:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НСБОП се похвали с наркоудар за 1,4 млрд.долара

Петканов и Борисов си размениха похвали за разбита фабрика за синтетична дрога
МВР се похвали вчера, че е разбит цех за синтетична дрога и така е спасило навлизането на наркопазара в арабския свят на синтетична дрога за 1,4 млрд.долара. Новината първо бе съобщена от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов в телефонно интервю за Нова тв от Турция, където е на работно посещение. След това бе дадена специална пресконференция в София от вътрешния министър Георги Петканов и шефове от НСБОП.

Разкрит е цех за производство на синтетични наркотици в софийското село Пасарел при операция, проведена съвместно с турските служби. Обявено бе, че са задържани двама души. Единият е собственик на къщата, където е била лабораторията. Вторият арестуван е зет му - митнически служител - инспектор във вътрешно митническо учреждение. Инспекторатът на агенция "Митници" също проверява случая. Отделно се издирвали и още един замесен у нас и втори - в Турция.

Директорът на НСБОП ген. Валентин Петров каза, че от намерената суровина амфетаминсулфат могат да бъдат произведени 6 тона и 667 килограма таблетки, което е около 40 милиона хапчета. Цената на едно хапче на дребно в арабския свят е около 25 долара, допълни ген. Петров.

Лабораторията е разкрита на етап изсоляване на амфетамин база, разясни шефът на направление "Наркотици" в НСБОП подп. Иван Цветков. По думите му намереното количество чиста субстанция за производство на таблетките надхвърля 200 килограма.

По-късно през деня - след втория оглед на лабораторията, бе обявено, че общото задържано количество е 280 кг субстанция, от които може да се произведат 9 тона и 300 кг таблетки - 56 млн. хапчета амфетамин. Ако те са били реализирани, то печалбата е щяла да надхвърли 1,4 млрд. долара, обясниха от НСБОП.

В отговор на въпрос кой е спонсорирал тази дейност и дали се издирва в момента ген. Петров каза, че човекът, който е организатор на тази лаборатория, е арестуван "преди известно време".

"Особено впечатляващ е фактът, че иззетите вещества са на най-високата стойност, разкривана досега. Специална благодарност изказвам към главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов за успешно проведената акция", обяви министър Петканов. "Министър Петканов има огромна заслуга за съвместната операция с турските служби и за обезпечаване на работата с необходимата техника", върна жеста чрез агенция "Фокус" и ген. Борисов и благодари за министерските похвали.
8
1006
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
26 Януари 2005 01:08
в бг върви активно мероприятие от араби и турци за криминализиране на част от балгарите вклучваики ги в нарко организации и мрежи за бързо забогатяване от производство на синтетични наркотици уж употребявани в арабските страни
това е така защото младежта в бг е оставена без грижи за бадещето и, залята масово от западни реклами за охолен живот и игри на щастието
26 Януари 2005 01:23
Баси, пак ни даваха по EuroNews!Пак наркотици в България, пак ще се говори, пак ще плашат комисарите с отлагане на членството. Ей, мафиотско племе сме значи, няма спасение. Като южните италианци сме, напаст! Материал сме имали за производството на анфитамин с крайна стойност над 1.3 МИЛИЯРДА долара. Хубу, долара падна, ама 1, 3 милярда, ей, не е щега това!! Дано скоро станем полицейска република, да се стегнат малко нещата. Като Германия...дано..
26 Януари 2005 05:32
Нямам думи, от 200 и кусур килограма суровина която не струва и 500 лева се изцепиха, удариха гъза в тавана и направиха милярд и кусур типично по български, ефектно и малоумно!!![/size=2]

Редактирано от - bot на 26/1/2005 г/ 10:35:18

26 Януари 2005 08:41
Antichrista, ами за да имате думи, прочетете малко литература по въпроса. Пък си и помислете ако не Ви затруднява, защо, аджеба, EuroNews се занимава с “някакви 200 кг, които не струват и 500 лв.”
Възможно е и да греша, но след назначението на ген. Валентин Петров за шеф на НСБОП, там май нещата се раздвижиха доста яко!
26 Януари 2005 10:25
Над 1.3 милярда долара??????!!!! Абе, бате Бойко, защо ги звана толкова рано. Да ги беше хванал с кинтите а не със суровината. С тия парички каква магистрала щяхме да си опнем, за чудо и приказ. И безплатна. Пак прецакахме далаверата.
26 Януари 2005 10:51
Браво бат Бойко! Тоя чиляк ме кефи! Работи момчето. В сравнение с оня СОПОЛ - МИМИ от кликата на СДС, бат Бойко е направо страшилище за престъпниците!
26 Януари 2005 14:31
Ако дрогата е наистина 1, 4 милиарда долара, то жална ни майка! Защото количеството, което е пропуснато за сметка на "бушона", е поне десетократно по-голямо... Вече има и Майбах в България, и то два или три...
26 Януари 2005 16:17
пак ни баламосват-25 долара апчето
па и дикиш фашта - я г-н NOTRUF как се е превъзбудил по ББ, ще речеш , че е глътнал от "25 доларовите " илачи
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД