:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Марио Тагарински напуска СДС, отива при Мозер и Праматарски

"Гергьовден" влиза в парламента

Бившите депутати на "НИЕ" ще работят за идеите на Дилов-син
Посланията, идеите и законопроектите на "Гергьовден" влизат в парламента чрез създадената вчера нова парламентарна група "Народен съюз". В нея освен депутатите от БЗНС-НС и Демократическата партия са и трима избранници от бившата ПГ НИЕ, които вече се припознават за хора на "Гергьовден". Това са Пламен Кенаров, Мария Гигова и Димитър Стефанов. Тримата влязоха като депутати от НДСВ в началото на парламента.

"Говорили сме с тях, подкрепяме ги, а и те споделят голяма част от нашите виждания", обясни вътрешнополитическият секретар на "Гергьовден" Петър Стоянович. Тримата обаче нямало да стават членове на движението на Дилов-син, защото това щяло да е подмяна на вота. Според последните поправки в закона за политическите партии, ако Кенаров, Гигова и Стефанов преминат в "Гергьовден", движението става парламентарна партия. "Това няма да е морално, участвахме на последните избори и не влязохме", отсякоха хората на Дилов. Съпредседателят на новата група Александър Праматарски също обясни, че приема колегите си за хора на "Гергьовден".

От движението обясниха, че обмислят вариант за национална коалиция с партиите от "Народен съюз" за следващите избори, но плановете щели да са ясни след около месец. "Не е проблем да вкарваме наши законопроекти чрез новата група, БЗНС-НС и ДП също споделят нашите идеи", каза Стоянович. Тезите на "Гергьовден" били залегнали и в учредителната декларация на "Народен съюз". В нея се казва, че групата ще обнови политиката на земеделци и демократи с нови инициативи като пакет демографски и имиграционни закони, въвеждане на мажоритарен елемент на изборите, промени в Конституцията и др.



ЧИСЛЕНОСТ

В създадената вчера ПГ "Народен съюз" влизат общо 11 депутати. Сред тях е и Марио Тагарински, който заяви, че е напуснал СДС и е уведомил за това синьото ръководство. Тагарински обмислял варианта да стане член на Демократическата партия. Съпредседатели на групата са Анастасия Мозер и Праматарски, а зам.-шефове - Мария Гигова, Борислав Китов, Марио Тагарински и Димитър Стефанов.
7
781
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Март 2004 12:24
абе тоя дилов толкова се усра на последните избори, че не го ли е срам вече изобщо да се показва.
06 Март 2004 14:51
Мария Гигова- любимката на бай Тошо, на царя, сега на Дилов ли? Хамелеонщина истинска!
06 Март 2004 15:25
"Гергьовден" влиза в парламента !
А я се чудим кога са излизали та да влизат отново !!!!!?!?!?!?!?
07 Март 2004 02:29
Баща му се правеше на писател-фантаст, по едно време даже и на десидент /издадоха му едни такива книжки/. Ама тате ходеше на лов с Тато, та за това. А синчето, понеже не само не може да говори, ами явно не може и да пише, решило да се прави на политик! Лошото е, че тези, които не четат ходят на избори!
07 Март 2004 11:17
Eгати и парламента, щом Дилов-син ще определя морала в него!
07 Март 2004 14:59

ха, ха, пак ялка работа.
от 11 4овека,
1-прецедател,
3-сапрецедатели
и 7 зампрецедатели
а бе мийитурковци, мозеровци и тем подобни!!! още ли има кокал за които да драпате!!!

07 Март 2004 15:15
И какво е
Не му завиждайте на човека
Ще ви Оправлява
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД