:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Всички десни партии срещу орден "Стара планина" за лидера на ДПС

СДС внезапно обвини Доган в тероризъм

Депутатът Влашки знаел, че Сокола участвал във взривовете на гарата в Пловдив през 1984 г.
СДС и ОДС се обединиха задочно срещу Ахмед Доган и поискаха от президента да не му връчва орден "Стара планина". Предложението е на правителството по случай "заслугите на Доган за българския етнически мир" и неговата 50-годишнина.



Изненадващ мотив срещу ордена изтъкна депутатът Младен Влашки, отскоро член на НИС на СДС. "Не може човек, който е осъществявал терористични актове, да получава национално признание и награда. Историята не бива да се забравя", заяви той в Кърджали.

Влашки обяви, че лидерът на ДПС е участник в организацията, която поставила бомба на пловдивската гара през 1984 г. Синият шеф не цитира доказателства, но те се обсъждали в някои от комисиите в парламента. "Доказателствата, които имат членове на комисиите, свързани с националната сигурност, са достатъчно основание, за да може партията да вземе политическо решение", каза Влашки. Във вторник синьото ръководство щяло да гласува официална позиция. Очаква се президентът да връчи ордена на Доган в понеделник, когато той навършва 50 години.

Според Влашки останалите в НИС мислят като него. Лидерката Надежда Михайлова вчера бе на частно посещение в чужбина. Преди месец тя похвали ДПС.

По време на националната конференция на СДС тя заяви: "Трябва да бъдем честни и в оценката си към ДПС. Първото е политиката на България за членство в НАТО. Второто - никога не се изкушиха да заиграят с етническата карта. И третото - независимо че техният електорат понесе може би най-тежко бремето на реформите, не предадоха мечтата за свободна и демократична България."

Вчера Влашки направи разграничение между Доган и ДПС, защото "не идентифицираме ДПС с неговите настоящи знакови фигури и лидери".

Отношението на Иван Костов към Доган не е изненандващо. Още по време на премиерстването си той нарече ДПС "проклятие за България". Вчера Костовата парламентарна група излезе с декларация срещу награждаването на Доган. "Това е поредното обезценяване на най-високата държавна награда и предизвикателство към гражданското общество", са написали депутатите на Костов. Те наричат Доган "типичен изразител на фасадната демокрация у нас" и "доказан сътрудник на бившата Държавна сигурност". От ОДС смятат за неуместно лидерът на ДПС да се награждава като единственият, който има заслуга за етническия мир в България.

Нововремци пък заявиха с декларация възмущението си, от депутатите от ОДС, който си позволили да клеветят един доказан политик. "Новото време пита Костов и колегите му кой ги е упълномощил да съдят от името на цялото общество, да насаждат нови омрази и лъжи, да ровят в смрадливата история на собствената си партийна злоба?!", пишат в документа хората на Мирослав Севлиевски.
133
687
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
133
 Видими 
26 Март 2004 20:55
Поредната инсуация с цел дискредидиране предстоящото награждаване на г-н Доган с орден"Стара планина".
26 Март 2004 21:09
Ако Медито е участвал в терористичен акт трябва да го обесят за топките :Д
дадоха му цяла България та една Стара планина ли няма да му дадат
26 Март 2004 21:13
Дали ахмед доган е участвал не знам, но преди няколко години откри тържествено чешма посветена на "борците за свобода" които взривиха вагона за майки с деца!!!
26 Март 2004 21:21
Напълно обясними са "мъртвородените" усилия на г-н Влашки.След като БСП си е поставила за цел да управлява страната (по всяка вероятност според социялистите с НДСВ и/или ДПС) на Влашки не му трябва достлука на г-н Доган.Към него един персонален въпрос като е знаел тези факти защо не ги е казал досега.Този човек е една "подводница" от хората на Костов останали в модерното СДС.Тяхната мисия е да пречат(съобразно заповедите на "Мавъра" а не да помагат на СДС.Влашки много бързо се саморазкри.
26 Март 2004 21:31
На под.полковника г-н-Манджуков дадоха орден! Защо и на агента "Сава" да не дадат?
.....
Но разликата е огромна! Манджуков е бил в научно-техническата разведка, а Доган- агент на политическата част на ДС!
......
Бе, Костов, почна, но не си довърши работата!
26 Март 2004 21:42
Айдее, БГто пак я оцапа - ужким се бори със световния тероризъм по всичките земни кълбета, а баш терориста ще го награждава с орден.
.
Най-добре прозвуча това за смрадливата история - макар че имали история, която да не смърди (освен тази на САЩ, разбира се )
26 Март 2004 21:47
Много сладко прозвуча и това, че ДПС и Доган не са едно и също нещо. А бе тия или са големи олигофренци, или нас считат за такива.
26 Март 2004 21:51
Ало в-к "Сега" нека да посочим , че Младен ВЛАШКИ е "само "член на НИС на СДС.За депутат има още много да чака.
26 Март 2004 22:00
БГ- нещо си, А тоя Влашки бил е агент на ДС? Нищо, че не е в НС! Агенти в НС за последните 14-години дал бог!
26 Март 2004 22:02
Като новобранец, идеята ми бе, че агенти на ДС в НС- дал бог! А и може би и ААлах!
26 Март 2004 22:10
Нищо ново!И агентите са хора, и те медали заслужават, но Стара планина-НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

26 Март 2004 22:11
Тоя Младен Влашки не беше ли за малко член на НеСеРеТе от квотата на Петър Стоянов? Къде го туряте при Костов...

А Доган вече очебийно дава фира, не е интересен. Пък и да вземе орден, и да не вземе - не ви ли е все едно? Я колко боклуци бяха орденосани досега - освен Манджурков, да речем оня австриец например, дето настояваше да си отменим кирилицата - Кронщайнер някой си. И кво? Достойнствата с ордени не се мерят. Справка - тия на Фердинанд Сакскобургготски, дето внук му ги разпродаде. Ордените са конюнктура и протокол. В историята не ги броят.



26 Март 2004 22:15
Само предполагах, че това е така. Явно за такова изявление има доказателства и факти. Иначе нищо не може да се направи. Винаги съм бил против, етническа, антибългарска партия за заема позиции във властта.
BG-TR дай доказателства, че това не е вярно и тогава тичкай да защитаваш кумира си.....
Костов .......
26 Март 2004 22:17
da mu dadat pistolet" SHIPKA"
26 Март 2004 22:50

Kostov znae zashto go e narekal "Prokljatieto za Bulgaria".
Za Kostov!!!
26 Март 2004 22:51
Абе тоя BG_TИR ли е кво е, май е рязан турски ТИР.
А те както знаем, са най-голямата заплаха по нашите пътища
Терористи на 10 колела

============================
Простотията не ходи по гората...
Heavy Metal (is the law)

Редактирано от - Lary на 26/3/2004 г/ 22:56:51

26 Март 2004 23:05
Ахмед Доган е един заслижил политик. Има пронос за етническия мир в България.
Съседите да взвмат пример от Доган и ДПС.
Lary като не ходиш по гората, по форуми ли ходиш?
26 Март 2004 23:16
Ei tova e koeto nai-mnogo me vazmushtava u nashenskite politici. 15 godini kopeletata ot SDS-to celuvaha raka na Dogan i se praviha na nechuli-nevideli za vsichkite mu igri, sega se setiha che e terorist.

26 Март 2004 23:19
Абе вие не сте у ред - тези дето вдигате палците. Знаете ли как би изглеждала една такава новина публикувана извън България?
Как може да има такива идиоти, да надробят такава каша!
26 Март 2004 23:20
Е да ви кажем и на мене ми даваха нещо такова преди 30 години , и ме вкараха във ареста че не го исках ! Та трябваше да се подписвам че го приемам и.т.н ! Заеби - не е работа това медали ордени и какви ли не петолъчки ! Нали Брежнев имаше най-много от всичките и к`во стана !!!!
Отиде си съ почести но си остана мърцина ! Та нема какво толкова да се шашавите и да се плюете за нищо ! Живейте днес и сега, другото е бош лаф , ако не е Доган ке се измисли Петкан , ако не е петкан ще е Незнаещ и к`во от това ?!?!?!? НАЛИ КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ , СЪС ИЛИ БЕЗ НАС !
Няма проблем да бъдете хора стига да искате !
26 Март 2004 23:22
**********************
НЕ БЕ LARY,
"TR" Е ОТ ТРАБАНТ. ЧОВЕКА СИ Е МНОГО В РЕД И СИ ЗАЩИТАВА
КАУЗАТА. АМИ ТАКА МИСЛИ - ТАКА ПИШЕ.НЕ ПСУВА НИКОГО И НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ НАХВЪРЛЯШ С ОБИДИ. ЧОВЕЦИ СМЕ...И ТИ МОЖЕ БИ СИ ЧОВЕК, ПА МАКАР И ПОРАЗЯРЕН...И РАЗБИРАЩ ОТ КОМПЮТРИ...
********
КОЛКОТО ЗА ДОГАН, В ЕДИН МОЙ ПОСТИНГ ОТ ТЕЗИ ДНИ БЯХ ПРЕДЛОЖИЛ ДА МУ СЕ ДАДЕ ОРДЕН "ДЕЛИОРМАН С ПИСКЮЛИ". И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ "СТАРА ПЛАНИНА" МОЖЕ ДА СЕ ДАВА САМО НА ЗАСЛУЖИЛИ ПОНЕ "СРЕДНА ГОРА", АМА НА! ТЕ И НА ДИПЛОМАТИ ЗА ЕДИН ПРОСТ ПРЕСТОЙ, ВИНАГИ СЪПРОВОДЕН С РЕДОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ, А ПОНЯКОГА И ПОЛИТИЧЕСКИ ШПИОНАЖ ПАК ДАВАТ ОРДЕНИ.
26 Март 2004 23:57
Както казва Еl Barbudo, Ахмед Доган преди няколко години откри тържествено чешма посветена на "борците за свобода" които взривиха вагона за майки с деца!!! Ами браво на тия терористи!!! така и трябва - нека насърчаваме тероризма, нали, BG_TR - или нека те наречем с истинското ти име Сейхан Караахмет. защо се чувстваш задължен да защитаваш терористи ако си етнически турчин? не разбирам - и аз съм български турчин, обаче НЕ ПОНАСЯМ ТЕРОРИЗМА!
27 Март 2004 00:10
Стенли , а кой ги научи да бъдат терористи ?????? Може би не знаеш
1925 как изгърмя "Света Неделя" ????? Или ще ми кажеш че това са комунисти ?? Съгласен но ако не го бяха направили комунистите сигурно нямаше на никой да му дойде на идея тази работа за тероризъм ! И като обвиняваш в нещо започвай от корена , МОЛЯ ! Не ми пука че се турчин или циганин или каквото щеш - не мешай истината със това което на ТЕБЕ ти отърва ще патиш !!!!!
27 Март 2004 00:12
Samoto syzdavane na DPS beshe nezakono i nekonstitucionno kato etnicheska partia. Tova beshe napraveno ot Kiriak Stefchov tip bulgari i edni ot malkoto obravovani bg turci. Tova beshe kato da lovish riba v mytna voda, dosta sharani i lesno se loviat. Situaciata e : grymnal s te v cheloto ama ne sym ucelil , moja li da vsema nagrada che sym ti spasil jivota?

Ta DPC razdeli bulratite na dve che sega lidera i shte vseme nagrada che ne sa se iztrepali.

Ironman
27 Март 2004 00:23
ДОГАН МАЙ СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ 6ТЕ БЪДЕ НЕДОЛЮБВАН ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И КАРИЕРАТА МУ 6ТЕ СВЪР6И! ОТНОСНО ТЕМАТА ЗА ОРДЕНА - ТЕ НА АРАФАТ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР МУ ПРИСЪДИХА, СВЕТЪТ СЕ ОБЪРНА!!!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
27 Март 2004 00:46
...
Сега па тая дума 'ВНЕЗАПНО" почна внезапно да ме гложди.......
27 Март 2004 01:00
" ТЕРОРИСТ" ли е Ахмед Доган или не?!?
ЗАВИСИ от това: кой пита?!?
И ОТ ТОВА: кой какво разбира под "Тероризъм" !!!
А "терористи" ли са днес иракчаните, които убиват войници на държавите-ОКУПАТОРИ на Ирак ?!? А "терорист" ли е израелецът-убиец на шейх Ясин?!?
Апропо, САЩ гласуваха ВЕТО на резолюцията на СС на ООН , която обявява това убийство за "терористичен акт" ! 11 членове на СС на ООН са гласували "ЗА", 3 членове са гласували "ВЪЗАЪРЖАЛ СЕ" /Великобритания, Германия и Румъния/, 1 член /САЩ/ е гласувал "ПРОТИВ" !!!
Докато НЕ се приеме ОБЩОПРИЕТО понятие за "Тероризъм"- с това понятие ще има винаги ПРОБЛЕМИ! Но скоро НЯМА да се приеме- никой /НЯКОЙ!/ НЯМА интерес да се приеме!
27 Март 2004 01:00
На беге ТИРа нямам какво повече да му кажа.

Не бе, тупиталсте, аз просто живея в таков регион - имаме и "турци", с които си се разбираме прекрасно без за това заслуга да има добричкото цигане Доган (хем доносник на ДС, хем терорист). По-точно въпреки простотиите му. Знаеш ли колко го плюят точно турците тук? А знаеш ли защо после пак повечето гласуват за него? Щото са ги наплашили - ахаа!... видите ли гласувайте за нас, щото няма кой да ви защити, 'ку не сме ний, пак възродителен ви чака... и пр. елементарни зарибявки.

Стенли, дали не те познавам случайно?...


============================
Простотията не ходи по гората...
Heavy Metal (is the law)
27 Март 2004 01:10
Терорист е, майка, защото е участвал и/или подпомагал бомбите по гарите и влаковете през 80те год.; защото той и такива като него разпалиха етническо напрежение по същото време, заради което станаха патакламите по възродителния процес; защото откри паметна плоча на ДОКАЗАНИ И ОСЪДЕНИ ТЕРОРИСТИ.
Това не стига ли???
И каква кауза или мнение ми защитава турския ТИР при това положение? Не виждате ли, че е влязъл само за да пише по темите за Доган и Костофф? плювалник на лозунги някъф...

Слезте малко на земята от столичния Ви Олимп, бе хора, не се занимавайте с врели-неклипели, празни приказки и измислени каузи, как да ви го обясня?!?


============================
Простотията не ходи по гората...
Heavy Metal (is the law)

Редактирано от - Lary на 27/3/2004 г/ 01:19:57

27 Март 2004 01:20
Ордените са за да се раздават на заслужилите ги според раздавача. А Доган заслуги има пред вси с които по съвместителство управлява електората си към... гроба! Колко герои на социализЪма строиха комунизЪма и докъде я докараха?!
27 Март 2004 01:26
Здрасти Гурбет Гюро - така е но да се разбере е трудно !
Мейла нали не си го променил , да ти пусна нещо да видиш ! И едно студено коктейлче нема да ти навреди на това топло време !?!?
27 Март 2004 01:27
Пардю дигна палката и целия оркестър си изпотроши краката. Като им знам мотивите и на едните и на другите им казвам майната ви. Ще дойде и друго време...
27 Март 2004 01:35
nqmam dumi
27 Март 2004 01:41
proba
27 Март 2004 01:41
Митко Милев грешиш с преценките си относно мен.Никъде и никога не съм защитавал тероризма под каквато и да му е форма.Съжелявам , че така мислиш, но всичко опира до характер.

#include<stdio.h>
void prtFun()
{ printf("leka nost"; }

int main(void)
{ prtFun;
return 0;
}
27 Март 2004 01:56
Кой е тоя Милев, дайте го насам
както и да е (за каузите и идеите спомена Тупиталиста)
Лека


============================
Простотията не ходи по гората...
Heavy Metal (is the law)
27 Март 2004 01:57
Бг - Тр никой не го интересува кой как се казва ! Запомни това че ще хапнеш дръвцето !
Ще си навъдиш много - няма да кажа не съм предател !
Умната момченце , газиш във вода която не познаваш ! Предупреждение !

27 Март 2004 02:00
Димитър Митев , не Милев.
27 Март 2004 02:05
Tipichno po SDS-arski, pochvat s edno, v sluchaya Dogan i stigat do antikomunizma (BSP-to e vinovno), zabraviyat se obache delata na vsichkoto SDS-ar, che i NDSV-ar tolerirali i prodalzhavashti da tolerirat Dogan i cialata DPS-arska banda.
27 Март 2004 02:07
"Абе" господин "антибиотик" хубави постинги правиш, защо не си смениш псевдонима с едно българско име, не е нужно да е твоето.
27 Март 2004 04:06
Доган си заслужава ордена.
Дали е бил доносник или не, не е ясно. Но знам, че той беше в Старозагорския затвор, по времето когато много от днешните седесари просто се чудеха как да напишат донос срещу шефа си. Докато едни ала Коритаров са го правели само за ублаги и кариера, на какво Доган е бил подложен там, как е станал сътрудник (ако е станал), може всеки да си представи. Той засега наистина е най-умерения лидер на турците, който имаме.
ПП смятам, че е редно паметника на хората, взривили гара Буново, да бъде срутен и то с благословията на Доган.

Редактирано от - volog на 27/3/2004 г/ 04:12:31

27 Март 2004 05:27
Гаргите пак са тук и пак техното си знаят-нищо, че с ордена или без него, Доган е доказал как се прави политика.Другите"велики"политици или рани лижат, скатани в бърлоги или се репчат на фоторепортери...Разбирам болката на бабаитите във форума, но единственото, което могат да направят в момента е да не гледат награждаването на Доган.Или да продължат със злобеенето...
А на Доган да му е честит рожденният ден.
27 Март 2004 05:35
Понякога СДС и ОДС имат много правилни мнения...
27 Март 2004 05:47
Majete koito byaha exekutirani zaradi bombite po vlakovete byaha sas nedokazana vina i komunistite si izmiha race si sas tyah.Prochetete Arhiva na MVR.Nyama dokazani teroristi ot BG turcite v Balgariya. That is it.
27 Март 2004 06:16
Баи Хасане нищо лично ама Доган знае как се прави политика само в БГ защото там политиката си се води по БГ правила.Постоянното извъртане, липса на ясни позиции абсолютно нехаиство за интересите на електората това не са качества на един модерен политик за какъвто се представя Меди.Доколкото знам тои никога не се е казвал и Ахмед.А и да се казва че не е заигравал с етническата карта председател на чисто етническа партия .... no comment.
27 Март 2004 07:36
Е6, нищо лично, но така и не мога да разбера защо ти и такива като Светлото пишете за България като БГ и защо винаги в трето лице.Прав си, че Доган прави политика в България, а не в Антарктида например.А дали се казва Меди, дали е татаро-циганче и дали е бил част от ДС-това е проблем на караджейки и орлинчета.Ние все още не сме се разбързали да си изядем героите.
Остани със здраве!
27 Март 2004 07:45
Какво тук значи някъв си Орден.
И като му го дадат какво ще се промени - нищо.
Може би, ще се обезцени ОРДЕНА - чудо голоямо.
От 45 + 14 год. всичко в Б-я се обезценява.
Дай Боже отново (някога) да започне да се оценява отново нашето загубено в миналото национално достойнство и добродетели.
Боклуци като Доган винаги ще има.
По-продажен и вреден "политик" от него няма в най-новата (14г) история,
Може би за това и благодрение на патриалхалната сляпа доверчивост на турците в Б-я, Доган е все още фактор.
Но не за дълго, всички т.н. политически формации започнаха да преоценяват бъдещото си отношение към ДПС-Доган.
27 Март 2004 08:06
Дъртото магаре си е дърто-успял е да надраска цели двадесетина реда, без веднъж да напише БЪЛГАРИЯ.А като видях, че "благодрение на патриалхалната"ми доверчивост Доган е бил все още фактор, се просълзих от умиление.
Сега разбирам защо магаретата ги викат по сватби.
27 Март 2004 08:22
Параграфе,

А какво ще кажеш за това:

САЩ ще настояват за разширяване на присъствието на НАТО в Афганистан, Близкия изток и Ирак

26 Март 2004

Това обяви американският постоянен представител в НАТО Никълъс Бърнс. Според него именно това ще са приоритетните задачи и на седемте нови членки на Алианса, сред които и България.


А за Доган, той е всичко - и терорист, и затворник, и сътрудник, и много добър политик. Няма защо да се отрича някое от лицата му. Нека да си живее, и ордена да си получи. Важното е да няма повече етнически партии в България.
27 Март 2004 08:52
Доган е политикът, който през последните 15 години е незменно на политическата сцена. Колко минаха и заминаха, той все е на върха. С него се съобразяват. И докато той ръководи ДПС, в България ще има мир и любов между человеците. Защо да не получи българско отличие за юбилея си ?!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД