:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РОДНИНИ ПОД ПРИКРИТИЕ

Много беден братовчед на "Кръстникът"

снимка: "съни филмс"
Мафиотските саги явно никога няма да излязат от мода, но докато наследничката на кръстника Копола - София, е завладяла киноекрана с любовния си микрошедьовър "Изгубени в превода", с продължаването на гангстерската традиция са се заели доста по-слабоизвестни и по-ограничени откъм талант режисьори.

Такъв един е Ричард Стендивън, който всъщност е англичанин и филмът му е английски, и главните герои също са от Острова, макар да акостират на американския бряг по време на Голямата депресия и да стават приближени на Ал Капоне.

Малко вероятно е да сте запомнили многото екранни превъплъщения на легендарния мафиот - аз например съм запомнила само едно, на Робърт де Ниро в "Недосегаемите" на Брайън де Палма. Този в "Момчетата на Капоне" обаче направо ще го пропуснете покрай очите си - Джулиан Литман ("Евита") е крайно неубедителен в тази роля. Върхови постижения няма и в другите, но поне героите говорят с приятни ливърпулски акценти, а за малко се появява и побелялата чернокожа звезда от 70-те Ричард Раундтрий (оригиналният Шафт, да речем).

И въпреки сравнението с "Кръстникът" от заглавието "Момчетата на Капоне" всъщност смело заема елементи и от "Разяреният бик", и от "Бандите на Ню Йорк", и от който там е намерил за добре - само че в крайна сметка е малко вероятно да заеме съзнанието ви за повече от 100 минути (колкото трае).
492
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД