:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от "Баучер" 23

Антиамериканизми

В Държавния департамент на САЩ, като влезеш в асансьора и като натиснеш копчето за шестия етаж...

Не, не мога да започна така. Първо трябва да обясня:

Не зная сега как е, но през войната на Буш-баща в Залива, когато източноевропеец се озовеше във Вашингтон, той - аз поне - възприемаше с подозрение американската доброжелателност. Когато, правейки джогинг по крайбрежната алея, налетях на дълга маса с разхладителни и цял взвод строен край нея започна да ме аплодира, аз си помислих, че ми се подиграват колко бавно тичам, а то имало столичен крос и момчетата ме насърчаваха. Кампаниите против тютюна бяха оптимистични - не как от никотина здравето ти става все по-лошо, а как, като престанеш да пушиш, то става все по-добро. Фоайето на "Дюпон плаза" преливаше от ненужни подаръчета за американските войници в Залива - от сухи сладки до зимни ръкавици. За да влезеш в Държавния департамент не беше нужно да си инициативен; те сами те канеха, за да научат нещо от теб, а ти научаваше, че не си правят шеги с теб, ако посред лято те поканят в дома си на едно питие пред разпалено огнище.

Когато видях как климатиците охлаждат хола, за да е приятна топлината, лъхаща от горящата камина, казах, че това е екологично издевателство, а те ми казаха, че съм "прегръщач на дърветата" (an environmentalist and tree-hugger). Обясниха ми, че законите се спазват, че дивата сеч е антиамериканска (wild logging is unamerican).

Дивата сеч започна после в българските уж царски гори и Горският цар ("Не бой се, детенце, мъгла е това") насърчаваше българските дечица да засаждат употребените коледни елхички. Дивата сеч е нещо по-антиамериканско от моето критикарство към българското участие в "коалицията на желаещите".

Ами поляците? Навремето примираха от смях, когато разказваха как американецът се похвалил, че може да нарече своя президент въшка и нищо няма да му направят, пък ние от соцстраните сме били отговорили, че също сме свободни да наругаем президента на САЩ и нищо няма да ни направят за това.

А онзи ден полските ултракатолици заплашиха Й. Урбан, че ще му направят нещо, дето наруга папата, който каза, че католикът не ползва презерватив, налага си въздържание и туй то.

Не зная дали Й. Урбан е все още в онази хубава стара варшавска къща, където беше главен редактор на "Не", но той, явно, си е по старому остроезичен. И като правителствен говорител беше същия - побъркваше репортерите.

А дали поляците ще избегнат грешката на някогашните американски макартисти и на сегашните чешки десняци, които репродуцираха комунистическата презумпция за виновност, публикувайки черните списъци (на агенти). Nowak била донасяла какво се мъти в (нелегалната някога) "Солидарност". Nowak е журналистката (Malgorzata Niezabitowska), която стана говорителка на първото демократично избрано правителство на Полша. Ако службите са я разработвали и са я наричали Nowak, това доказва ли, че тя е доносничела? Нали и у нас навремето така очерниха Петър Берон.

В Чехия лустраторите очерниха доста хора, като обнародваха черни списъци. В списъците е и Вацлав Хавел. Службите го били разработвали. Това доказва ли, че е бил доносник?

Аман от източноевропейските духовни деца на Дзержински и Макарти! Повече полза щеше да има от тях да се бяха върнали да садят репички в селата, от които дойдоха. Руските лустратори стигнаха чак до поетесата Ана Ахматова (1889-1966). Вярно, тя унищожи антисталинския си шедьовър "Реквием" и написа ода за Сталин, за да пуснат сина й от затвора. Отиде в Сибир, понеже Сталин се ядосал, дето спи с "английския шпионин" сър Исая Бърлин.

Сега да доразкажа какво става, като натиснеш копчето за шестия етаж в Държавния департамент. Там виждаш лавици с книги и един човек с раиран костюм и раирана риза, който се е разположил в кресло и на масичката пред себе си е разхвърлил броеве на American Journal of International Law. Той е Дейвид Шифър, професорът по международно право, когото нарекоха "посланик по военнопрестъпленията". Същият, който въведе понятието "хуманитарна интервенция".

Но - вдигна той пръст,- ако интервенцията не е одобрена от ООН, тя развързва ръцете на силния против слабия. Антиамериканско е да загърбиш механизма от спирачки и противотежести; да наказваш диктатори и да претендираш за диктаториална ненаказуемост.

Америка има два вида врагове. Враговете от първия вид искат да я взривят. Враговете от втория вид я бранят така, както я бранеше Джо Макарти. Такива са любителите на черни списъци навсякъде по света.
264
2936
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
264
 Видими 
01 Февруари 2005 21:48
Хавел бил много "разработван", но отказал да сътрудничи, дори предал буквално един свой разговор с "оперуполномочения" в една пиеса, и прекарал времето от "разработването" до 1989 г. най-вече в затвора или под пристално наблюдение - вземаха му компютъра, разтакаваха го постоянно. След 1989 Хавел застана начело на демократичните промени, Чехия прие едно от най-строгите лустрационни законодателства.
*
Ахматова била близка на А. Модиляни (била му и модел), И. Бърлин и поне двама големи руски поети (Н. Гумильов и Б. Пастернак), писала ода за Сталин, за да пусне сина й, но била тормозена и изключена от съюза на писателите в 1947 (заедно с М. Зощенко), загубила двама или трима съпрузи (Н. Гумильов, с когото била вече разведена, бил разстрелян от ЧК в 1921), синът й прекарал ни за что над десет години в ГУЛаг (етнолога Л.Н. Гумильов), а след 1956 извадила от "долгия ящик", по-точно записала на хартия, своя "Реквием", съчинен на глас по времето, когато чакала дни наред за пересилки в Бутирках и запомнен от една приятелка наизуст.
*
А Джимо не е Хавел, нито Ахматова.

Редактирано от - Чичо Фичо, на 01/2/2005 г/ 21:57:48

01 Февруари 2005 21:51
Пу, да съм първи! Димитри много чел, много видял, но само едно разбрал. Колко е лоша Америка. Но това си го знае от едно време.
01 Февруари 2005 21:56
Не е ли по ..просто да кажеш че си сбъркал, че си избързал и че трябвало е да почакаш поне 50 години преди да решиш да кажеш това, което си казал в писмен вид тогава, а ?

Редактирано от - Минавам от тук на 01/2/2005 г/ 21:57:20

01 Февруари 2005 22:02
Е, не успях този път. Здраве да е!
Та така, Димитри мълчи като бит задник за проведените избори, но за сметка на това вдига още по-високо летвата от претенции към Щатите, така, че те да не могат да отговорят на високите му изисквания (къде ли е възпитан така?) и пак той да е прав. До вчера основният проблем беше, че иракчаните не са узрели за демокрация, днес , след като се видя, че са узрели, не било в това проблемът.
Всеки народ, който е узрял за демокрация, трябва да получи външна помощ, включително военна. И някой трябва да поеме тази отговорност.
01 Февруари 2005 22:04
Ползата от саденето на репички определено е по-голяма.
01 Февруари 2005 22:06
Да бе народ бил
Била булка и е получила помощ в т.ч.военна и там където трябва
Сега след толкова време е късно да бъде съжалявана булката. Още повече че тя самата бленува това помагане, и много и се иска то да се повтори от друга страна но със същата сила и мощ
01 Февруари 2005 22:08
Да живее изключително интелигентния американски президент Джордж Буш. Що да го критикуваш, хвали, хвали , а те хората разбират по делата и... хвалбата.
01 Февруари 2005 22:09
Когато Джимо за пръв път ни призова да не се отварят досиетата, понеже щели да родят чудовища, казах, че демоните се раждат от затворените, не от отворените архиви. Когато знаем истината, все ще можем (ние или бъдещите поколения) да отсеем кой е Хавел, кой е П. Берон, а кой - Джимо, Кеворкян, Тошо Тошев, Илия Павлов - и да въздадем всекиму своето.
*
Не мога да не отбележа за пореден път скечовия, сепнат и афектиран начин, по който Джимо вижда Америка, дори когато по една случайност не громи империализъма и ционизъма.
01 Февруари 2005 22:10
Зую , аз кат ти казвам че , ти се съмняваш. Ами ето - "Всеки народ, който е узрял за демокрация, трябва да получи външна помощ, включително военна" . Значи избитите около 200 000 иракчани досега от началото на агресията на САЩ , са "помощ" за демократичната зрелост на иракчаните...
01 Февруари 2005 22:15

Не им бери грижа на поляците, Дмитрий Иванович.


Натиснете тук
01 Февруари 2005 22:16
...кой е Хавел, кой е П. Берон, а кой - Джимо, Кеворкян, Тошо Тошев, Илия Павлов... А как така , моля , в тази почтена кохорта е изпуснато името Чичо Фичо Как само звучи : Хавел - Кеворкян -Илия Павлов - Чичо Фичо !
01 Февруари 2005 22:17
Свестните преди наричаха фашисти, а днес комунисти или антиамериканисти.
Мисленето ни е проблем. Дайте ни готовите щампи.

Редактирано от - Devil на 01/2/2005 г/ 22:19:28

01 Февруари 2005 22:19
Безуев подай ми меча. Стига громи бе зую, то не остана опозиция, громиш, режеш, ... последноинстационно...ама ветрени мелници. Над теб небе бе Голем Зую...
01 Февруари 2005 22:23
Зуйо, извинявай, че те преварих без да ща Прав си, редно беше Джимо да напише за изборите в Ирак. Както каза Зую, иракския народ показа, че е дорасъл за демокрация, отговори на Кьосевия въпрос за "грънците на демокрацията". Участието в изборите, въпреки трудностите, беше като в САЩ и Британия на последните им президентски/парламентарни избори. Жално е как бившите комунистически глашатаи се уповават на изостаналостта на народите като свой последен шанс, но все по-често остават разочаровани.
*
Ето малко истинска публицистика - колонка от Дейвид Брукс от днешния НЙ Таймс.


February 1, 2005
OP-ED COLUMNIST
Stepping Out of the Tar Pit
By DAVID BROOKS

As I watched the images of Iraqis lining up to vote, even in the face of terrorists who threatened to wash the streets with blood, I couldn't help thinking of Whittaker Chambers.

Chambers broke with the Communist Party in 1938, testified against Alger Hiss in 1948, and then emerged as a melancholy but profound champion of freedom. Chambers once wrote a letter to William F. Buckley in which he explained that a former Communist has certain advantages in understanding the truly evil nature of his foe.

"I sometimes feel," he wrote, "that it takes a tainted mind to understand - to really understand - the threat of Communism. To really understand Communism is to have touched pitch: one's view of man is forever defiled. To understand Communism means to understand the terrible capacity of man for violence and treachery, an apprehension of which leaves one forever tainted."

André Malraux read Chambers's work and wrote to him, "You are one of those who did not return from hell with empty hands."

I thought of Chambers when I heard reporters in Iraq observe that beneath the joy and exhilaration that came with voting last Sunday, Iraqis showed something grimmer: a stern determination to not let evil triumph.

These Iraqis are people who, like Chambers, have spent their lives in hell and cannot have been unaffected by it. They have touched pitch and witnessed or participated in man's capacity for violence and treachery. They must be both damaged and toughened.

They lived most of their lives under the dense evil of Saddam's regime - the mass graves, the rape rooms, the chemical attacks, the wars against Iran. Totalitarian cruelty on that scale was bound to get into their heads.

As the U.S. toppled the Baath regime, the Iraqi writer Kanan Makiya wrote about one of his countrymen who had lost his brother and been imprisoned by Saddam. "Try to imagine the worst and still you will not come close to the physical pain this man has suffered. ... This is the human raw material you want to build democracy for."

And from the dense evil of Saddam, these people were thrust into the haphazard evil of the terrorists and the occupation. The Zarqawi terrorists commit murder in a mood of spiritual ecstasy, while the old Baathists feed their addiction to sadism and domination. These new monsters brought beheadings to the country, bombs in crowds of children and people with Down syndrome sent off to become unwitting suicide bombers.

And yet what we've witnessed in Iraq is a people's zigzag efforts to climb back from nihilism toward normalcy, from a universe in which the ballot is already filled out for you to a universe in which you make your own mark. This is not a small step.

When Saddam was first toppled, liberty turned immediately into anarchy. But as Michael Rubin, who has spent much of the past two years in Iraq, observed yesterday in The Wall Street Journal, gradually the habits of moderation have begun to develop - the habits of self-regulating liberty, compromise, tolerance and power-sharing.

And then came Sunday's act of mass heroism. On the Internet and in interviews, Iraqis tried to convey the tactile feel of their new migration to normalcy.

"Every person has realized that he's not fighting alone in this battle," one voter wrote. "I moved to mark my finger with ink. I dipped it deep as if I was poking the eyes of all the world's tyrants."

They proudly described liberating themselves, finally making themselves the initiators of their own lives.

The journey back from where these people have been is not a straight shot, which we can readily understand. In Washington, senators make facile arguments about improving the training of Iraqi troops, trying to reduce problems of motivation to problems of technique. Ted Kennedy gave a speech last week blithely insisting that the terrorists are winning the war for the hearts and minds of Iraqis. Brent Scowcroft warned of incipient civil war, denigrating the Iraqis' ability to manage their own tensions.

In fact, these are a people who voted at higher rates in the face of death than we do in the face of inconvenience. These are a people who have used the campaign as a process of therapy and self-education. These people have just built the most democratic government in the Arab world.

They will surely face more war and tension and corruption. But they did not return from hell with empty hands. They came back with their fingers stained with ink.

Copyright 2005 The New York Times Company
01 Февруари 2005 22:34
Зую, ти наистина си забележително ограничена личност, почти като Фичо. Това което ме изненадва е че си по-смотан и от чичото. Ужасно.
Ган, що се отнася до списъка публикуван в Полша, че светът е полен с журналисти които и гъз биха дали за попуялрност. Wildstein е точно такова долно копеле. Изнесе спомагателен списък в който са всички: ченгетата, доносниците и техните жертва. Сега списакът живее вече свой собствен живот. И обяснявай, че нямаш сестра...
01 Февруари 2005 22:34
Колеги, понеже знам, че ще има въпроси, малко уточнения по по-горните ми постинги.
Вижте, Америка няма алтернатива във съвременната политическа реалност и затова ТРЯБВА да се разглежда БЕЗкритично. Президентът Буш го заяви loud and clear: You are either with us or against us!!!
Относно изложението на Джимо, все пак не го корете твърде много, и аз като дойдох за пръв път тук отначало получавах световъртеж от небостъргачите, даже и мислех, че тоалетната е развалена, защото имаше вода вътре, и се страхувах, че ако пусна казанчето, ще прелее. С една дума, бях същий сепнат и афектиран като Джимо. Но с течение на времето всичко ми стана ясно и си дойде на мястото.
01 Февруари 2005 22:35
Гадничка статия.
Д., да не би и ти нещо да си
снасял на службите, та толкова
те стяга чепика?
.
Отварянето на досиетата и
остракирането на доносниците
е абсолютно необходимо за
това, на което казват "да се
оправим". Лустрацията не ги
е очернила, глупако глупав,
те САМИ са се очернили по
време на соца, мислейки,
че могат безнаказано да
клепат с доносчета.
.
Умът не ми побира как може
да си такъв нещастник, та
да твърдиш на всеослушание,
че не-истината е необходима
на обществото. При положение,
че ти самият винаги се
афиширащ като интелектуално
почтен човек, говорещ истина.
Или, викаш, когато не ти
отърва, по добре е истината да
бъде пометена под килима?
Нещастник!
01 Февруари 2005 22:45
Откакто Димитри Иванов нарече известна форумна двоица лайна, всяка сряда ги избиват обриви. Едната кълне с допълнителните никове, другия се опитва да флудва с безсмислени постинги и и смешни статии.
01 Февруари 2005 22:46
Ех г-н Иванов, разбрах колко лошо са постъпили поляци и чехи. Не разбрах обаче колко добре сме се справили ние с досиетата.
Пак не е като да падате от някъде и да не сте наясно отде извира мотивацията на ваши бивши колеги и началници. Хахде, само те да бяха, с мед да ги намажеш. Карай да върви.
-
Хубаво сте писали за двата вида врагове на Америка, тъй е, има и от едните, и от другите. Чудя се за един трети вид, да го наречем условно "ляв интелектуалец", на който Америка винаги му е крива, каквото и да направи или да не направи. Дали той всъщност не е прикрит, неосъзнат приятел на САЩ?
01 Февруари 2005 22:47
Джимо ти си номер едно!!! Не им обръщай внимание. Нека си злословят.
01 Февруари 2005 22:51

Нещо си в грешка, Gacek.
Ще цитирам, за да не стават грешки:

    Докато институциите умуват кога и дали чрез интернет или в специално издание да се разсекретят агентите и техните досиета, Бронислав Вилдщайн – до днес коментатор на “Жечпосполита”, разпространи на CD списък, снет от компютър в читалнята на Института за национална памет, съхраняващ архивите.

    Вилдщейн твърди, че е изнесъл тези данни, за да улесни журналистическото настояване за разсекретяване на досиетата.

    Според юристи, самото разпространяване на регистъра не нарушава никоя законова норма.

    Натиснете тук


Въпросният списък не е публикуван никъде.
Копиран е, изнесен е, размножен е, и е разпространен.


Направеното от Бронислав Вилдщайн е достойно за уважение, и в никакъв случай не мога да приема твърдението ти, че действията са му били в предполаганата от теб посока за търсене на евтина популярност.
01 Февруари 2005 22:56
Маймун, какво значение има сега кой какъв е бил преди 15 години? И докога ще има значение? И как може да бъдеш толкова сигурен, че това което намерят в досиетата е истина?Малко ли време имаха да ликвидират каквото и си искат и да сътворят достатъчно нови неща? Ако не го разбираш, значи си "нещастник". Не споменавам тука всичките тия които са били принуждавани да донасят чрез най-долен шантаж. Кой ще отделя просото от сламата? Такива като тебе ли "обективни"?
01 Февруари 2005 22:58
Опааа, пореден нов участник защото1 (да не си помислите че е нечий резервен ник ) се включва да обвини някого точно в това което той извършва в момента.
-
Ако нямате някакъв коментар който да има поне минимална допирна точка написаното от авторa или с коментарите под нея, защо се напъвате да се обаждате? Че и с претенции на туй отгоре.

Редактирано от - Oraсle на 01/2/2005 г/ 23:04:46

01 Февруари 2005 23:02
За втория вид врагове на Америка няма почивен ден. Дори във форума те са първи. Дерзайте, момци.
01 Февруари 2005 23:03
Г–н Д.Иванов се е стреснал от почти сигурното отваряне на досиетата.
Искам да го успокоя, че няма от какво да се страхува – той е от жертвите на ДС. Поради това, че данните му са перфектни за разработван – калпав произход, интелигентен и амбициозен, знаещ езици, имаш роднини зад граница, контактен и любознателен г–н Д.Иванов е бил подложен на изключителен натиск от ДС. Чест му прави, че е оживял, запазил е достойнството си и не е хамаствал, а е ползвал професията си на литератор–преводач, есеист и журналист.С досиетата са почти всички граждани на България , не партийни членове или тези станали партийни членове на късни години, заемащи някакъв началнически пост или работещи в сферата на културата, медиите и спорта. Много от тях дори не подозират това, тый като не са били активирани. Партийни членове са само кадровите доносници и в много редки случаи самоинициативни партийни членове. Г–н Д.Иванов не трябва да се страхува от лустрация – такава за него няма да има. Мисля, че и изобщо няма да има за никого освен морална такава. Но политическите проститутки са безчуствени към морала и ефекта ще бъде нулев за настоящето, но може би положителен за бъдещето.
А що се касае за "глупоста" на американеца да пали камина и пуска климатик – познавам и по "глупави" нации, които събират луди екологични такси от горивата, подкрепят Кийото протокола и в същото време отглеждат домати, краставици, репички, салати, а може би скоро и банани и портокали под изкуствено осветление /защото 4 месеца няма изобщо слънце, а за климата да не говорим/, вместо да внасят евтини такива от по бедните страни.
Изразходваната енергия за един домат е долу горе колкото консумация на бензин за 100 км пробег на кола от среден калибър.
01 Февруари 2005 23:04
Ган, списъка го има в нета. Да ти дам ли адреса? Тоя списък всъщност е картотеката на полския IPN(институт на народната памет). В тая картотека фигурират по азбучен ред доносниците и техните жертви, без обаче да е описано кой какъв е. Тая информация не е публикувана. Тя си е в досиетата.
01 Февруари 2005 23:08
САЩ са безспорно икономически лидер в света и беспорно имат политическа и икономическа система която може да служи за пример.
Значи ли това обаче, че тази система може да бъде налагана със сила?!
За последните 20 години държавата която системно изпреварва САЩ по темпове на икономическо развитие е Китай. Ако продължава с тези темпове Китай ще изпревари Европа и Япония и ще бъде втората икономическа сила след САЩ в следващите 20 години!
Значи ли това, че Европа и Япония трябва да въведат еднопартийния модел на политическо управление?!
Ако САЩ бяха тръгнали да разпостраняват демокрацията в СССР и Източна Европа, какви щяха да бъдат впоследствията??
Не става дума за анти - американизми или други анти, става дума за нормална мисъл и анализ!
САЩ ще загубят войната в Ирак, не защото европейците и мислещото човечество са против, а защото всяко общество си има своя манталитет и взаимоотношения и не е възможно да му бъде налагано нещо чуждо и неработещо. Опитите довеждат до стотици хиляди жертви разрушения. Примери много!
01 Февруари 2005 23:09
А нима споделянето на впечатление се нарича вече обвинение? Безрезервно се надявам да не ми отнемате поне това право.
01 Февруари 2005 23:12
Хубаво Политическо Есе, г-н Иванов , но погрешни Политически Внушения... Наистина в момента в Америка е преизбран един краино десен президент и много агресивен! (АЗ лично не го одобрявам, но мога да го кажа, а в Русия никои не смее вече да критикува "десния" Владимир Путин!). Буш е за САМО за още 4 години. Преизбраха го Американските Гласоподаватели (За мое съжаление!) Но пак:Америка е Свободна и демократична държава... ТОВА Е ИСТИНАТА! А президенти - те се сменят...И ЦРУ се сменя (като кадри и Политически директори) и е под Парламентарен и Сенатски контрол. Така, че разликите между предишната Комунистическа Система и Американската Демократична система са огромни....
01 Февруари 2005 23:17

Да, ще ти бъда благодарен, ако опровергаеш твърдението, че списъкът не е публикуван - въпреки, че (цитирам пак) "... според юристи, самото разпространяване на регистъра не нарушава никоя законова норма."


Фактът, че в тази картотека не е изрично посочено кой какъв е бил не е от особено значение - особено предвид заявеното от Бронислав Вилдщайн намерение - да улесни журналистическото настояване за разсекретяване на досиетата.
Колкото до опасенията за евентуални компромати - в случая такива опасения са безпочвени. Никой няма нужда от специални изнасяния на картотеки, за да фабрикува несъстоятелни компромати.
01 Февруари 2005 23:24
Бай Иван греши, че "всеки български гражданин бил с досие". Това е физически невъзможно, а дори да беше възможно, досието на кака Пенка хигиенистката нямаше да има еднаква тежест с досието на отговорен служител в националния идеологически институт БТА. Освен това се иска не само отваряне на оперативния архив на ДС, а и на служебния архив на ДС и МВР и на архива на БКП, оргструктурата на ДС, кой какво е вършил в защита на диктатурата на пролетариата.
01 Февруари 2005 23:29
Ти гледай некъде от калабалъка да не изскочи и твоето!
01 Февруари 2005 23:31
Леле как го уплаши ДИ-то.
Дотук четри постинга. А нощта е млада....
01 Февруари 2005 23:32
А нима споделянето на впечатление се нарича вече обвинение? Безрезервно се надявам да не ми отнемате поне това право


Подозирам че споделеното от Вас впечатление е достойно за раздел "помощ" (не уточнявам какъв вид помощ ), но като така или иначе сте решили да го споделите, защо си дадохте труда да регистрирате нов ник?
-
На останалите се извинявам и обещавам нататък да не разводнявм дискусията.

Редактирано от - Oraсle на 01/2/2005 г/ 23:44:21

01 Февруари 2005 23:35
Джимо от ден на ден се засилва и достига най-добрите си и интелигентни постижения в (журнал)скиорското майсторство
01 Февруари 2005 23:37
Приятно съм изненадан, че сте останал само с подозренията си. Когато станете и съмодератор ще ви отговоря и на останалите въпроси.
01 Февруари 2005 23:51
Много сталинисти. Мислех, че са изчезнали. Да стягаме торбичките за новите лагери.
01 Февруари 2005 23:57
http://lista.freewebpage.org/
Ган обаче поради небивалия интерес, нещо трудно се отваря. Щом е толкоз легално, защо не е на полски сървър? Има 674 Ковалски и над 600 Новак.
Просто красиво. Има дори 7 Балцерович. На мястото на тия всичките веднага бих осъдил капута Wildstain.
02 Февруари 2005 00:03
Ган, ето ти по-читав адрес http://www.expressoffice.pl/lista2
02 Февруари 2005 00:06
Бай Иване, по този въпрос нека бъдем наясно. Димитри Иванов беше един от тези, които правеха Голямата лъжа. Отличавам го от местните партийни агитатори, които бяха излизали само на екскурзия до Съветския съюз и които, до голяма степен, сами бяха жертва на Голямата лъжа. Димитри Иванов беше от онези посветени, които знаеха истината, но професията им беше да фабрикуват лъжи. Това бяха хора, които не само знанията и способностите си, но и душата си бяха продали на дявола.
И по какво се отличават сегашните му писания?
02 Февруари 2005 00:11
Зую е абсолютно прав - Джимо продължава и 15 г. по-късно всяка сряда да фабрикува "голямата лъжа", било от сантимент към пропиления си живот, било защото още е длъжен някому.
02 Февруари 2005 00:13
Доста гнусноватичко е Лжедмитрий да използва А.А. и В. Хавел в подкрепа на прозрачната си шубелива теза! Ах, пардон, забравих и достойният да се нареди до горните "очернен" Пи Берон!
АРХИВИТЕ ТРЯБВА ДА ВИДЯТ БЯЛ СВЯТ! КАКВАТО И ВОНЯ ДА РАЗНЕСАТ!
---
И Афтора, дет' толкова се възмущава от комбинацията камина - климатик в страната на Чичо Сам, не си ли спомня случайно как по същото това време добрият Чичко Саддам разведряваше пустинния въздух с горящия кувейтски нефт?!
---
"I moved to mark my finger with ink. I dipped it deep as if I was poking the eyes of all the world's tyrants."
е, някои цапат пръстите си с мастило, други ЦАПАТ МАСТИЛОТО С МРЪСНИТЕ СИ ПРЪСТИ И МИСЛИ!
02 Февруари 2005 00:14
Пети постинг???!!! Нещо афектиран ми се виждаш.
*
Чичо Фичо...,
02 Февруари 2005 00:15
LOL!!!
Добре че ДИ е видел баре Ню Джързи според както личи от снимката...
Иначе нема види американска виза, нищо че Фичлето го кани...
Малиии, ми сега си мисля - КОГО всъщност кани Фичко?! А?
С кем въй, мастера културъй?!
**
Обаче евала прайм на Дайновчето - това се вика риъл политик - я на как обърна палачинката като виде дебелия. Даже за Кери му мина...
02 Февруари 2005 00:20
Що бе? и ти всеки ден се мъчиш да “фабрикуваш голямата лъжа", ма не получается товарищ. Едни могат(като Джими), други не могат(като тебе). Въпрос на интелект – единственото което отличава животното от човека(но не винаги човека е по.. умен)..
02 Февруари 2005 00:22
Привет г-н Иванов.С удоволствие следя вашите полити4ески обзори, но не винаги у4аствам в дебатите с мое мнение.Напоследък забелязвам.4е правите странни пируети и завои, за което аз ли4но нямам обяснение.Не искам да вярвам, 4е Вие сте поръ4ков автор, по съм склонен да мисля 4е е от възрастта.Аз също съм на мнение, 4е не бива да плюеш в кладенеца от който си пил вода, защото не знаеш кога ще ти се наложи да минеш пак оттам и отново да пиеш вода.А аз мисля, 4е враговете на Америка не са само 2 вида-пове4е са.Мисля , 4е малко повърхностно този път сте разгледали темата.Бъдете здрав.
02 Февруари 2005 00:22
..и особено па като тебе
02 Февруари 2005 00:24
Увавжаеми Димитри, не се дразнете! Това е под Вашето ниво! Предизборно са изострили своя лай лайняните полу-проститутки, изритани от държавните кревати (мандати) и софри навън в реалния живот от по-умело връткащи се проститутки в най-леконравния софийски вертеп (който за съжаление не може да бъде затворен поради бюрократичен монополизъм). Вашият реализъм, обявен за антиамериканизъм, е трудно смилаем от електората.
Зрелищата са фундамент на най-новата демокрация, розови, оранжеви, нефтени, а след месеци и по българските земи.
Пройчо, след 20 г. "коалицията на желаещите" ще има 1/2 от китайското ВВП в абсолютно измерение, а след 35 г. вероятно и в съотношение към глава от населението.[/b][/teal]

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 00:26:12

02 Февруари 2005 00:25
Муктада, ти още ли я караш без документи в Щатите? Много озлобен ми се виждаш. Мисля, че се намираш на неправилното място. Правилното е в Коми.
Муктада, мисля, че понякога малоумието те отпуска, но днес не е такъв ден.
Бори се срещу идеи, а не срещу персони!
Заради неуважителното ти отношение- сигурен съм, че можеш много по-добре от Фичо да миеш тоалетни, мивки, подове, да метеш, да мяташ чувалите с боклук. И той, предполагам, вътрешно в себе си ти прави евалла. Поне не съм го чул да те обижда. За това, отнасяй се и ти малко по-уважително към него по отношение на умствената дейност, където той пък е по-добър от теб.
02 Февруари 2005 00:31
Милчо, ти не го каза. Ти направо го изтанцува. Но все пак не бъркай Зуя с кола, около който се танцува в бара!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД