:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 31
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Авторът на Ctrl-Alt-Del напусна IBM

Американският програмист, създал клавишната комбинация Ctrl-Alt-Del, напусна работата си в компанията IBM. Малцина знаят, че човекът, създал прочутите "три клавиша", се казва Дейвид Бредли и цели 28 години работи за IBM. Само пет минути му е отнело написването на кода, чрез който се рестартира компютър. Според оценка на сп. "Ю Ес Ей тудей" "трите клавиша" са се превърнали в символ не само за компютърния бранш, но и въобще в култура на последното десетилетие. И до момента това е най-бързият и лесен начин за рестартиране на компютърна система, без да се наруши функционирането на операционната система, с която работи.

В кариерата на Бредли това е най-малката му програмка, донесла му обаче световна слава. 55-годишният компютърен специалист сам признава, че не си е давал сметка колко важно ще се окаже творението му, когато от IBM са го помолили да напише някакъв простичък код за възстановяване работата на компютър, пренатоварен от изчислителни процеси. В продължение на 28 г. Бредли е превърнал в свое хоби събирането на карикатури, посветени на комбинацията Ctrl-Alt-Del.
933
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД