:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кери и Едуардс поставят войната в Ирак в центъра на предизборната си кампания

Погрешната политика на Буш направи САЩ по-уязвими от тероризъм, заявиха двамата
Снимка: Ройтерс
Кандидатът на Демократическата партия за президентските избори през ноември Джон Кери и неговият кандидат за вицепрезидент Джон Едуардс дадоха сигнал, че войната в Ирак е на път да се превърне в централна тема на предизборната им кампания. В интервю пред в. "Ню Йорк таймс" двамата акцентираха, че лошото разузнаване и погрешното решение да се атакува Ирак са стрували на страната стотици човешки животи, милиарди долари и загуба на международен престиж.

Въз основа на заключенията на Сенатската комисия по разузнаването, станали известни през последните дни, Кери и Едуардс твърдят, че войната в Ирак и погрешната външна политика на Буш не са намалили, а са увеличили опасността от терористични нападения по територията на САЩ. Те акцентираха също, че грешките на Буш и Чейни са отдалечили САЩ от техните съюзници.

Интервюто е дадено в самолет "Боинг-757", като думата са вземали както Кери, така и Едуардс. Журналистите били помолени да не правят снимки. Двамата били с разхлабени вратовръзки, а Кери бил свалил обувките си.

В качеството си на сенатор от Масачузетс Кери подкрепи резолюцията, която даде разрешение на Буш да започне войната в Ирак, както бе сторил и сенаторът от Северна Каролина Джон Едуардс. В интервюто и двамата отказаха да отговорят, дали биха подкрепили резолюцията, ако са знаели заключенията на Сенатската комисия по разузнаването. "Няма да отговарям на хипотетични въпроси", каза Едуардс. "Напълно съм съгласен с Джон Едуардс", добави Кери.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че и двамата не предложиха нови идеи какво може да направят САЩ за да спрат войната, освен това, което са казвали и по-рано: да се убедят съюзниците да са включат също, както и да се увеличи ролята на ООН.

Стив Шмидт, говорител на кампанията на Буш, отхвърли критиките на кандидатите демократи и припомни, че те са поддържали войната, когато са се вземали решенията. "Вижданията на сенатор Кери за войната се променят почти ежеседмично", иронизира той.
6
503
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
12 Юли 2004 02:25
В интерес на истината Кери миналата седмица гърмеше, че е ЗА инвазията. Кво му й станало, че така си промени мнението за 1 ден? Да не се е обърнал в леглото и да е видял жена си негримирана?
12 Юли 2004 05:47
Мони, Тереса е много хубава жена, истинска европейка (даже и без грим). Кери не си сменя чак толкова често мнението, за нуждата от включване на ООН говори откакто се е кандидатирал. Но престана да говори за връщането на работните места обратно в щатите, явно му стана ясно, че това е ненаучна фантастика.
12 Юли 2004 08:55
А бе на тая снимка малко чернобилска ми изглежда Тереза.
12 Юли 2004 09:07
Абе и двете са едни трътлести! И да се гримирват, сланината си им личи. Пък то само от кечуп (ако ще и Heinz да е) не стават тлъсти джолани, и друго похапва момата.
Здрасти Мони!
12 Юли 2004 14:50
Скуби Ду,
Аз говоря за това, че Кери до съвсем неотдавна беше много повече от селския идиот за американската инвазия в Ирак ... а сега се отметна, както казваше бившата ми класна, на 360 градуса
Щял да връща войските от Ирак ...
На това ние отдавна му викаме "Фурнаджийска лопата" ...
12 Юли 2004 16:18
В хода на предизборната кампания няма никакво значение какво твърди Кери за войната . Важно е какъв ресурс за промяна имат демократите и , ако техният кандидат спечели , ще ли изтеглят войските от Ирак. Отговорът и на двата въпроса е абсолютно отрицателен. Щатите са най-голямата държава в света , която е загубила суверенитета си и обслужва интересите на една друга държава...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД