:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разкриха канал за продажба на новородени във Франция

В Пещера е разкрит канал за продажба на новородени деца във Франция, обяви началникът на РПУ-Пещера майор Иван Хамамджиев пред Общинския съвет, съобщи БТА. От РДВР в Пазарджик обясниха, че по случая от три месеца работят НСБОП и гранична полиция съвместно с френски полицаи.

Установена е схемата, по която са изнасяни децата. Жените заминавали бременни за Франция малко преди термина за раждане, след което се връщали обратно в България, като новородените оставали в европейската страна.

За всяко бебе се плащали между 10 000 и 12 000 лева, установило разследването. Жените са предимно от ромската махала в Пазарджик. Посредниците по продажбата на децата вероятно са от Пещера. Разпитани са много хора, но засега няма информация за задържани. Със сигурност до момента са установени 3 случая на продадени новородени. Проверява се дали мрежата е разпространена и в други части на страната.

Преди година бяха разкрити случаи на продажба на новородени в Гърция от Великотърновско и Айтоско. Според непотвърдени данни мрежа за търговия с новородени действа в селата около Сливен. Установено е още, че емисари са обикаляли и по села с ромско население в Шуменско.

Предстои материалите по случая в Пещера да бъдат предадени на прокуратурата. Ако бъдат установени организаторите на продажбата на бебета, те биха могли да бъдат съдени като престъпна група за трафик на хора, за което законът предвижда от 5 до 15 г. Жените могат да бъдат съдени евентуално във Франция, тъй като раждането и продажбата са извършени там.
1
1003
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Март 2004 23:29
Да го дадат на В Ахчиева, тя по-бързо ще го разкрие този канал. Да не се окаже, като в Мездра, че са замесени и полицаи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД