Софийското поле, която се е откривала в такива точно моменти, е наклонила окончателно везните в полза именно на морените, пред закътаните, но лишени от view храсталаци. А от скандинавските туристки морените не могат да почернеят, а да побелеят, това всеки трепач може да ви го каже, дори да не обича вафли.
26 Януари 2004 13:44
Младото си е младо! Дорде намеря главно Хъ, и вие вече сте натракал цял ферман, господин Шантав. Но тази именно прибързаност, ви изигра в случая лоша шега. Бързата кучка - срам за майстора, както е казал народа. Как ще наречете вие, да ви питам аз, човек с тояга или палка, който ръководи, направлява, дирижира с мерак българите? ДИРИЖАБЪЛ естествено! Няма нужда да търсите жаби тука, жаебете тази работа!
26 Януари 2004 13:56
Вижте, другарю Перемянов, верно е, че може да побелеят. Защото поседнали на морените и ще си остареят. Тази вода, дето тече изпод морените, е от скандинавските туристки. Ако си топнеш пръста в нея, ще си помислиш, че е сок от плачуща върба. Няма да можеш да го забършеш, даже, защото пръстът ти ще се изплъзва винаги, когато искаш да го подсушиш - толкова лъзгав е върбовият сок, другарю Перемянов. Само дето тези морени още не са тръгнали надолу, по пътя към София. Но един ден и те ще се излъзнат от прегръдките на планината и тогава София ще види какво е морени трепач. Като деца такива вафли ядяхме, затова сега още ни държи и бутаме здраво, не като оня хилав черньо, напук на дългия преход.
26 Януари 2004 14:07

Изключително родолюбиво четиво.
Като локален патриот ще напомня и за Виагра Понтика.
26 Януари 2004 14:24
Газибаров е този, който гази барата, а не този, който бара гъза!
26 Януари 2004 14:28
А така, а така. Старо, ама непитало. Как не съм се досетил досега, ей. Една такава лъзгавица и аз помня. Беше срещу билкобер, лятна нощ, звезди, щурци, лек полъх от юг, 36-та. Закарал съм значи аз козите на вечерен водопой, а по-нагоре, на двеста-триста метра, моми в бели премени и цветни венци, нагазили във вира ще гадаят нещо. Изведнъж от храстите наизскочиха момците, изневиделица ви казвам изскочиха. Атакуваха ги като бяла акула карловска луканка, макар че по това време такива хищни риби в Тополница нямахме. И тогава стана това особено и необяснимо нещо. Лизгавицата. Три кози и пръча бяха останали във водата, рекох да ги изкарам и размахах тояга. Като се запързаляха тия животни, като се залъзгаха, сякаш танцови двойки гледах. Руско майсторство. Не могат да излязат, боксуват на място и на йота не помръдват, козелът дори успя да изпълни последователно троен толуп, двоен аксел и накрая четворен ритбергер, за десетка беше. Не помръдват обаче. Тогава се сетих за удар със стик, книгата, щото кино още нямаше, като ги блокирах поведнъж отзад с тоягата на мига излетяха от пързалката. Така приключи кариерата им на фигуристи, а аз си останах озадачен. До преди малко.
26 Януари 2004 14:56
Ееех, другарю Перемянов, така се затъжих за онова време през 36-та. Тогава нямаше улично осветление и единствено отблясъците от банята, която си правеха самодивите по спирките, даваше възможност да видиш разписанието на окъснелите тренове с конски впряг. Не смеех да припарвам натам, за да не се лъзна и аз. Бабата цял живот душеше по мен да няма остатъци от фусти по потурите ми. Сякаш ги газех. А аз не ги газех, а ги пазех и по някой път се изпусках върху вървите. Ма пусти фусти бяха все влажни - викам им, а , бе, нека изсъхнат, бе, после ги обличайте. Ама те търпение нямат. Натиснеш по фустата - ръцете ти останат на нея, като мухоловки от старите бакалии бяха напоени. Пипаш - тук залепнал един, там залепнал друг - не падат тия фустогонци. Като гроздове бяха се накачулили, няма къде да се намърдаш. Но аз не се давах - най-много да ми накапе цървулите. После бабата като ги събуваше, такъв беше табиетът някога, залепваха й пръстите и довършваше работата през пръсти. До колосаните върви не стигаше и така отървавах кожата в онези невинни години. Мислеше, че мед съм вадил, а кой би заподозрял пчелички-труженички в нещо.
26 Януари 2004 14:56
Другарю Перемянов
Време е на Вас да ви се даде една трибуна. И един съвет от мен-Ваша бойна другарка и конспираторка- за малко да Ви се разсърдя миналия път, когато, вероятно малко на градус от голямото количество ферментирала боза, която цуцуркате без никаква мярка, ми отправяхте завоалирани покани със задни намерения.
Аз обаче съм бдителна и овреме пресякох този вреден за делото ни Ваш уклон.
Та тази трубуна, другарю, няма да покриваме с червен плюш. И никакви портрети на нашите вождове няма да ни следят от стената. Тех сме ги скрили само временно в мазето, но глижливо им забързваме прах. Като дойде време, вадим ги веднага и съвсем запазени.
От тази трибуна вие ще изнасяте сказки - Вашите партизански мемоари с козичките, мандрите и хайдушките полянки. За конспирация ще пробутвате и всички аксели, толупи и ритбУргери, но само четворни, другарю. Може и по някой фалически символ да добавяте, хитро. Така ще им отвличате вниманието, спомнете си времената на нашата обща нелегалност. Вие бяхте ненадминат. Нелегални бяхме, нелегални и затова се опазихме от изкушенията на плътта.
Когато окончателно ги заблудим с Вашата безобидност ще споразумеем допълнителен план за револуционни действия и атентати.
Вие какво ще кажете?
Нашата победа е в нашата солидарност, дръжте се за мен, победата ни е сигурна.
26 Януари 2004 15:18
Веселба...!
The name you specify must be the full name, including the vertical bar ( (also known as the pipe character).
26 Януари 2004 15:25
Ако не бях кален в борбата, ма то по това време всички газехме кал до уши, та немаше как и аз да не се окалям, щях да кажа: , но тъй като съм сериозен и достолепен ще се въздържа. Господин Шант и госпожа Сибила, споделям вашето искрено умиление към отминалото сламно време. Днес и сламата не цениме, за разлика от плявата. Колебая се обаче дали да приема предложената ми тригуна. Обичах като зрял активист главоблъсканиците със Стрезов в "Космос", някой ми беше казал, че и Пеле е блъскал там известно време. Не разбрах в коя редакция. Оттам ми остана любопитството към пъзели, възели и всякакви загадъчности, затова и предпочитам кадаиф Монтан. В Монтана най-вкусен го правят. Опитвам се да разгадая началото и края на всяка нишка от тесто преди да я погълна с апетит. Вече съм готов да счупя световния рекорд по престой в сладкарница. Топлофикация не е виновна, просто любопитсвото ме мъчи.
26 Януари 2004 16:07
Другарю Перемянов,
А опитвали ли сте муамар кадаиф? Нещо невероятно. Вярно правят го малко далече, но си струва отиването до там.
26 Януари 2004 16:13
А връщането?
26 Януари 2004 16:28
Верно е, че въпросът с връщането е труден. Некои не могат да се върнат с години. Ама пусти кадаиф - не можеш да му изтраеш.
26 Януари 2004 16:35
Group sex...!?!
27 Януари 2004 12:45
Шантавия го публикуват вече в газетата? Олелеее, какво съм изпуснала!
Шант, поздравления, цветя и рози!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД