:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съветникът в българското генерално консулство

в Истанбул Алипи Алипиев е намерен мъртъв в дома си. Трупът му набързо е изпратен в родината му и е дадена възможност на турската полиция да изгледа записите от охранителните камери. Това пише вчера турският вестник "Сабах", цитиран от БГНЕС. Апартаментът на Алипиев, където е открит трупа му е открит, се намира на територията на генералното консулство. Това е причината българските представители там да откажат на турската полиция и прокуратура да разследват случая. Той е починал от масиран инфаркт, поясниха вчера от нашето МВнР.



Бившето китайско посолство ще става



национален паметник. Министерството на културата е предприело действия рушащата се сграда да получи статут на национален паметник, каза Божидар Абрашев по време на парламентарния контрол вчера. Подготвя се експертиза за състоянието и необходимите мерки за укрепване и експониране на сградата на бул. "Цар Освободител" 18. Това е къщата на Димитър Яблански и е паметник на културата с местно значение. Сградата е собственост на фирма "Драфт" ЕООД. Тя е предоставила план на мястото да бъде изградена 15-етажна модерна сграда. Експертният съвет към Националния институт за паметници на културата обаче е поставил няколко условия за новото строителство: да се запазят обемът и четирите фасади на къщата, да се възстановят оригиналният интериор и екстериор, височината на новата сграда да не пречи на обекта и т.н. Според Абрашев е нужно ново законодателство за опазването на културно-историческото наследство, съобразено със световната практика.



Семейство от Лом е било отвлечено



в четвъртък следобед от четирима похитители, съобщи вчера новият шеф на РДВР-Пловдив полк. Йордан Кюмюрджиев. Мъжът и жената са били заключени в помещение на строителен обект до Търговската гимназия в Пловдив по поръчка на местен бизнесмен. Преди време съпрузите дали на пловдивчанина фактури за извършени сделки с цел оправдаване на ДДС. Когато бизнесменът се опитал да си възстанови данъчния кредит, се оказало, че фактурите са фалшиви. Така той загубил 20 000 лева, като поискал ломското семейство да му възстанови парите. В четвъртък следобед той ги поканил на среща в София, като предлогът бил уреждане на сделка. Вместо това обаче четирима похитители натикали семейството в кола и го откарали в Пловдив. Полицията ги освободила, след като отвлечените успели да се обадят по мобилен телефон.
796
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД