:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отложиха делото срещу изпитите за 7-и клас

Върховният административен съд отложи делото срещу приемните изпити в гимназиите. Съдът реши, че по него като страна трябва да бъдат привлечени още три министерства освен просветното. Приемът касае училища, които са на подчинение към министерствата на културата и на спорта и допълнително се съгласува и със здравното. На делото не може да се даде ход без техни представители, мотивира се петчленният състав.

Делото е заведено по жалби на Кристиян Гьошев и "Национално обединение за граждански контрол върху институциите". Те твърдят, че наредбата за провеждане на изпитите трябва да бъде отменена като незаконосъобразна, защото основният закон - този за народната просвета, не предвижда подобни изпити и не вменява на просветния министър да приема такава наредба.
1
832
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Март 2004 16:50
Много qсно, 4е нqма да отменqт изпитите.
КВи са теq глупости?! Гьошев се упражнqва в юридическа риторика . Сигурно е кеф да откриеш дупка в закона - има ги бол. А едно дете като открие нещо , дето му е убягвало, запо4чва да се радва и да вдига врqва. Не е лошо да си дете. Тъпо е да си формалист. Ама той наистина ли мисли, 4е само за6тото закона и правилниците са написани слепе6ката, трqбва да се премахнат изпитите ?! Образователната ни система и без това е претоварена от безумиq. Аиде нqма нужда в гимназиите да се учи до тринайсети клас (ако изпитите се преместqт след осми, 6те стане то4но това)!
Когато брат4ето ти е болно, какво прави6? Лекува6 ли го или го застрелва6, за да не се мъчи?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД