:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Браузърът на Microsoft е "потенциално опасна програма"

Специалисти по Интернет-безопасност към американския технологичен център Computer Emergency Response Team (CERT - http://www.cert.org) изказаха становище, че най-популярният браузър Microsoft Internet Explorer е "потенциално опасна програма".

Предупреждението на CERT (организация-институция в света на Интернет) бе публикувано от британския вестник "Индипендънт". От CERT също така са препоръчали Интернет потребителите да използват алтернативни браузъри, като Opera или Mozilla. По думите на специалист от CERT браузърът на Microsoft, който в момента се ползва от 95% от потребителите в цял свят, е отворена врата за всякакви вируси и "троянски коне", шпионски програми за проследяване на браузинга и истинска златна мина за разпространителите на спам.

Изявлението на CERT последва новината за нова вълна вирусни програми. Една от тях е т. нар. Download.Ject, проследяваща какви клавиши натиска потребителят с цел кражба на електронни адреси и разпространение на спам.

В края на миналия месец бе съобщено и за друг доста опасен вирус, заразяващ компютъра при отваряне на рекламен прозорец. Целта на програмата е да следи, ако собственикът на заразения компютър се опита да влезе в потребителския си онлайн акаунт на някоя от 50-те най-популярни световни банки. За нея предупреди и вестник "Вашингтон пост". Програмата първо записва кои клавиши натиска потребителят на клавиатурата и при зареждане на един от 50-те банкови адреса започва копиране на събраната информация, която се изпраща на сървър, базиран в Естония.

Вирусът се разпространява чрез една от най-популярните системни грешки в Интернет браузъра Microsoft Internet Explorer, за който компанията пусна допълнителна поправка през април тази година.

По данни на CERT в Internet Explorer има над 30 програмни грешки, които могат да бъдат използвани от хакерите и които все още не са поправени от Microsoft.
856
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД