:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,095
Активни 245
Страници 1,997
За един ден 1,302,066

Парламентът отложи комисията за петрола за БСП от Саддам

Народното събрание отложи гласуването на решение за създаване на анкетна парламентарна комисия, която да проучи твърденията за финансиране на БСП от режима на Саддам Хюсеин. По програма депутатите трябваше да гласуват предложението на СДС. Точката обаче изобщо не бе вкарана в пленарна зала, тъй като НДСВ не бяха готови с предложения за състава. Във вторник жълтите ще определят техните представители в комисията. От СДС предлагат органът да се ръководи от Асен Агов. НДСВ нямали нищо против, но от ДПС не харесали идеята. Все още не е ясно дали депутатите ще се съгласят с предложението на левите комисията да разшири обхвата си и да провери и финансирането на партиите от чужбина в последните 3 парламента.

По всяка вероятност НДСВ ще подкрепи само предложението на СДС. Според зам.-шефа на жълтата ПГ Мирослав Севлиевски идеята на левите е добра, но комисията трябвало да се ограничи само около връзките на Саддам с български партии.



ОБВИНЕНИЯ



Голяма част от 40 млрд. долара на Саддам Хюсеин са били изпрани през поне две български банки в периода от 1982 до 1991 г., каза пред Би Би Си британският разследващ журналист Гордън Томас. Операциите ставали с посредничеството на британския магнат Робърт Максуел. Мрежата на Максуел обхващала Банка за земеделски кредит, Кооперативна банка, българските "Жълти страници", "Болкън филмс" и други. БЗК е регистрирана по Указ 56 през юни 1990 г. В регистрите няма Кооперативна банка, с близко име е Централна кооперативна банка. Съобщение за регистрацията й излиза в Държавен вестник през април 1991 г.
2
756
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Февруари 2004 04:29
Не си спомням в БГ да се произвеждат перални, ама явно Максуел се е постарал. Само остава спорен въпроса, с накисване ли е прано или без.....
07 Февруари 2004 15:49
Според списъка на “Ал Мада, в който фигурира БСП, партията е получила 12 млн. барела на стойност 250 млн. долара. Въпреки че количеството е голямо, износът е възможен, каза Заки.

Това е вариант на темата "Садам може да удари Лондон и Вашингтон със оръжие за масово поразяване за 45 минути" или "сестра ти е ***ва-лека жена".

Пък със 250 млн.USD сега БСП щеше да е
на власт а не пияния комарджия дон Симон.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД