:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Жестикулации

Митотворци и комплексари

По време на Прехода масовата психика напомня за масово душевно заболяване. И в известен смисъл болест има: това е преходно, нетрайно състояние.

Сега, в края на прехода, можем по-внимателно да разгледаме

поотминаващата картина. Но колко е различна тя в двете си части - "червената" и "синята".



Синьото митотвори.



"Синият човек" (по време на Прехода)

е в плен на едно противоречие: той е принуден да удържа в главата си един абсурд. Най-кратко този абсурд може да се опише така: "Стана хубаво след 10-и. Но стана лошо".

И масовата синя психика ражда образ след образ, за да удържи неудържимото. Затова там наблюдаваме мит след мит: Мит за Комуниста. Мит за Ченгето. Мит за Коварната Русия....

В основата на "червеното съзнание" лежи съвсем друго и много по-различно противоречие. Абсурдът, който по време на Прехода обитава главите на тези хора, звучи по следния начин: "Беше хубаво (преди 10-и). Но стана лошо".

Може това да не изглежда като пряко противоречие, но е: как, дявол да го вземе, ако нещо е било наистина хубаво, ще стане изведнъж лошо!?

Затова "червеното" съзнание развива по-особена активност. Първо неговото митотворчество е обърнато назад, към миналото. То търси да намери някаква причина за рухването на социализма. Но - нота бене! - тази причина не се търси в реалния социализъм, понеже той е само хубав.

Обратно на това,



реалният социализъм се идеализира,



описва се в спомените като земен рай. Стига се дотам, че сегашните описания на социализма страшно приличат на онова, което навремето се чакаше от "комунизма" .

А въпросните причини за рухването се адресират към една или няколко групи хора, които се оказват същински дяволи.

Първи в списъка тук са Горбачов и компания, ненавижданите перестройчици. Те са, които продават на ЦРУ, Рейгън и Буш земния рай - срещу жалки сребърници, вероятно в Швейцария.

Втори в списъка са самите американци, САЩ. Те, за да ни вземат пазарите, за да не продаваме стоките на изключителната си индустрия, за да разделят България на три (понеже ги е страх, че сме големи, вероятно) - разрушават земния рай.

Трети в списъка са евреите (както са винаги във всички възможни подобни списъци).

Има и други, но и тези стигат.

Но посочените митове обитават главите на малцина в "червеното пространство". Повечето леви живеят не толкова в мит, колкото в комплекс.



"Беше хубаво, но стана лошо"



поражда една парализа на мисълта, една неспособност да се отговори на въпроса "Защо падна социализмът", който в хода на събитията се слива с въпрос-мутация: "Защо падаме от власт, когато на два пъти хората демократично ни я дават".

"Социализмът", реалният социализъм, следователно е една неизлекувана травма в червеното съзнание, извор на комплексираност.

Но освен извор на комплекс, травмата е причина за

нещо още по-неприятно.

"Червеният" човек от Прехода не може правилно да види главния въпрос пред БСП, пред Левицата. Поради казаната особеност този въпрос му се привижда като въпрос за властта. А всъщност това е въпросът за изолацията,



за излизането от изолация.



Не само редовият пленник на "червеното преходно масово

съзнание", но и по-голямата част от лидерите на БСП не осъзнават, че тази партия може да набере и 80 процента от гласовете и пак да остане в изолация!

Че въпросът за съюзниците е по-важен от въпроса за собствения размер. Че да участваш във властта е по-добрият вариант от това да я държиш.

Не ми се влиза в ролята на лош пророк. Но струва ми се, че г-н Първанов беше първият, който правилно постави казания главен въпрос (за съюзника) и спечели удивителен резултат: с подкрепата на гласовете на партиите на г-н Доган и отчасти на г-н Бонев той стана президент. Сегашното ръководство като че ли засвирва старата песен: да вземем властта - съюзници ще се намерят.

Какви симптоми виждам. Ами - охлаждането на отношенията с ДПС. Ами - участието на високо равнище в историята с имотите на г-н Сакскобургготски. Ами - вотът на недоверие, построен така, сякаш управлява СДС, а не НДСВ.

Ум царува, ум робува, ум патки пасе.





Други текстове от същия автор: http://www.raichev.org
155
1028
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
155
 Видими 
26 Март 2004 22:17
"Че да участваш във властта е по-добрият вариант от това да я държиш."
Г-н Райчев, кой е казал, че социалистите искат да вземат властта от НДСВ?Има ли някой/и най-вече БСП/, който да е гледал сериозно на вота за недоверие?Да събаряш правителство в което участваш, е все едно да дърпаш килимче върху което си седнал.До изборите има време, до тогава ще се намерят и ортаци за баницата.
26 Март 2004 22:21
Райчев
Обаче след малко ще те нагазят червените ескадрони
26 Март 2004 22:23
С приятели като г-н Доган, г-н Райчев, не Ви трябват врагове (прекалено учтиво го казах, май )
.
Много плитко, даже не е и достатъчно дихотомно (само плах, макар и добър опит за синьото митотворство - стана добре, ама стана зле!). Ами къде останаха жълтите, бедните и просто гражданите (за последните имам известни подозрения, че отдавна са в Мангатън )
26 Март 2004 22:23
И тука Пъпеш се подвизава...
26 Март 2004 22:30
Движението на Райчев по низходяща линия продължава. И сега той си е запълнил колонката съвсем набързо и небрежно. В особено тежки случаи като сегашния той започва да пише а ла Виктор Шкловски, почти всяко изречение е на нов ред, та дано някак запълни отреденото му пространство със знаци и да вметне накрая три реда коментар по актуални събития. С една дума - халтура.
Самият Райчев е митотворец и комплексар. Един от най-ревностните строители и крепители например на мита за прехода (вече изписван тук "Прехода" - за по-голяма убедителност, вероятно), който в този форум беше многократно развенчаван и едва ли са останали повече от двама-трима да му вярват. А е комплексар, защото отдавна е престанал да бъде учен (миналия път това ясно се видя) и предишните му колеги с основание не го смятат за част от тяхната гилдия, но и в новата социална група, към която се е примъкнал, той не е постигнал някакво завидно или стабилно положение, все е под напрежение как ще се развие конюнктурата и дали той ще се впише в нея като необходим обслужващ агент и ще си получава полагаемите му се огризки от трапезата на притежаващите реалната власт и богатство.
26 Март 2004 22:31
Ум царува, ум робува, ум патки пасе, БСП в кочината лайна мете. Основната причина за това което г–н Райчев митовсва в статията е само една –
в България след преврата на комунистическите главорези през 1945 год и до днешно време няма партия която да има икономическа и идеологическа база
сред народа /избирателите/. Дори силово монолитната чисто клиентелска партия БКП преди 10.11.89 не е имала такава база и реално е била партия на шепа неграмотни главорези и предатели на България със силово натрапвана попска идеология за измислен рай – наречен светло бъдеще. Партиите в България могат образно да се представят като футболни отбори от А и Б група, с по големи или по малки тълпи запалянковци, които имат едно единствено желание да са първи /т.е. на власт/ и не си задават въпроса за какво им е нужно това. Идеологията е една и съща за всички партии, но едните викат само Левски /десни/, а другите само ЦСКА/леви/ или
Славия /жълти/ и т.н. докато се изредят и провинциалните отбори /ДПС, БЗНС
ВМРО .../ с по малко, но компенсирано със силно врещене и диалект, привърженици.
26 Март 2004 22:47
Какви симптоми виждам. Ами - охлаждането на отношенията с ДПС. Ами - участието на високо равнище в историята с имотите на г-н Сакскобургготски. Ами - вотът на недоверие, построен така, сякаш управлява СДС, а не НДСВ.


Това са наистина много показателни симптоми. Показателни за това, че А. райчев е много далеч от каквато и да било лява идея.

Защото една лява партия не може и не трябва да поддържа добри отношения с една откровено меркантилан, полумафиотска сруктура, оглавявана от агенти на две или повече тайни служби.

Защото една лява партия не може да не се противопостави на реституция, извършена в полза на един бивш монарх, която реституция е, на всичкото отгоре, законна само ако е законна монархията, . А България е Република, все пак.

Защото една лява партия иска вот на недоверия за дясна, антисоцилана политика, независимо дали тази политика е въведена от сегашноо правителство или е наследена от предишното.

С тази си публикация А. райчев дефинира доста ясно двете позиции, между които се мята БСП - тази на лявата идеология и тази на прагматизам и меркантилизма. Ако БСП отстоява идеологията си, тя наистина може и да не успее да стане управляваща партия.

А за хора като райчев, за онези, които на времето бяха удачно дефинирани като "червените мобифони", идеологията е без значение. Важна е властта.
26 Март 2004 22:52
"Мит за Ченгето. Мит за Коварната Русия....
Грешно, Райчев, грешно. Не знам дали без да искаш (ограничен мироглед) или нарочно (стремеж за манипулация). И ченгетата са факт (много нездравословен при това - само един пример - Доган) и коварството на Русия е факт (само два примера - Русия обявява война на Турция след като последната вече е дала автономия на българите, Русия обявява война на България след като вече България е обявила война на Германия). След като заменяш така леко фактите с митове останалото е безмислено да се чете. Източникът (сиреч - ти, Райчев) е неблaгонадежден. Направо подвеждащ.

Редактирано от - Simeon V. на 27/3/2004 г/ 02:09:06

26 Март 2004 22:55
Това Райчев го пише за трети път през последните години. Еврейската конспирация не е никакъв мит, а жива реалност. Евреите от Запада преди 90 г. всестранно подпомогнаха евреите в Русия да разрушат страната и да избият милиони нейни граждани. После евреите около Горбачов се договориха с евреите в САЩ да унищожат СССР и социализма. Още 33 пъти да повтори твърдението си за Имита", пак няма да се промени безпорния факт.
БСП не е българска партия, защото я управляват евреи. Или ще е Карлович, или ще Пирински, или ще сер гей. Колкото повече проценти взима на избори, толкова повече еврейска политика ще произвежда във вреда на България.
Манипулация
26 Март 2004 22:57
”Сега, в края на прехода, можем по-внимателно да разгледаме…”

*
Сега, в (НЕ)края на (НЕ)прехода, Райчеф не знае Андрей ли е, или (НЕ)Райчев – но най-убаво е да публикува статиите си на китайски(china), защото тогава ще се изпълнят със смисъл и ще се потвърди приказката:
.
”Така го обясних, че и на мене ми стана ясно”

26 Март 2004 22:58
Страхотно умен този г-н Райчев.
Висока класа.
Господин Райчев сега ще го облайват и синички и червенички.
Както пинчерчета кралски дог.
Никому не е приятно така да шляпнеш по голото дупе, което си е въобразил, че добре е прикрил.
26 Март 2004 23:04
Сиби, долавям пролетно, похотливо настроение у тебе -
е.. това е естествено
26 Март 2004 23:05
А Сиби носа ми е червен ама нема да го лаем Райчев защото още не съм го чел ?!?!
26 Март 2004 23:13
Сибила е тъпа *****.
26 Март 2004 23:17
Иде я
Няма шега, няма измама.
Поздравявам ви с волнодумеца Кирил Христов - всички вас, а и разбира се - г-н Райчев.



ХЕЙ, ПРОЛЕТ ИДЕ!

Хей, пролет иде! Дигат се мъглите.
Къде ги вихри влачат, дявол знай.
Дерат се ризите на планините —
хей, пролет иде в наший роден край!



Кокичето отдавна се подаде:
предвестникът на пролетта не трай
за нея друго цвете да обади.
Хей, пролет иде в наший роден край!



Хей, пролет иде! Сепна се хъшлака
и викна сетей път: "Кръчмарю, дай!
Налей, обеснико, дружина чака!..." —
Хей, пролет иде в наший роден край!

26 Март 2004 23:20
Па и Шошев Пошев даже, в интернет кафето му, откакто му достъпа спреха - немил-недраг ходи.
26 Март 2004 23:27
Абсурдите не са глупости
Това ме учиха едно време професорите по история на философията
Отдавна
Абсурдът изобщо не е нещо, което ти пречи, примерно да запалиш колата
На "сините" им е било лошо преди 10 и сега пак. Така е. Ама не е за всички
На "червените" им ебило добре преди 10, а сега е лошо. Пак не за всички
Това е положението - почти соцреализъм-има хора на които им е лошо независимо дали е било добре преди или не.
Имат право хората да търсят изворите на тази продължителна злина
Където могат, там търсят
И намират
Не че започват да живеят добре, но са спокойни, знаят виновника
Съвсем е проста работа - всеки американски социален психолог ще каже, че е нормална, дори
И къде е абсурда?
Че има хора, които въпреки всичко днес живеят добре?
Или пък, че живущите по-добре, са живеели по-зле преди?
Та още Оноре дьо Балзак без да знае за соцреализъм освети този проблем правилно
Има съдба, има характери и обстоятелства
Е, малък детайл не е имало политически сили. Но е имало роковые
Нали - рокендрола беше млад
26 Март 2004 23:28
Удари му един шамар , какво му цепиш басма !
26 Март 2004 23:29
Г-н Райчев,
За срам и позор на вестникарския екип, лицето Администратор на форума към този вестник си позволи еднолично да лиши от право на участие двама редовни и в сравнение с мнозинството останали участници - коректни форумци - наши колеги.
Целта на спирането беше решаване на личните проблеми на Администратора, ескалирали след неумелите му опити да се осъществи като цензор и събеседник едновременно, при което демонстрира неустойчиви и несиметрични критерии за оценка.
В борбата му за самоналагане не бяхме лишени и от откровени заплахи за разправа на база личната собственост на Администратора върху форума.
Поради определено неуспоредните политически схващания на двамата санкционирани с определено едностранчивите такива на някой от вашия екип, се създава, надявам се погрешно, впечатление за рецидиви от миналото, от които всички ние, около края на прехода както Вие твърдите, следва да сме се отърсили.
Апелирам към Вас , като личност ежеседмично жестикулираща в посока отиващото си и претенции за светъл взор впит в сияйното настояще.
Измийте тия "следи от теглото", г-н Рачев, че да Ви повярвам, че не Ви спъват в жестикулациите.

С уважение
Ваш Мърморан

Редактирано от - Мърморан на 26/3/2004 г/ 23:38:42

26 Март 2004 23:30
Както вече казах, Сибила е тъпа *****. Тук, апропо, в USA, нямаме Интернет кафета--копмютрите ни са вкъщи. Да не сме такива мърлячи като Сибила, която, вече всички знаем, е тъпа *****.
26 Март 2004 23:32
Минаващ имаш цяла бутилка нещо Френско за това което си написал във постинга !
26 Март 2004 23:34
Сиби този Пошъл тошев , няма значение - значи е ненужно ! О.К
26 Март 2004 23:35
Ще ви спрат, и още как.Има да се маскирате на Пошъл и Мърморанка!
Дреме му на ходжата, че на на Асан заека се скубел.
26 Март 2004 23:41
Незнайко
Да си жив и здрав
И отг мен имаш нещо, достъпно тук за душата
А на здраве!
26 Март 2004 23:46
Българите разбраха , че никой не мисли за тях.
Нито политици, нито партии нито движения.....
В самосъзнанието им настъпиха пластични промени...
Младите са откъснати от корените си и не знаят кои са....
Само Духовността и нов български Ренесанс-Възраждане могат да
променят загиващата Българска душа....
Но за това са нужни Апостоли като Матей Миткалото
като Паисий като Възрожденците
Де ги?
Църквите пустеят, ресторантите се пукат по шевовете....
И докъде ще я докарате г-не Райчев...впрочем на вас едва ли ви пука....
Що не призовете хората да подирят истината в Храма, а не
пред отрупаната маса с ядене или пред шоуто на плевенския хитрец.....
замислете се хора...докато не е станало късно....
26 Март 2004 23:49
Абсурдите не са глупости


Абсурдът е метод от класическата логика. А МЕТОД е нещо
приложено най-малко 3 пъти. В БГ метода на абсурда се прилага
най-упорито последните 5230 дни(от края на 1989). Такъв АБСУРДЕН
метод няма записан в книгата на Гинес.
или
Същото като съобщението на радио Ереван(не радио манхатън): "науката не е установила мъж да забременее но ОПИТИТЕ в Турция продължават"
26 Март 2004 23:56
Попе - жив и здрав бъди за хубавите слова. )) Не ни трябва (не)преход за който един човешки живот не стига! Време е да си върнем брашното, заедно с триците.
27 Март 2004 00:04
Г-н проф.Поповски, много сте прав! Но защо сте го написали като заклинание?Защо от трето лице?Звучи шаблонно...
27 Март 2004 00:15
I dobre da upravliava saxa -sled edna godina ste ima izbori ! a toi upravliava zle ! Po-tocno ne upravliava a go nosi inerciata ! Ta BSP ste ne ste ste speceli izborite ! Lubiteli na statukvoto koato G-n Raicev ste triabva da se swobraziat sws srwbskia variant ! V protiven slucai -nov Videnov den -ama niama koi da vrwcva mandata !
Kwm kazanorto ot Percemliev ne moze mnogo da se dobavi -samo Manhatanci ste cikat -Lustracia !bDa ama ne Centwra dwrpa koncite !
Tragediata e ce zaristite niamat potencial da izpwlniat poetite sws zatvorenite glav angazimenti kwm EU -ste se swsyavi pravitelstvo ot experti nacelo sws Sofianski i Indzova -goliam smiah ste padne -prez 2017-ta ste dpostignem razcveta na Soc BG ot 1989-ta no dwlga ste e osa6e po-goliam a ot T Ziovkova BG ste sa ostanali samo kostite oglozgani -prosto edin 20 godishen prehod to the blue!
a doitoigava EU moze i da ia niamna -vsiako zlo za dobro -Zdravei Zadunaiskii kibuk !
27 Март 2004 00:25
Ето НЕЩО в първо лице – единствено число

Пролет моя, моя бяла пролет,
още неживяна, непразнувана,
само в зрачни сънища сънувана,
как минуваш ниско над тополите,
но не спираш тука своя полет

(специално за Сиби)
~o~
А за режисьор-тъпаците на (не)прехода:
IT’S TIME TO SAY GOOD BYE
27 Март 2004 00:32
Не разбирам защо г-н Райчев прави такива реверанси на царя и Доган.
Не за първи път.


Минавам оттук , .


27 Март 2004 00:41
Къф бивш Райчев пак им е на Големите Бели... напреки през Манхатъна?!? Нали до ГАЗПРОМ /Москва/ щяха да пишат
27 Март 2004 01:11
Съжалявам че ще съм аз първия който ще оповести със най-дълбоки съболезнования към всички които са най-ближни на нашия гигант на науката
АЕЦ Козлодуй че той ще умре със предизвестията на МС Костов Михайлова 1999, и въпреки непосилната борба на всички санитари доктори царе и ред други спринцовки , успяхме да го запазиме до влизането ни във ЕС !
Ура другари , това е царското отмъщение към набрежността и невежеството !
Значи АЕЦА ще се затвори когато влезем във ЕС не преди това !
Заслужава да се пие , и поздравления за това правителство което успя да оправи положението !
27 Март 2004 01:13
Нещо не забелязвам реверанси баш към царя, а и към Доган ...
Но може да е защото не мога да се съсредоточа - Райчев се е посхванал и не жестикулира достатъчно изразително и е скучно ... и въз тъпо - не много, но все пак...
27 Март 2004 01:21
Странен и нещастен опит да се следва лигиката на развитие на БКП. Г-н Райчев, не разбирате или не искате да разберете, защото ви е изгодно, че комунистическа партия, по идеология е враг на капитализма, и че всеки опит да се обоснове власт на комунисти в държавата, която прави преход към капитализъм е ГЛУПОСТ. Ако не сте чел нещо от Маркс и Ленин, по въпроса "комунизма - гробокопач на капитализма" ми прочете. Не пишете глупости по изданията..... ...
Зная че е за хонорара........
СЕГА защо пускате тия глупости........
27 Март 2004 01:22
Андрейката, седи, седи и току на магарето "Чуш!" викне!...
Не била загадката в сините, (те си разбиха рояка с това роене до всяка оса Партия), а в червените. Те и 80% (какъв сън-мираж само, а?!) да спечелят пак ще са едно голо червено знаме плющящо на вятъра на равноправието... ...Равни права да сме ограбвани и омаскарявани от де се зададе някой - я Луканофф, я ФД, я Божкофф, я Царя... Равноправие с румънците и турците да сме черноработниците на Европа. Затова се унищожиха образованието, здравеопазването и селското ни стопанство... Останаха ни обезкеремедените и порутени краварници, опосканите поликлиники и сеещите тъпота у децата ни училища!...
Пък Андрейката се загрижил за съюзника на БСП. Нам не съюзник на тези мушмороци трябва ни, а реална възможност да изринеме тези самовлюбени престъпници делили си 15 години управата на България - червени, сини, сиви, жълти и всякакви там издънки на идеята на Прехода - яловата овца в моята кошара, останалите вълци ги яли!
27 Март 2004 01:37
Всеки е с правото си
да Жестикулира,
да Митотворства
и се Комплексира
след консумация на 3-4 юзчета.
27 Март 2004 01:38
Пошлият тошев е умен. Пошъл, принтирай си това и си го закачи на стената, защото за пръв и последен път в живота си чуваш такъв абсурд за бедната си личност.
27 Март 2004 01:47
Е нема какво да си кривя душата , на доста форумци не им отърва истината !
Но какво от това , живота продължава и то толкова бързо че си нямате и на идея другари и другарки ! Пропуснахте си времето за качването на влака и никой не ви е виновен ! Имаше закъснение от 15 години да бяхте пожелали да хванете влака , но вие не пожелахте ! СОРИ - влака тръгна и без вас !
Виновни има и сте вие , народа (влака)ви търпя достатъчно !

27 Март 2004 01:47
Абе след 3-4 юзчета, андрюхата ще обяви Свършека на света. Все таки ? грама е 1 юз(едно юзче) ??
27 Март 2004 01:55
Има ли някой да намекне на yerihon, че ако няма какво да каже или не знае как, по-добре е да не поства нищо във форума?
27 Март 2004 02:02
АБЕ, "страхотно умни" тези, дето са се досетили, че СЕГА г-н Райчев ще бъде "облай/н/ван" ОТВСЯКЪДЕ- и от "леви"/отляво/ и от "десни"/отдясно/ ?!?
Ми то, все едно да познаеш, че утре Слънцето пак ще изгрее?!?...
Райчев , вместо да търси /и да НЕ намира!/"ОБЕКТИВНИТЕ" причини за "рухването" на Комунизма / в държавите от Източна Европа/, да беше потърсил и намерил/те са си там!?/ ОБЕКТИВНИТЕ причини за НЕрухването на Комунизма в Китай и Виетнам !!! Ако беше го направил, щеше НЕМИНУЕМО/отнася се за средноинтелигентни хора!/ да стигне до извода, че: За рухването на Комунизма в Европа са виновни НЕ "комунистите", а "НЕкомунистите" !!! Комунизмът в Източна Европа НЕ е рухвал- той беше ДЕМОНТИРАН ! "Демонтаторите" бяха тези, които си бяха пожелали да престанат да бъдат "комунисти", а да станат "капиталисти"- а г-н Андрей Райчев е ЕДИН ОТ ТЯХ !!! ! И станаха- с помощта на цял един Народ и на цял един "Преход" !!!
/О/СТАНАЛОТО е ПОДРОБНОСТИ !!! И "тинтири-минтирита" Райчевски!!!

Редактирано от - paragraph39 на 27/3/2004 г/ 02:05:19

27 Март 2004 02:03
Гурбет Гюро - ,

много точно! Макар, че дъгоцветните мошеници, по-точно тяхните форумни клакьори, ще те емната на пусия! Колкото до г-ну Райчеву, добре комбинирано, но диалектиката липсва - май оценката по диамат не е била много добра?

27 Март 2004 02:10
"...Значи АЕЦА ще се затвори когато влезем във ЕС не преди това !
Заслужава да се пие , и поздравления за това правителство което успя да оправи положението "...
.......................................
NEZNAESHT,
Това е постижение НЕ на българското Правителство, а на българският Парламент! Именно Парламентът беше приел такова решение/почти единодушно- а, значи , и с гласовете на БСП !/, а Правителството подписа за друго- при затварянето на Глава "Енергетика" !!!
Т.е., сегашното "постижение" НЕ е на Правителството на НДСВ-ДПС, а ВЪПРЕКИ Правителството на НДСВ-ДПС !!!

Редактирано от - paragraph39 на 27/3/2004 г/ 02:12:20

27 Март 2004 02:23
Манхатънските уригвания ногу сполучливо допълват райчевия матрял. Другояче, горепосочения комплекс се нарича ПЪЛНА СКРЪБ.
27 Март 2004 02:24
Параграфе не се прави на луд нали ме знаеш - че ще те опонирам винаги когато започнеш да кривиш нещата
Парламента избира Министерски съвет , и добре го знаеш това не са прави на УЛАФ!
Също добре знаеш какво значи Министерски съвет - ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ !
И кой му нарежда какво да прави на този МС може би Кварталния отговорник , или аврам бакалина ??
Я се събери у ръце па вземи да кажеш и нещо добро мааму ! Поне наздраве че Този парламент и този МС изтриха глупотевините на предишните !
Дори и да нещеш все тая истината си е истина !
27 Март 2004 02:34
Параграфе, нещата за Козлодуй се обърнаха след натиска на Йошка Фишер, въпреки че всичко се развиваше благоприятно. АКО, ПРИМЕРНО имахме надъхан външен министър като злощастния за нас Йошка нямаше да имаме проблеми. Но ТОВА Е - с гъзолизство дотука се стига.
27 Март 2004 02:41

Според мен, една от най-добрите дисекции на Андрюшата.
27 Март 2004 04:16
Повърхностно и посредствено. Пак. Изолираността на БСП като индиански резерват, криещ скелетите на миналото си, изисква много по сериозен анализ. Но не Райчмев е човекът, който може да го направи безпристрастно. Нали и той тайно е глозгал от кокалите на скелетите. Да си прекръсти колонката на "Перисталтики".

Редактирано от - вечерен тромпет на 27/3/2004 г/ 04:20:29

27 Март 2004 05:25
Благодаря г-н Ган(юго)Трий,
Този долен и гаден преход продължава вече 15 години.
Колко още ще продължи...не се знае.....
Но се знае , че е имало и по-дълги преходи....
Например преходи из египетската пустиня траещи 40 години.
Но едно е да те води пророк като Мойсей под волята БОЖИЯ, друго е дате водят простите и алчни български депутати, политици и прочее политическа паплач....
Бог да пази България!
***
поздрави
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД