:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Изложба

20 фотографии разказват ХХ век чрез живота на 102-годишна баба

Образът на 102-годишна жена и кратка хронология на събития, случили се през този период, са в основата на проекта "Баба - един век българска история 1902-2002". Авторката Веселина Николаева проследява живота на прабаба си паралелно с най-важните събития в българската история през XX век. Първото от тях е Горноджумайското въстание през 1902 г., а последното е среща на върха в Копенхаген през 2002 г., на която след 13-годишни усилия България договори с Европейския съюз дата за членство - 2007 г. До 11 юни проектът и книгата към него ще бъдат представени в галерия "СИБанк". С помощта на 20 фотографии Веселина Николаева смята, че е направила интересна реконструкция на един пълен с повратности човешки живот, преживял въстания, войни, режими, атентати, парични реформи, появата на метрото. По думите й изложбата и книгата, посветени на бабата, представляват любовно писмо и поклон на една правнучка към прабаба си.

Веселина работи върху този проект две години. Тя е родена през 1976 година в София. Повече от пет години живее и работи в Холандия. През 2001 г. завършва Художествената академия в Утрехт. Същата година получава и Голямата награда за дебют - стартова стипендия за една година на Фонд за изобразителни изкуства-Амстердам. Изложбата "Баба" ще бъде показана и в музея "Netherlands Foto Museum" в Ротердам.
2
934
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
22 Май 2004 18:40
Уважаема редакциа на Сега. Не мислите ли, че подобна статия е за първа страница, поне. И повод за поне още десет "с богатия снимков материал". Хората имат нужда от писания, които малко да ги валоризират! Не мислите ли, че е добре да се разреждат апокалиптичните картини и.... с малко радост и надежда ???
24 Май 2004 02:33
Da se nadqvame, che shte bwdeme izvesteni i shte ima poveche snimkov material
za razglejdane v internet.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД