:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 220
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Все пак орязват безплатните лекарства

Някои лекарства може да отпаднат от списъка на здравната каса, призна вчера Евгени Душков, член на управителния съвет на НЗОК и конфедеративен секретар на "Подкрепа". В понеделник управата най-сетне прие правилата, по които ще включва медикаментите в лекарствената си листа, и процентите, които ще плаща от цената им.

Душков обаче отказа подробности, тъй като методиката била сложна за обяснение. В петък касата ще прави семинар, на който ще осветли медиите за новата си лекарствена политика. Преди това информация официално няма да се дава.

Преди седмица "Сега" съобщи, че НЗОК ще определи правила за включване в списъка, които ще орежат скъпите медикаменти. В общи линии целта на методиката е да паднат цените, по които НЗОК плаща медикаментите, каза Душков. В момента касата плаща голяма част от лекарствата на пределно позволената по регистрация цена.

Още не е ясно и как касата ще договаря лекарствата. Готови сме със всички варианти, чакаме решението на парламента, каза Душков. Миналата седмица икономическата комисия на НС реши да запише в Закона за обществените поръчки, че касата не може да обявява търг за обществени поръчки за медикаменти.
1
618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Март 2004 17:15
Кого всъщност представлява в НЗОК г-н Душков? Ако наистина представлява
здравноосигурените лица, а не себе си в УС на НЗОК не е редно да се цитира,
че се явява в ръководството на касата и в качеството си на синдикален ръководител. Такъв вид поведение ни връща неизменно към периода преди 10 ноември 1989 година.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД