:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,690,980
Активни 384
Страници 9,598
За един ден 1,302,066

Митьо Очите бил невинен

Полицаи го принудили да подпише протокол за предаване на пистолет
Снимка: ЕМИЛ ИВАНОВ
Казаха ми да подпиша за доброволното предаване на пистолета, обясниха ми, че е нещо формално и ще ни пуснат. "Лъзнаха ме като..." Това разказа вчера пред Софийския районен съд несебърския бизнесмен Димитър Желязков-Очите. Близо 3 часа той дава обяснения по дело за незаконно притежание на преправено огнестрелно оръжие. На подсъдимата скамейка с него са и гардовете му Гочо Карагочев и Христо Георгиев. Те бяха задържани на 2 февруари на изхода на София за Пловдив. От тях бяха иззети два газови пистолета "Адлер", преработени в бойни и един "Валтро". Допълнителната експертиза на последното оръжие, което според обвинението е на Желязков, показва, че е приспособено на огнестрелно и може да стреля с патрони със зърнест характер - т. н. "змийски патрони". Делото срещу тримата бе внесено в съда преди по-малко от месец след бързо полицейско производство.

Желязков обясни на съда, че полицаите не са иззели пистолетите от тях, както твърдят. Двата "Адлер"-а били в предната жабка на колата, а "Валтро"-то в джоба на гърба на предната дясна седалка. "Не знаех, че има такъв пистолет в колата," категоричен бе Митьо Очите, сочен от МВР за бос на наркоразпространението в Бургаско. Карагочев го помолил да го извади и да го предаде на полицаите. Униформените го приканили да сложи в торбата при оръжието и разрешително, което имал в себе си, въпреки че било за друг пистолет. Според думите на Желязков "Валтро"-то е на познат на Карагочев.

Полицаите първо им казали, че ги задържат за 24 часа заради грабеж на магистралата. По-късно обаче му обяснили, че "има голям натиск и че някой началник живо се интересува" от него.

За да произнесе присъдата си СРС трябваше вчера да чуе още обясненията на Карагочев и Георгиев и пренията на прокуратурата и защитниците. Това не стана до редакционното приключване на броя снощи.



каре



ОТКРОВЕНИЯ



"В София дойдох да си купя малко дрехи за зимата, които ми се вързаха доста дебело," съжали Желязков пред магистратите. "Не съм задържан за първи път, но както тук ме хвърлиха в тигана никога не е било", продължи Очите образно да обяснява на съда. Каза още, че в СДВР е бил много нервен, защото малко преди да ги спрат полицаите си сложил стероидна инжекция. От 1991 г. насам си бил купил повече от 15 газови пистолета, но никога не бил имал проблеми. Винаги ходел с бронежилетка за сигурност.
10
953
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
02 Март 2004 20:39
Да бе, да, НЕВИНЕН?!?!??!
Доротейке колко гушна за това заглавие?!?!
02 Март 2004 20:48
И какъв е този бос, дето бодигардовете му молят да извади от жабката пистолет и да го предаде на полицията? Разказват си хуморески един на друг и после-бил невинен. Щом има кой да му вярва, невинен ще е , разбира се!
02 Март 2004 23:25
Това се казва право да седим, криво да съдим.
03 Март 2004 11:15
Дорито....само преразказва сцена от "Българския-Национален-Съд"....Това "невино" момче "Очите", е Особено известен в подземния свият на нарко-трафика(личен приятел на Жоро Илиев).Просто сме свидетели, на поредния Брутално престъпан характер на, Българо-комуидната-правосъдна система.
03 Март 2004 11:16
Mitio e super prosto parche. Ako na nego ne mu e daden biznesa toi nikoga ne moje da stane boss. Niama vizia niama mozak vaobshte za kakvo govorim. Publichno se podigrava na chengetata v burgas. Ako iskat da go puhnat v pandela eot ideia na Bat Boiko.

2 Undercover cops - (pod prikritie boiche) sas skriti kameri:

vlizat vav folk zavedenieto po izbor na Mitio za vecherta i kogato pochne da shmarka go arrestuvat sas cocaina v nego, obviniavat go che e plasior zashtoto negovat ednokratna doza e poveche ot zakono pozvoliavashtoto i sluchaia prikliuchva.

General Borisov obadete se za konsultacii ako jelaete nie s vas se poznavame.
03 Март 2004 11:18
Невинен като апарата за пишкане на папата ......
03 Март 2004 11:27
Съдът не е казал, че са невинни. Осъди ги условно.
03 Март 2004 15:19
Имаше един руски /пардон съветски/ филм /"Кавказка пленница", май/ в които в момента на влизането на съдията единият от героите /подсудим/ се провиква:
"Да живее събетският съд! Най-справедливият съд на света!"
Странно защо ли и на мен ми се иска да се провикна това по адрес на българския съд?
03 Март 2004 20:06
На всички е ясно че СЪДИИТЕ СА ПОДКУПЕНИ. Какъв прекрасен жест към
децата на Бургас!
03 Март 2004 20:58
Колко е жесток тоз БГ съд. Човека дошъл у Софето да си купи костум, че да изкара криво-ляво зимата - они го опандизиха, че и осъдиха.
Те за т'ва ша си карам со старите дънки
Две хубави очи
Мерцедес
до него със присъда днес
Митьо без костум стърчи
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД