:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 166
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тео Загоракис - вдъхновението на шампионите

Сензационният нов шампион на Европа - Гърция, доведе закономерно и до изненада при избора за играч N1 на Евро'04. Никой обаче не оспорил досега приза на капитана на гърците Теодорос Загоракис. Той обедини избора на феновете с този на журито на УЕФА, оглавявано от Анди Роксбърг.

На книга приносът на Загоракис включваше наградите за N1 в двата мача с Португалия - откриването и финала. Тео бе автор и на фантастичното центриране към Ангелос Харистеас за гола, с който бе детрониран еврошампиона Франция. Извън тези факти халфът бе лидерът на "отбора без големи звезди". Неотменим при дефанзивната схема на Ото Рехагел, Загоракис бе пръв при изнасянето на топка, нейното отнемане от противника и винаги бе на линия за решително подаване в атака. Статистиката също безпристрастно подчерта приноса му - именно той е раздал най-много точни пасове в гръцкия тим - 171. За сравнение 2-ият в листата Георгиос Сейтаридис е със 149.

Дебютът на Загоракис за Гърция е на 7 септември 1994 г. при 5:1 срещу Фарьорски о-ви. Оттогава талантът му довежда до участия в 3 европейски и 2 световни квалификационни цикъла. В последния - за Евро'04, Тео игра и в 8-те срещи. След участието на триумфалния финал на ст."Луш" в Лисабон му остава само 1 мач, за да се изравни с рекордьора по участия в националния тим Стратос Апостолакис (96 срещи). На 27 октомври Загоракис ще навърши 33 г., но е вън от съмнение, че той ще завърши кариерата си като едноличен лидер в този списък, при това със съкрушаващ аванс. Остава да се види дали ще съумее да вкара първия си гол за Гърция.

Клубната кариера на магичния N7 стартира от "Кавала" и има 2 върха. Първият е престоят му в "Лестър". След 4 сезона в ПАОК той преминава в Англия през 1997 г. срещу 1,2 млн. паунда. Там под ръководството на Мартин О'Нийл печели 2 пъти купата на английската лига. През 2000 г. Загоракис отива в АЕК. Той е лидер и там - за миналия сезон е пропуснал само 3 мача. Вторият връх тепърва очаква Загоракис - играта му в Португалия стана причина той да бъде купен от "Болоня".
2
752
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Юли 2004 21:19
malei malei kvo razpraia66666
10 Юли 2004 21:41
Евала на гърците и крал Ото. Сензационен, но напълно заслужен европейски шампион.


Здрава защита и вратар, много силни халфове и нападатели, които използваха и единствено разслабване на противника, за да вкарат победния гол:


- 2:1 срещу Португалия: две капитални грешки на домакините в защита бяха наказани с два гола;


- 1:1 с Испания: Пуйол проспа едно положение и Харистеас изравни;


- 1:0 с Франция: и франсетата проспаха едно центриране и Харистеас отбеляза пак;


- 1:0 с Чехия: набедените фаворити лениво чакаха края на първото продължение и проспаха фаталния корнер;


- 1:0 на финала: сега домакините пак проспаха единствения корнер за гърците и Харистеас отбеляза пак;

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД