:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 депутати изслушаха Петканов и го подкрепиха

Само 10 депутати от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и от правната комисия на НС изслушаха вчера аргументите на вътрешния министър Георги Петканов и неговите гости от Ирландия и Франция за приемането на специален закон за отнемане в полза на държавата на доходи, придобити чрез престъпна дейност. Тошо Пейков похвали Петканов и екипа му за смелостта 15 г. след приключване на студената война да предложат подобен закон. Пейков попита чужденците за колко време законът е бил приет в Ирландия и как са убедили политиците и обществото, че той е полезен. Отговорено му бе, че подобен акт е обсъждан с години, но конкретен повод за приемането дало убийството на разследващата журналистка Вероника Гейм. След смъртта й правителството било подложено на силен обществен натиск да вземе мерки срещу организираната престъпност. Законът бил написан и приет за 3 седмици.

В България няма убита журналистка и журналистите да не се притесняват, но има убит премиер, заключи Пейков. Депутатката Румяна Георгиева пък запита как ще се осъществи целта на закона - да се спре финансирането на мафията, - ако не се посегне върху приватизационните сделки. Всички знаем чии са хотелите по Черноморието и кой държи голяма част от раздържавените предприятия, обяви Георгиева. Интелектуалците, с които се срещнах преди време, също силно се интересуваха от този въпрос, отговори й Петканов. Законът обаче вече бил внесен и затова министърът щял да е доволен, ако в НС решат да включат в него и приватизацията. Сега тук бяхте 10 депутати. Убедихме ли поне 7 от тях, че законът е полезен, попита на финала Петканов.

Убедихте ни всичките, отговориха му депутатите.
2
723
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Март 2004 11:12
Е, всичките ги убедихте. Петканов, не си правете реклама с нови закони, а помагайте да се прилагат сегашните. Англия трудно си сменя законите, но не е закъсала с правосъдието.
03 Март 2004 11:26
Mасово се продават , имоти и хотели по Черноморието (по интернет), вероятно бандугите са усетили , че се задава студен "вятър". .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД