:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,468,230
Активни 117
Страници 8,472
За един ден 1,302,066

Има втори списък с имена на подкупени от политици

Има втори списък с имена на различни политици, които са замесени в петролни сделки от режима на Саддам Хюсеин, заяви иракският журналист Мохамед Халаф пред Би Ти Ви. Той не уточни дали в него фигурира името на лидер на БСП. Журналистът обаче поясни, че "лидер" в Ирак няма същото значение, каквото в България. Халаф обяви, че вторият списък с имена ще бъде публикуван скоро. Това той научил от зам. главен редактор на иракският вестник "Ал Мада", който публикува миналата седмица списък с 266 имена на хора, компании, партии, дружества и организации от 51 държави, на които бившият иракски режим дарявал суров петрол. В този списък попадна българската фирма "Ирак бул ойл", получила 3 млн.барела и БСП 12 млн. В замяна на печалбите от петрола получилите дарения лобирали за режима на Саддам.

й Copyright Mediapool<< Назад
8
476
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
30 Януари 2004 22:52
Ima i treti, ama oshte ne e napisan!
31 Януари 2004 06:12
Машала братски Ирак-ски аркадаши, Аллах да ви поживи.Чакаме с нетарпение още списаци.
31 Януари 2004 11:13
тая рябота ми прилича на ОНЗИ СПИСЪК преди време имаше такъв.
31 Януари 2004 15:04
Source URL:http://www.segabg.com/29092001/p00500 02.asp
.
в."Сега" от 29.09.2001г., София, България
.
Интервю
Д-р Иван Георгиев: Вместо българското царство Симеон възстанови Османската империя
.
. . . . . . . . . . .
- Имало ли е нападение, както се говори, на ваши хора над активисти на ВМРО?
- Не съм давал никакви инструкции да се нападат клубове на ВМРО. С Красимир Каракачанов се видяхме на един коктейл в посолството на Ирак на 17 юли във връзка с годишнина от революцията. Ние с него се познаваме още от 27 ноември 1989 г., когато се отбелязваше годишнина от Ньойския договор. Тук, в тази стая, на тази маса, сме водили дълги разговори по цели нощи. Аз никога не съм се държал като на някакъв пиедестал. У него обаче има до известна степен чувство на вождизъм. В посолството аз се приближих до него и казах: "Краси, искам да ти стисна ръката. Вие на тези избори бяхте много близо до успеха." На него дори му стана приятно. Даже в крайна сметка се разбрахме да се видим сега през есента, защото всички тези групи, които милеят за националната кауза, за да постигнат успехи, трябва да имат съприкосновение, единение, да не кажа - обединение. Аз дълбоко уважавам ВМРО като организация. Още повече, че прадядо ми и дядо ми по бащина линия са от Крива паланка. По майчина линия родът ми пък е от корчанските българи - също от Македония.
Разбира се, малко по-тежък е конфликтът между нашия комитет и комитетът на ВМРО в гр. Русе. Смятам, че ако централните ръководства на двете организации намерят общ език, тези конфликти ще се изживеят.
. . . . . . . . . . . .
.
.
.
в. "Македония" (орган на ВМРО-БНД)
22.10.2002, София, България, стр.2:
.
"ВМРО - НАБЛЮДАТЕЛ НА РЕФЕРЕНДУМА В ИРАК
.
На 13 октомври 2002г., неделя, по покана на г-н Изет Ибрахим, зам.председател на Революционния команден съвет и председател на Върховната комисия за общонационалния референдум, делегация на ВМРО, водена от председателя на Изпълнителния комитет г-н Красимир Каракачанов, отпътува за Ирак, за да наблюдава референдумът, който се проведе на 15 октомври. При завръщането си от Ирак делегацията на ВМРО посети Сирия, където проведе редица срещи на политическо и държавно равнище. Сред обсъжданите теми бяха въпросите на двустранното сътрудничество и икономизирането на отношенията между двете страни."
.
.
.
Красимир Д. Каракачанов (р.1965) е е без македонско потекло и с произход от
олигархията на българската комунистическо-земеделска номенклатура. Баща му -
Дончо Каракачанов - е дългогодишен член на постоянното присъствие на
БЗНС-Петър Танчев. Красимир Каракачанов е учил "история и педагогика" във Великотърновския университет и преди дипломанат работа е "изтеглен" от комунистическите си покровители в Софийския Университет "Св. Климент Охридски".
През 1990 Каракачанов е "парашутиран" за шеф във ВМРО под натиска на
Държавна Сигурност и лично от комунистическия "исторически" блюдолизец
Димитър Гоцев и под одобрителния поглед на Иван Татарчев! В търновския университет Каракачанов е живял в една стая с Евгени Еков - втория "парашутиран" за "македонски" "войвода" от комунистическите специални служби.
Трябва да се отбележи, че и Георги Първанов е бил тогава кандидат за шеф във
ВМРО, но Държавна Сигурност предпочита Каракачанов и Еков.
През 1993 Каракачанов провежда поредица от "секретни" срещи със сръбския ултра-националист Войслав Шешел, на които са синхронизирани мероприятията по заобикаляне на западното емгарго спрямо Югославия. Така чрез насочваното от българската държавна сигурност и сръбската УДБА нарушаване на югоембаргото Каракачанов и няколко "почетни" членове на ВМРО стават милионери. През октомври 2002 Красимир Каракачанов е личен почетен гост на Садам Хюсеин за преизбирането му за президенат на Ирак.
Каракаченов е член на ръководството на Дружеството за дружба между народите
на Русия и България с шеф Захари Захариев. Каракачанов е чест гост в
посолствата на Ирак (преди 2003), Русия, Белорусия и прочие.
През 1997 Каракачанов и Величков купуват от СДС местата си в българския парламент с около 1 млн. от парите на македонските организации. Така внуците на комунистическите палачи на хората от Македония в България стана депутати от анти-комунистическата група с парите на жертвите на своите тоталитарни деди.
За срам на България българските медии прикриват позорящите факти от дейността на Каракачанов и подразделението на комунистическата партия и служби за сигурност със агентурно прикритие "ВМРО-БНД", като по този начин стават съучастници на политическия бандитизъм в България.
.
.
.
Д-р Иван Георгиев е роден на 21 октомври 1941 г. в София. Син на големия наш езиковед академик Емил Георгиев. Завършва медицина. Има две специалности - по вътрешни болести и гастроентерология. Заради участие в дейността на основаната на 1 септември 1955 г. в София Българска национална партия през 1957 г. е осъден на 5 години затвор. Няколко месеца лежи в ареста и през 1983 г. Автор на 18 научни публикации. Готви дисертация на тема "Ранна диагностика на туморите на дебелото черво", но поради ареста защитата й е провалена. Около Десети ноември със съмишленици възстановява структурите на партията под името БНРП и я оглавява.
[Коментар на Чичо Фичо: "Жалко за двата академика Владимир и Емил Георгиеви, ала не е сефте в академически бостан да се добие такава компрометирана реколта;-)"]
31 Януари 2004 23:21
Разнищване на случая. Пълно оневиняване на Станишев. Първанов също не е направил кой-знае какво. За импичмънт изобщо не може да става и дума
Първи факт: Официален иракски вестник обвинява политици и политически партии от много страни в приемане на подкупи от Садам Хюсеин през 1998 г. Дава се списък кой колко е взел. Числата са в натура. Раздавани били купони за определеното количество петрол. Купоните се осребрявали някъде из Арабиите, но по какъв точно курс и досега не е ясно.

Първо обяснение на първия факт: Ако на някого Господ даде много, той е религиозно задължен да раздава иждивения. Едно време не е имало пенсии и стипендии, социалното подпомагане се е основавало на доброволните дарения. Дал Аллах на Садам много-много петрол, и Садам давал на тоз-оня иждивения. Е, давал и на БСП. По 12 милиона. От иждивенеца нищо не се изисквало - достатъчно е било да изрази почитта си. Иракският вестник няма основание да твърди, че физическите и юридическите лица от публикувания списък са били на заплата при Садам, пази Боже! Те просто са си били на иждивение при него.

Второ обяснение на първия факт: Макар и назначени от окупаторите, Ирак си има министри. Има си и държавни чиновници. Естествено е те да си вършат работата. И те непрестанно мислят само за това как да напълнят държавната хазна и как да намалят външния си дълг. Нали и нашите министри непрестанно за това мислят. Намират чиновниците от иракското министерство на петрола някакви списъци. И си поставят програма-минимум и програма-максимум.

Програма-минимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Ред по ред да прегледат списъка. Сигурно някои сделки са неправомерни. Например, на редица редове фигурират политици и политиюески партии. Що щат те сред фирми, търгуващи с петрол? Чиновниците се надяват да си върнат парите от незаконните сделки. Значи, списъкът няма как да е фалшив. Но за да дадат шанс на програмата си максимум, публикуват само частта за 1998 г.

Следствие от първи факт: БСП е уличена, че през 1998 г. е получила подкуп от Садам в размер 12 милиона в натура. По-горе разясних, че това ще да е било просто иждивение, а съвсем не подкуп.

Втори факт - първо изявление на Президента г-н Първанов: "Ако БСП беше взела тези милиони, сега нямаше да е цяла затънала в дългове!". Когато някой е уличен в нещо, най-важни за следователя са първите му реакции. Тогава човек казва първото, което му хрумне. После вече вещи адвокати се намесват да му дават съвети, че и свидетели за всичко могат да се намерят на пазара.

Трети факт - първа реакция на г-н Станишев: "БСП никога не е сътрудничела с партията БААС на Садам! Ние даже им отказахме предложение за сътрудничество!" И показва писмо от юли 2002 г., написано от него в отговор на официално запитване от иракска страна. Станишев тогава ОТГОВОРИЛ на иракчаните, че г-н Захари Захариев не е упълномощаван да представлява БСП, както и че партията не е подписвала протокол за сътрудничество с партията на Саддам БААС.

Първо обяснение на трети факт: Сред достъпните за него и оставени на Позитано 20 документи Сергейчо Станишев вероятно не е намерил друг, който да се отнася до Ирак. "А намереният, си мисли той, все пак нещо показва - не сме сътрудничели със Садам!" И го показва, макар че писмото не е от 1998, а от 2002г.

Третият факт "под лупа": Щом така отговаря Сергейчо на Садам, какво го е попитал той? Ами, попитал го е: "Упълномощен ли е г-н Захариев да представлява БСП?" или "Има ли г-н Захариев пълномощно да представлява БСП?". За да пита Садам това, значи че г-н Захариев е претендирал пред Садам, че представлява БСП. Дори може да е представил в Багдад пълномощно, във валидността на което иракчаните са се усъмнили. Ако не е така, Садам щеше да пита: "Искам да обсъдя нещо с Вашата партия. Бихте ли изпратили Ваш упълномощен представител?" или "Бих искал да обсъдя някои партийни въпроси с намиращия се в Багдад г-н Захариев, но той казва, че не е упълномощен. Бихте ли го упълномощили?".

Първи извод от третият факт: Захариев е предявил в Багдад претенции, а може би и нередовен документ, че представлява БСП. А за какво би могъл да претендира Захариев, а иракчаните да гледат под лупа неговото нередовно пълномощно? Вероятно, искал е да прибере иждивението от Садам (12 милиона), полагащо се на БСП. За друго не се сещам. Е, Захариев не е успял. С писмото си Станишев предотвратил това.

Четвърти факт - първо изявление на г-н Захариев: "През 2002 г. ставаше дума за 1 милион!". Жалко, трябваше просто да каже: "Бях там в служебна командировка от Машиноекспорт по бизнес дела. С БСП това нямаше нищо общо!"

Обяснение на четвърти факт: Да, Захариев си спомня, че не е успял да прибере 12-те милиона. Прибрал е само своя милион, за който е бил редовно упълномощен. Вероятно става дума за иждивението на неговото русофилско дружество. (Той често му мени наименованието на това дружество, че човек не може да го запомни точно.) За какво друго може да съществува едно такова дружество, освен за да получава иждивения. Винаги съм предполагал, че ги получава от Русия. Явно, руските приятели на Захариев са ходатайствали пред Садам да включи и дружеството на Захариев (или лично него, още не се знае) в списъка на иждивенците. Това ще да е станало след 1998г., защото в публикувания списък го няма.

Пети факт - още бримки по чорапа: Шефът на Захариев във фирмата Машиноекспорт бил някой си Манджуков, който освен това бил издател на някакви си вестници и бил кавалер на някакъв орден. А пък г-н Захариев много пъти бил ходил в Ирак и може и сам, без руско ходатайство, да е молил да го впишат сред иждивенците.

Работна версия на следователя: Станишев е напълно невинен.

БСП си е получавала редовно иждивенията от Садам, и през 1998 г., и след това, а може би и преди това. Може би Захариев ги е прибирал, може би самият Манджуков, може би някой друг. Но винаги с редовни пълномощни от Позитано 20. Както казахме, в това няма нищо лошо.

Едва ли Садам е намалявал иждивения. Заплата или иждивение не се намалява. Или се увеличава, или се нулира. Получаваш пенсия, може да я увеличат, докато гушнеш букета. Получаваш заплата, може да я увеличат, докато те уволнят. Нямаме основание да предполагаме, че известното от данните за 1998 г. иждивение на БСП (12 милиона) е било увеличено.

Имайки пред вид факта, че другарката на Сергей е известна устата журналистка, при това смела до безразсъдство и лишена от задръжки, в началото на 2002 г. старейшините посъветвали г-н Георги Първанов, когато му сдава председателския пост в партията, да не доверява всичко на Станишев. Сергей, разбира се, заслужавал пълно доверие, но е млад и ако през някоя нощ в леглото се разприказва например за иждивението от Садам, друг изход освен нещастен случай за журналистката старейшините няма да имат. Вслушал се в съвета др. Първанов, не посмял да довери на Сергейчо такава опасна партийна тайна, а именно, че иракският социалистически лидер е основен спомоществовател на антиимпериалистическите сили по света.

Както и да е, и през 2002 г. събира в Багдад Садам иждивенците си ТЕ ДА МУ ЦЕЛУНАТ РЪКА и ТОЙ ДА ИМ ДАДЕ МИЛОСТИНЯ. Там е г-н Захариев, редовен представител на русофилското дружество. Очаква иждивение от 1 милион. Може би, той е пратен от някого да представлява и БСП, но ако е така, то автентичен подпис на Станишев на пълномощното му липсвал. Може би, Захариев едва в Багдад е видял, че няма представител на БСП да получи 12-те милиона и нали е член на висшия съвет, поискал той да ги прибере. И в двата възможни случая иракчаните искат от Станишев потвърждение, че Захариев е упълномощен представител на БСП. Сергейчо обаче не знае за какво става дума. Той не е в час и отговаря неадекватно на иракчаните. (Обяснение на третия факт). Проваля усилията на Захариев да усвои 12-те милиона, той прибира само своя милион (Обяснение на четвъртия факт). След писмото от Станишев, Садам вероятно е заличил БСП от списъка на иждивенците си. Е, затова БСП понастоящем е много бедна и цяла е затънала в дългове. За успокоение, БСП е загубила само тези 12 милиона, за които въздишаше г-н Първанов (Обяснение на втория факт), понеже през 2003 г. Садам се криел из миши дупки и не е раздавал повече иждивения.

След това изясняване на историята, за истерии изобщо няма място. Пък и какво толкова е станало: имал Садам бол петрол, раздавал иждивения. Станишев вероятно едва наскоро е научил как точно е станало всичко. Не е виновен той за пропуснатите ползи. А БСП е изгубила само 12 милиона. Видяхте ли бе, седесари такива, за какво точно става дума: БСП е изгубила милиони!

Все пак, най-сериозно е засегнат авторитетът на Негово Превъзходителство Президента на Република България г-н Георги Първанов. Някой може да го обвини, че със спомоществователството на Садам е спечелил той президентските избори. И тъй да е, какво значение има това? Пък и едва ли е така. Например, мога да ви уверя, че моят глас на президентските избори не се е повлиял от никаква пропаганда и агитация, платена с петролни милиони. Допускам, че повечето избиратели могат да кажат същото.

Програма-максимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Иракчаните, естествено, искат да им се опростят всички задължения. Преди няколко месеца САЩ излязоха с такъв призив, но получиха срамно малка подкрепа. Дори някои най-верни съюзници не ги подкрепиха. Вземете за пример България: ние се съгласихме да пратим войски и да дадем жертви, но не се съгласихме да опростим някакъв си милиард долара дълг на Ирак. Ако питате семействата на жертвите, те ще ви кажат, че е било по-добре да опростим дълга, а да не пращаме войски. И в Господнята молитва нали изричаме: "Опрости ни, Отче Небесен, дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си!".

И тъй, програмата-максимум на иракчаните в този случай е опрощаване на всичките им дългове по политически съображения. Затова публикуват списъка само за 1998-99 г. Там вероятно има предимно бивши политици, вече без влияние. В развитите страни политиците не се задържат дълго на върха.

Садам добре е знаел, че военната му сила е просто блъф. Реално можел да разчита само на политическа подкрепа от някои страни. Затова през следващите години той ще да е разширил дейността по раздаване на иждивения на политици от цял свят. А повечето от тях (тези във списъците за 2000-2002) все още са влиятелни. Е, те сега ентусиазирано ще подкрепят инициативата за опростяване на всички иракски дългове. И повече списъци няма да се публикуват.

Имат ли САЩ, днешните властелини на света, интерес от дестабилизация на България точно преди приемането й в НАТО? Не, разбира се. Затова забравете за всякаква възможна оставка на президента г-н Първанов.

Пък и заслужаваме ли ние, българите, по такъв лесен начин да се отървем от президент-комунист? Не, разбира се. Като сме си го избрали, трябва да си го чуваме.
31 Януари 2004 23:54
БЕЗ ТРУП ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ- НЯМА УБИЙСТВО!
БЕЗ УБИЙСТВО- НЯМА УБИЕЦ !!!
ПИТАМ:
1.Къде са 12 милиона барела "Садамов петрол"подарени от Садам на БСП?!?
2.Къде са 200 милиона долара "Садамови пари"подарени от Садам на БСП ?!?
3. Какво казва Садам по въпроса- питат ли го арестувалите го?!?
Докато не се открият "предметите на престъплението" по т.1 и т. 2 или следите от тях- НЯМА нарушаване на Ембаргото на ООН срещу Ирак! САМО по "улики"никой не може да бъде съден при Демокрацията!!!
Значи, НЯМА и "нарушители на Ембаргото на ООН срещу Ирак"-във връзка с т.т.1-2 !!!
ИМА само един малкоизвестен АРАБСКИ вестник!
Дано да е от по-мека хартия!?!
Редактирано от - paragraph39 на 31/1/2004 г/ 23:55:34

01 Февруари 2004 05:36
БЕЗ ПЕТРОЛ И БСП МАЙ ЩЕ НЯМА !
01 Февруари 2004 19:48
по добра е идеята за спикъ на некорумпираните, неподкуп
ните политици! бас държа, че никой не може да направи спи
сък ва накива с повече от 10 имена.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД