:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
САМАРЯНКА

Проф. Макгонагъл приютява оцелели в атентат

снимка: "съни филмс"
Докато чакаме третата серия на "Хари Потър" - "...и затворникът от Азкабан", която е един от предизвестените хитове на лято 2004, можем да видим в съвсем друга светлина една от популярните героини в поредицата.

Английската актриса Маги Смит, позната на младата и не толкова млада публика единствено с ролята на проф. Минерва Макгонагъл във филмите за младия магьосник, всъщност е ветеранка със стотина роли в театъра и киното ("Календарни момичета", "Чай с Мусолини", "Стая с изглед"), два "Оскара" и куп други награди.

Маги Смит е централно действащо лице и в неангажиращия тв филм, премиерен за българските видеотеки - "Къщата в Умбрия". Преди да стане филм, сюжетът е бил роман, а после и британският вариант на телевизионен театър. Историята започва в италиански влак, където богата писателка на бестселъри стана жертва на терористичен атентат заедно с малко момиченце, застаряващ английски генерал и млад немец. След като оцелелите се преброяват, тя ги прибира в къщата си в Умбрия.

Лежерен и разсеян филм, чиито идилични апенински пейзажи напомнят друг един с участието на мастити англичанки - "Вълшебният април". За ролята си тук ветеранката получи "Еми", но интересни роли правят и Крис Купър ("Американски прелести") и Тимъти Спол ("Последният самурай").
1021
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД